TORSDAG 17 OKTOBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sverigepremiär för den nya teleskoplastaren Multifarmer 34.9 på Borgeby Fältdagar.

Det blir Sverigepremiär för den nya teleskoplastaren Multifarmer 34.9 på Borgeby Fältdagar 26-27 juni. Maskinen har perfekta anpassningar för lantbruket.
MF 34.9 kan sägas vara lillasyster till MF 40.9 som visades redan på Elmia Lantbruk i höstas. Det fina med 34.9 är det smidiga formatet som gör den så lättkörd i exempelvis stallar och vid packning av plansilo.

Maskinen lyfter 3 ton och har en lyfthöjd med bommen på nio meter. I grundutförandet – som ska säljas i Sverige – är den utrustad med hydrualisk trepunktslyft och mekaniskt kraftuttag.

På Borgeby Fältdagar kommer även storasystern MF 40.9 att visas och i valet mellan de två modellerna är det naturligtvis behovet av lyftkraft, samt formatet som avgör vilken maskin som passar bäst.

– Även nivån på investeringen och driftkostnaden skiljer mellan de två modellerna. V är glada att kunna erbjuda de här två alternativen till lantbruket och därmed öka valfriheten och anpassningen till vilka behov man har, säger Andreas Tagesson, operativ chef på AB Hüllert Maskin.

Han pekar också på det faktum att de två modellerna även har attraktiva användningsmöjligheter för kommuner och fastighetsskötsel. Med personkorg på bommen och förmågan att bära redskap för entreprenad, fastighet och kommunal förvaltning, är Merlos Multifarmer en mångsysslande maskin med oändligt många användningsmöjligheter.

Ytterligare en nyhet från Merlo på Borgeby Fältdagar är teleskoplastaren P50.18. Maskinen har stödben och lyftkapacitet på fem ton och en lyfthöjd på hela 18 meter.

Modellen är efterföljare till den tidigare storsäljande teleskoplastaren P40.17 som under decennier varit omhuldad som perfekt maskin för bland annat byggbranschen. Stabiliteten, styrkan och lyfthöjden hör till dess starkaste egenskaper.

Den nya P50.18 erbjuder nu ytterligare ett tons lyftkapacitet och adderad lyfthöjd på en meter.

– Mer muskler och längre räckvidd gör att vi har stort hopp om att den ska bli en succé för framför allt entreprenad- och byggbranscherna, säger Andreas Tagesson.

Modellen har försetts med ny hytt, nya hjulaxlar, ny utformning på stödbenen och ett nytt system för lastavkänning och kontroll.

Fakta Merlo Multifarmer 34.9

Maskinvikt: 8500 kg

Lyftkapacitet: 3400 kg

Lyfthöjd: 8,8 meter

Effekt: 100 kW (136 hk)

Transporthastighet: 40 km/tim

Trepunktslyft, lyftkapacitet: JA

Kraftuttag: JA

Dragkapacitet: 20 ton

Mått: L 5440 / B 2240 / H 2485

Fakta Merlo Multifarmer 40.9

Maskinvikt: 8800 kg

Lyftkapacitet:4000 kg

Lyfthöjd: 8,8 meter

Effekt: 125 kW (170 hk)

Transporthastighet: 40 km/tim

Trepunktslyft, lyftkapacitet: JA

Kraftuttag: JA

Dragkapacitet: 20 ton

Mått: L 5490 / B 2350 / H 2535

Fakta Merlo Panoramic 50.18

Maskinvikt: 13250 kg

Lyftkapacitet: 5000 kg

Lyfthöjd: 17,5 meter

Effekt: 75 kW (102 hk)

Transporthastighet: 40 km/tim

Mått: L 6060 / B 2460 / H 2535

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-10-08
HCL Technologies lanserar HCL Digital Experience 9.5 Carlstad Machinetools med ny agentur för Correas maskiner!Effektivare renblåsning av filter med ny ventilSTARK GROUP väljer moln­baserad ruttplanering från DescartesTele2s mobilnät bäst i testHüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i KarlstadHållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partnersSectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health SystemBeijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknikFinnair fortsätter att expanderaBygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB
2019-10-07
Swedol förvärvar Industriprofil i GävleSKF förvärvar industriellt AI-bolagSkanska bygger ny stamnätsstation i Mårtensdal, StockholmAtlas Copcos nya e-guide hjälper dig på vägen mot att klara steg V-utsläppskravenLinxon levererar transformatorstation till Skanstullsprojektet i StockholmVattenfall i samarbete med TINE om 200 nya laddplatser i NorgeDärför behöver ditt företag en teknikinformatörIngenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativitetenIT-specialistföretaget Pure IT North expanderar och utökar sina lokaler i centrala Umeå
2019-10-04
Fjädrar och banddetaljer i nyskapande skivbromsar från Haldex Gymnasieskolan sätter laserskärning på schematBergs Timber begränsar produktionen och flyttar huvudkontoret till VimmerbyRaySearch har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i KinaNCC och Volvo utvecklar ny tjänst för schaktmassor som ger hög produktivitet och mindre klimatpåverkanVolvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordonPanasonic lanserar ny värmeväxlare för grön, kommersiell drift 2019 års Swedish Steel Prize finalister symboliserar 20 år av innovativ ingenjörskonst
2019-10-03
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning med en maskin från tyska HedeliusStark efterfrågan på Volvo Cars elhybriderStjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskinerSchneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
2019-10-02
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
2019-10-01
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4RealNordisk E-handelslogistik tar fart i Finland under AXLALidl nominerade till ännu ett pris för hållbart byggandeClasbilen hördes i hela Stockholm – förväxlades med glassbilenPowerCell deltar i EU-projekt kring tunga lastbilar som elektrifieras med bränslecellsteknologiSkellefteå Kraft och Ardian möjliggör ny vindkraftpark i HärjedalenJämtkraft, framtidens elbolag, väljer Connectel som innovativ partnerASAP till Umeå för att träna studenter i hållbart ledarskap
Annonser