LÖRDAG 17 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

TB-Gruppen och Elpro inleder samarbete.

TB-Gruppen bygger nytt åt expansivt teknikföretag inom industriell automation
TB-Gruppen tecknar 15-årigt hyreskontrakt med Elpro om 3 000 kvm nyproducerade industri- och kontorslokaler. Elpro blir det första företaget att etablera sig i Tokebacka , Alingsås nya industriområde beläget vid den norra porten till Alingsås.

-Vi är mycket glada över att få utveckla och bygga nya lokaler åt Elpro, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen. Elpro är ett spännande tillväxtbolag inom industriell automation som kommer att bli tongivande i området.

Elpro utvecklar, konstruerar och tillverkar automationsutrustning och har expanderat kraftigt de senaste åren med en omsättningsökning från 26 till 40 mkr. Förra året tecknade Elpro ett nytt avtal med GE-ägda Arcam, kund sedan 2003, om produktion av uppemot 450 styrutrustningar till ett ordervärde av 150 mkr.

- Satsningen på nya lokaler är en nödvändighet för att möta marknadens behov, säger Eivind Ottoson, vd på Elpro. De nya lokalerna är betydligt större och ger oss helt andra möjligheter att effektivisera våra flöden. Vi kommer även att behöva anställa fler montörer, konstruktörer och programmerare, vilket känns oerhört kul - inte bara för oss utan även för Alingsås som kommun.

Den första december 2019 ska de nya lokalerna stå klara för inflyttning.

Tokebacka skiljer sig från Alingsås övriga industriområden med sitt regionala läge. Närheten till E20 och den norra infarten till staden innebär ett utmärkt logistik- och exponeringsläge. Utvecklingen av området går i takt med kommunens tillväxtplaner på att tillgodose näringslivets behov av industrimark.

- Det är bra att området utvecklas av en lokalt förankrad aktör, säger Daniel Filipsson, kommunalråd i Alingsås kommun.

- Tokebacka upplevs som attraktivt av både fastighetsägare och verksamhetsutövare, säger Anneli Schwartz, tillförordnad kommundirektör i Alingsås kommun. Det är positivt att Elpros etablering på Tokebacka dessutom skapar fler arbeten i kommunen.

TB-Gruppen äger och förvaltar ca 70 000 kvm uthyrningsbar kommersiell yta och har som målsättning att växa ytterligare, framförallt genom nyproduktion.

- Vi ser stor potential i Alingsås - som etableringsort för nya företag och för befintliga företag som vill fortsätta växa, säger Marcus Lerander. Alingsås har ett strategiskt läge i regionen och i Sverige. Den alltjämt kritiska faktorn för många företag, möjligheten att rekrytera, är en konkurrensfördel som Alingsås besitter, med sin attraktiva boendemiljö och sina goda kommunikationer.

För mer information, kontakta:
Marcus Lerander, vd TB-Gruppen, 070-604 40 03, marcus.lerander@tb.se
Eivind Ottoson, vd Elpro, 0322-668582, eivind@elpro.se
2018-11-13
Mekanisk verkstad för Er som ställer hårda krav har fått sin 3:e Biglia installeradPålitligt korrosionsskydd från Henkel.CEJNs teamledares kommentar till The Next Generation: "Vårt ansvar är att hålla dig säker"20-åriga Stella bryter manlig norm i byggbranschenGrunden Bois är årets Number 10 stipendiatLesjöforsfjädrar i framtidens mänskliga robotarBilia förvärvar en auktoriserad serviceverksamhet för BMW i NorgeNytt industrimagasin vinter 2018 ute nu!Hyundai och Vodafone inleder samarbete om uppkopplade bilarEldrivna truckar testas i produktion i Bolidens AitikgruvaLåt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudioHet marknad för begagnade bilar trots färre försäljningar Arbeta i HD med nya High Demand pro18-v batterierFörsäljningsrekord på Gekås Ullared ger bidrag till Missing PeopleSvenska chefer underkänner sitt eget cv BMW + vinterhjul =gratis vinterhjulYrkesgymnasiet ökar med 25 procent Så ser företagandet ut i din kommunMakita lanserar sladdlös kaffemaskin på 12/18VEntreprenörskap hos Sigtuna Kommun20-åring med hjärta för kunskap och kvalitetWidrikssons lanserar ytterligare tjänster inom IT-logistik och transportÖkad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för fler
Annonser