SÖNDAG 15 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

TB-Gruppen och Elpro inleder samarbete.

TB-Gruppen bygger nytt åt expansivt teknikföretag inom industriell automation
TB-Gruppen tecknar 15-årigt hyreskontrakt med Elpro om 3 000 kvm nyproducerade industri- och kontorslokaler. Elpro blir det första företaget att etablera sig i Tokebacka , Alingsås nya industriområde beläget vid den norra porten till Alingsås.

-Vi är mycket glada över att få utveckla och bygga nya lokaler åt Elpro, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen. Elpro är ett spännande tillväxtbolag inom industriell automation som kommer att bli tongivande i området.

Elpro utvecklar, konstruerar och tillverkar automationsutrustning och har expanderat kraftigt de senaste åren med en omsättningsökning från 26 till 40 mkr. Förra året tecknade Elpro ett nytt avtal med GE-ägda Arcam, kund sedan 2003, om produktion av uppemot 450 styrutrustningar till ett ordervärde av 150 mkr.

- Satsningen på nya lokaler är en nödvändighet för att möta marknadens behov, säger Eivind Ottoson, vd på Elpro. De nya lokalerna är betydligt större och ger oss helt andra möjligheter att effektivisera våra flöden. Vi kommer även att behöva anställa fler montörer, konstruktörer och programmerare, vilket känns oerhört kul - inte bara för oss utan även för Alingsås som kommun.

Den första december 2019 ska de nya lokalerna stå klara för inflyttning.

Tokebacka skiljer sig från Alingsås övriga industriområden med sitt regionala läge. Närheten till E20 och den norra infarten till staden innebär ett utmärkt logistik- och exponeringsläge. Utvecklingen av området går i takt med kommunens tillväxtplaner på att tillgodose näringslivets behov av industrimark.

- Det är bra att området utvecklas av en lokalt förankrad aktör, säger Daniel Filipsson, kommunalråd i Alingsås kommun.

- Tokebacka upplevs som attraktivt av både fastighetsägare och verksamhetsutövare, säger Anneli Schwartz, tillförordnad kommundirektör i Alingsås kommun. Det är positivt att Elpros etablering på Tokebacka dessutom skapar fler arbeten i kommunen.

TB-Gruppen äger och förvaltar ca 70 000 kvm uthyrningsbar kommersiell yta och har som målsättning att växa ytterligare, framförallt genom nyproduktion.

- Vi ser stor potential i Alingsås - som etableringsort för nya företag och för befintliga företag som vill fortsätta växa, säger Marcus Lerander. Alingsås har ett strategiskt läge i regionen och i Sverige. Den alltjämt kritiska faktorn för många företag, möjligheten att rekrytera, är en konkurrensfördel som Alingsås besitter, med sin attraktiva boendemiljö och sina goda kommunikationer.

För mer information, kontakta:
Marcus Lerander, vd TB-Gruppen, 070-604 40 03, marcus.lerander@tb.se
Eivind Ottoson, vd Elpro, 0322-668582, eivind@elpro.se
2018-07-09
Dalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser