SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Swecrom har nya ägare

De tidigare ägarna är mycket nöjda med lösningen
Vid årsskiftet genomgick verkstadsföretaget Swecrom AB i Borlänge ett ägarbyte. Köparna Anton Mikaelsson och Mattias Stenvall har även tagit över Piteåföretaget Nordkrom AB.

Swecrom AB grundades 1990. Företaget har idag tio anställda och en omsättning på 11,7 mkr (2021). Säljarna Tomas Persson och Ulf Isaksson har fram till nu haft en liknande verksamhet i Piteå, Nordkrom AB, som tillsammans med Swecrom har ungefär halva marknaden i Sverige och flera kunder i Finland. Båda bolagen ingår i köpet.

Anton Mikaelsson och Mattias Stenvall är bosatta i Piteå och har varit anställda hos Nordkrom sedan 2013 respektive 2014. Nu tar de över rodret helt och hållet och ser fram emot att renodla verksamheterna genom stegvisa förändringar.

– Tanken är att vi ska göra det vi redan gör men ännu bättre och ännu effektivare. Det känns både roligt och intressant, säger Mattias Stenvall.

Swecrom och Nordkrom levererar tjänster med specialisering på hårdförkromning, genom elektrolytisk ytbeläggning av kolvstänger och andra detaljer.

– Vi renoverar till stor del befintliga detaljer till industrin, som på så sätt kan återvinnas i stället för att ersättas med nya delar, säger Anton Mikaelsson som förklarar att de kommer att fokusera mycket på såväl miljö som arbetsmiljö.

Att leda Swecrom i Borlänge delvis på distans ser de som en spännande utmaning.

– Det har fungerat bra tidigare och skapar även möjligheter. Swecrom och Nordkrom gör i stort sett samma saker, det som skiljer litegrann är hur vi arbetar. Vi ska se till att dela med oss ännu mer av hur vi jobbar i de olika företagen för att lära av varandra.

De tidigare ägarna är mycket nöjda med lösningen.

– Swecrom och Nordkrom är två etablerade och solida bolag som funnits länge i branschen.

Vi vet att Anton och Mattias kommer att förvalta och jobba för att utveckla verksamheterna på bästa sätt och vi önskar dem stort lycka till, säger Tomas Persson.

För mer information, kontakta
Anton Mikaelsson, anton@swecrom.se, 070 – 282 16 35
Mattias Stenvall, mattias@swecrom.se, 076 – 778 17 73

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Xellas nya byggblock presenteras på NordbyggJames Hardie ställer ut på NordbyggAllt fler svenskar väljer second handKraftig spridning av falska uppdateringarZEISS presenterar mät­tekniklösningar på Elmia
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd