TISDAG 21 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sverigepremiär för eldriven 25-tonnare

En 25-tons eldriven bandgrävare från PON visas på Svenska Maskinmässan på Solvalla.
Världens första elektriska 25-tons bandgrävare kommer till Sverige.
Maskinen har utvecklats I Norge av Pon Equipment tillsammans med Caterpillar.
Nu premiärvisas den på Svenska Maskinmässan, 31 maj-2 juni på Solvalla.

När Svenska Maskinmässan kommer tillbaka till Solvalla för andra gången finns cirka 110 utställare på plats. Det är betydligt fler än för två år sedan när mässan lanserades. Och det händer mycket i branschen.

– Vi kommer att få se mycket nytt inom olika drivkoncept, exempelvis eldrift, hybrider och andra metoder för att minska bränsleförbrukningen, säger Björn Bäckström, VD på Maskinleverantörerna.

Ett exempel är en helt ny eldriven bandgrävare på 25 ton som Pon visar upp på mässan. Maskinen, som är en traditionell dieseldriven maskin har konverterats till eldrift. Dieselmotorn och tanken har tagits bort och istället ersatts av batterier och en elmotor. Ändå levererar den samma prestanda i 5-7 timmar på en laddning.

– Det här är ett initiativ från Pon Equipment i Norge, där det finns en stor efterfrågan på eldrift i städerna. Det ska bli fantastiskt kul att få visa denna på mässan, säger Joakim Lundberg, som är mässansvarig på Pon Equipment AB.
Pon som var med redan för två år sedan blev så nöjda med konceptet att det i år valt att flytta över sitt fokus till Svenska Maskinmässan.

– Svenska Maskinmässan är den mässa där vi lägger vårt stora fokus, säger Joakim Lundberg.
I första hand gillar han arenan, Solvalla, som är både kompakt och ligger bra.

– På Solvalla kan du enkelt ta dig igenom mässområden både en och flera gånger, vilket gör arenan väldigt bra för besökarna. Och för oss som utställare också, såklart.
Årets stora satsning för Pon Equipment är Caterpillars nya linje grävmaskiner som kallas Next Generation. Två modeller visas på mässan, CAT 320 och CAT 323.

– Det här är den största lanseringen Caterpillar har gjort på över 25 år på grävmaskinsidan, vilket är oerhört spännande. Detta är maskiner som sätter en ny standard i branschen och hittills har det varit ett stort tryck och intresse, så blir väldigt roligt att få visa upp dom på mässan.

Svenska Maskinmässan har snabbt etablerat sig som den viktigaste mötesplatsen för branschen, med alla maskinleverantörer på plats.

– Vi gjorde ett försök för två år sedan att starta en egen mässa som vi själva ville ha den, och både besökare och utställare, blev väldigt förtjusta, säger Björn Bäckström.

När mässan nu kommer tillbaka är redan flera rekord slagna och Björn Bäckström hoppas på fler.

– Senast hade vi 11 000 besökare, i år räknar jag med betydligt fler.

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

2018-08-16
Rafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
2018-08-14
Kungen besöker Trä & Teknik på Svenska MässanNyskapande fjäder i självvärmande nappflaska Scantruck laddar för Elmia Lastbil Ny medlem i koncernledningen på InterrollDen lilla stegmotor­styrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering20 augusti sista ansökan för Nordic Edtech AwardsPetzl DUO S - Ny ljusstark jägarlampaInnovation som grunden till framgång!Tack för en lyckad maskinmässa på SolvallaHitachis storsäljare på Entreprenad LiveFrida Ronge blir ambassadör för hållbart fiskeAltia i nytt samarbete med Hernö GinSvenska priser på Mercedes V6-pickupHumanoid robot senaste medarbetaren på TUITid att uppgradera din gamla spänningsreferens till Fluke 732C/ 734CStörre avrop gällande infotainment till kollektivtrafikenSå mycket mer än det "gamla visitkortet" av papperBilfinger fortsätter arbetet med att certifiera sina projektledareSträngbetong levererar brobalkar till ny bro i HärnösandFem fastighetsutvecklare kraftsamlar för Luleås framtidDigitalisering förbättrar vården50 år med fjärrvärme i TranåsStark orderingång förbättrade orderstocken
Annonser