LÖRDAG 22 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

TB-Gruppen och Elpro inleder samarbete.

TB-Gruppen bygger nytt åt expansivt teknikföretag inom industriell automation
TB-Gruppen tecknar 15-årigt hyreskontrakt med Elpro om 3 000 kvm nyproducerade industri- och kontorslokaler. Elpro blir det första företaget att etablera sig i Tokebacka , Alingsås nya industriområde beläget vid den norra porten till Alingsås.

-Vi är mycket glada över att få utveckla och bygga nya lokaler åt Elpro, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen. Elpro är ett spännande tillväxtbolag inom industriell automation som kommer att bli tongivande i området.

Elpro utvecklar, konstruerar och tillverkar automationsutrustning och har expanderat kraftigt de senaste åren med en omsättningsökning från 26 till 40 mkr. Förra året tecknade Elpro ett nytt avtal med GE-ägda Arcam, kund sedan 2003, om produktion av uppemot 450 styrutrustningar till ett ordervärde av 150 mkr.

- Satsningen på nya lokaler är en nödvändighet för att möta marknadens behov, säger Eivind Ottoson, vd på Elpro. De nya lokalerna är betydligt större och ger oss helt andra möjligheter att effektivisera våra flöden. Vi kommer även att behöva anställa fler montörer, konstruktörer och programmerare, vilket känns oerhört kul - inte bara för oss utan även för Alingsås som kommun.

Den första december 2019 ska de nya lokalerna stå klara för inflyttning.

Tokebacka skiljer sig från Alingsås övriga industriområden med sitt regionala läge. Närheten till E20 och den norra infarten till staden innebär ett utmärkt logistik- och exponeringsläge. Utvecklingen av området går i takt med kommunens tillväxtplaner på att tillgodose näringslivets behov av industrimark.

- Det är bra att området utvecklas av en lokalt förankrad aktör, säger Daniel Filipsson, kommunalråd i Alingsås kommun.

- Tokebacka upplevs som attraktivt av både fastighetsägare och verksamhetsutövare, säger Anneli Schwartz, tillförordnad kommundirektör i Alingsås kommun. Det är positivt att Elpros etablering på Tokebacka dessutom skapar fler arbeten i kommunen.

TB-Gruppen äger och förvaltar ca 70 000 kvm uthyrningsbar kommersiell yta och har som målsättning att växa ytterligare, framförallt genom nyproduktion.

- Vi ser stor potential i Alingsås - som etableringsort för nya företag och för befintliga företag som vill fortsätta växa, säger Marcus Lerander. Alingsås har ett strategiskt läge i regionen och i Sverige. Den alltjämt kritiska faktorn för många företag, möjligheten att rekrytera, är en konkurrensfördel som Alingsås besitter, med sin attraktiva boendemiljö och sina goda kommunikationer.

För mer information, kontakta:
Marcus Lerander, vd TB-Gruppen, 070-604 40 03, marcus.lerander@tb.se
Eivind Ottoson, vd Elpro, 0322-668582, eivind@elpro.se
2018-09-18
Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätetInterEast rekryterar marknadsansvarig Sigma Technology tror på LoRaWAN™Allmänhet och Skövdeskolor bjuds in till en fredag i sann forskarandaPeab Asfalt jubilerarKraftig resandeökning för Tåg i BergslagenEntreprenör utsedd för kulturhuset i BergsjönIKEA siktar på nollutsläpp för hemleveranser i fem storstäder till 2020Isabellestipendiet – för en mer jämställd byggbransch Produkter i världsklass förutsätter ett effektivt och väl sammanhållet IT-stöd Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet Orio Logistics satsar på e-handelslogistikEn medicinsk revolution inom ortopedin – nu på USÖHelt nya insikter om elKomposthink bokashi omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring!Premiär för Kia ProCeed: Skapar eget segmentRätt produkter för precision i flödesmätning och regleringSnabbt växande marknadsintresse för Moniers integrerade solenergitakHauschild+Siegel från Malmö vinner Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab
Annonser