SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sylog Systems – konsulter med försvarsinriktning

Service, pris och infrastruktur! För konsultföretaget Sylog Systems var det avgörande när de valde att flytta in i Science Park Skövde i början av februari.
Än så länge finns två medarbetare på plats i Skövde, men tanken är att företaget ska växa i lagom takt till cirka 30 personer runt om i Sverige.

Sylog är en koncern med drygt 700 anställda i Sverige, men företaget har även kontor i Norge, Danmark, Tyskland och Taiwan. Sylog Sverige grundades 2002. Sjutton år senare, 2019, startades Sylog Systems med specialist-konsulter inriktade mot Sveriges totalförsvarsmyndigheter.

Martin Dahm och Pontus Rydberg är seniora IT-konsulter med ett förflutet som officerare vid Skaraborgs Regemente P4.

– Sylog Systems är det nyaste dotterbolaget i Sylogkoncernen. Vi jobbar med systemutveckling och systemdesign för bland annat militära ledningssystem. Mycket av det som vi sitter och skriver, ritar och räknar ut monteras i Stridsfordon 90 och Stridsvagn 122 när de renoveras, samt i ledningsplatser för markförbanden, berättar Martin Dahm.

Martin och Pontus valde att avsluta sina officerskarriärer för att istället jobba på den civila marknaden. Med många års erfarenhet från olika ledningssystem så vet de vilka frågor de ska ställa till beställarna för att de ska få precis det de vill ha. En stor kund är Försvarets Materielverk, FMV.

– Det känns som att vi betalar tillbaka lite till Försvarsmakten genom att vi nu bygger ledningssystem åt dem, menar Martin.

Sylog Systems har nyligen flyttat in i Grand Open Office i Spaljén och är mycket nöjda.

– Det finns många fördelar med att sitta i Science Park Skövde. En stor fördel är närheten till goda kommunikationer och till andra företag. Det är enkelt att träffas och prata. Rätt som det är hittar vi beröringspunkter där vi kan hjälpa och stötta varandra, säger Pontus Rydberg.

– Vi kan koncentrera oss på jobbet och slipper hantera basfunktionerna, vi är servade med allt vi behöver. Datorn får vi fixa själva, men kontorsmöbler, konferensmöjligheter, städ och annat ingår i hyran. Det är också trevligt att kunna ta del av föreläsningar och allt som händer i parken. Ett bra koncept i en välkomnande miljö helt enkelt, avslutar Martin.

Kontakt
Martin Dahm
Sylog Systems
0730 92 12 66
martin.dahm@sylog.se

Pontus Rydberg
Sylog Systems
0733 31 53 31
pontus.rydberg@sylog.se

För etablering, kontakta Karolina Sahlström, tf vd Science Park Skövde, karolina.sahlstrom@scienceparkskovde.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN