TISDAG 19 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

TB-Gruppen och Elpro inleder samarbete.

TB-Gruppen bygger nytt åt expansivt teknikföretag inom industriell automation
TB-Gruppen tecknar 15-årigt hyreskontrakt med Elpro om 3 000 kvm nyproducerade industri- och kontorslokaler. Elpro blir det första företaget att etablera sig i Tokebacka , Alingsås nya industriområde beläget vid den norra porten till Alingsås.

-Vi är mycket glada över att få utveckla och bygga nya lokaler åt Elpro, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen. Elpro är ett spännande tillväxtbolag inom industriell automation som kommer att bli tongivande i området.

Elpro utvecklar, konstruerar och tillverkar automationsutrustning och har expanderat kraftigt de senaste åren med en omsättningsökning från 26 till 40 mkr. Förra året tecknade Elpro ett nytt avtal med GE-ägda Arcam, kund sedan 2003, om produktion av uppemot 450 styrutrustningar till ett ordervärde av 150 mkr.

- Satsningen på nya lokaler är en nödvändighet för att möta marknadens behov, säger Eivind Ottoson, vd på Elpro. De nya lokalerna är betydligt större och ger oss helt andra möjligheter att effektivisera våra flöden. Vi kommer även att behöva anställa fler montörer, konstruktörer och programmerare, vilket känns oerhört kul - inte bara för oss utan även för Alingsås som kommun.

Den första december 2019 ska de nya lokalerna stå klara för inflyttning.

Tokebacka skiljer sig från Alingsås övriga industriområden med sitt regionala läge. Närheten till E20 och den norra infarten till staden innebär ett utmärkt logistik- och exponeringsläge. Utvecklingen av området går i takt med kommunens tillväxtplaner på att tillgodose näringslivets behov av industrimark.

- Det är bra att området utvecklas av en lokalt förankrad aktör, säger Daniel Filipsson, kommunalråd i Alingsås kommun.

- Tokebacka upplevs som attraktivt av både fastighetsägare och verksamhetsutövare, säger Anneli Schwartz, tillförordnad kommundirektör i Alingsås kommun. Det är positivt att Elpros etablering på Tokebacka dessutom skapar fler arbeten i kommunen.

TB-Gruppen äger och förvaltar ca 70 000 kvm uthyrningsbar kommersiell yta och har som målsättning att växa ytterligare, framförallt genom nyproduktion.

- Vi ser stor potential i Alingsås - som etableringsort för nya företag och för befintliga företag som vill fortsätta växa, säger Marcus Lerander. Alingsås har ett strategiskt läge i regionen och i Sverige. Den alltjämt kritiska faktorn för många företag, möjligheten att rekrytera, är en konkurrensfördel som Alingsås besitter, med sin attraktiva boendemiljö och sina goda kommunikationer.

För mer information, kontakta:
Marcus Lerander, vd TB-Gruppen, 070-604 40 03, marcus.lerander@tb.se
Eivind Ottoson, vd Elpro, 0322-668582, eivind@elpro.se
2019-02-14
Global konkurrens i digitaliseringBASF lanserar ny digital plattform för byggindustrinNy vibrationsövervakning på pappersmaskin i HallstavikIKEA investerar i en av världens största vindkraftsparkerMarkant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknikFokus på inkluderande och jämställd arbetsplats på Personal & Chef
2019-02-13
Ny Forrester-rapport: 69% av företagen är missnöjda med sitt molnbaserade kundvårdssystem Indikera maskinens statusStationschef till Luleå (Krossvägen)Peab bygger bostäder och galleria i FalkenbergHur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastruktur
Annonser