LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svevia bygger nya Kronholmskajen i Härnösand

Båtfolket i Härnösand kan se fram emot en ny Kronholmskaj med serviceanläggningar och båtplatser.
En helt ny kaj i trä med trivsam kvällsbelysning och nya anläggningar för fritidsbåtar ska stå klart i Härnösand inför båtsäsongen.
Svevias uppdrag är att först riva den gamla uttjänta betongkajen för att sedan anlägga den nya, uppdaterade kajen vid norra sundet i centrala Härnösand.

– Vi är redan i full gång med arbetet och har börjat slå ner de träpålar som vi sedan ska bygga den nya kajen på. Det kommer att bli ett handikappanpassat trädäck. Vi ska också installera ny belysning som kommer att göra det till ett trevligt promenadstråk för alla oss som gillar båtar, säger Magnus Skoglund, Svevia.

Båtplatserna vid kajen är avsedda för fritidsbåtar och Sjöräddningssällskapet. Längs kajen kommer Svevia även att anlägga en båtserviceanläggning med bland annat sjömack, och båttvätt där det ska finnas tillgång till färskvatten och möjlighet till tömning av latrin och spillvatten.

– Förutom själva kajen med tillhörande anläggningar ingår det också en del VA-ledningar och återställningsarbete av ytor och cykelbanor intill kajområdet. Allt ska vara klart till sommarens båtsäsong.

Projektet utförs på uppdrag av Härnösands kommun. Anbudet är värt cirka 10 miljoner kronor (det står 9 miljoner på kommunens sida) och ska vara färdigställt till midsommar 2018.

För ytterligare information kontakta:
Magnus Skoglund, arbetschef, Svevia, tfn: 0611 – 442 24
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser