SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Technima har åtagit sig att tillämpa en CSR-strategi

CSR står för ”corporate social responsibility”

CSR innebär enligt EU-kommissionens definition att företag på frivillig grund integrerar sociala och miljömässiga hänsyn i sin verksamhet och i sin samverkan med intressenterna utöver vad lagen föreskriver.

CSR kan också beskrivas som företags bidrag till en hållbar utveckling. Ett företag som utövar CSR kommer därför sträva efter att ha en positiv påverkan på samhället samtidigt som det är ekonomiskt lönsamt.

CSR bygger på sju grundpelare:

1. Organisationens styrning
2. Mänskliga rättigheter
3. Relationer och villkor på arbetsplatsen
4. Miljöfrågor
5. Rättvisa affärsmetoder
6. Konsumentfrågor
7. Samhällen och lokal utveckling

VARFÖR ARBETAR TECHNIMA OCH DESS DOTTERBOLAG MED CSR?

I en allt mer konkurrensutsatt värld behöver vi se till att alltid vara marknadsledande. CSR är ett bolagsinternt projekt som hjälper oss att förbättra vårt resultat, påverka positivt, spendera mindre, bygga ett starkt varumärke och uppmuntra till innovation.
För att styrka och mäta förändringarna och den positiva miljöpåverkan på ett objektivt sätt har Technima valt EcoVadis-märkningen – den första CSR-märkningen i Europa.
ITAL GETE och OLERON STP tilldelades en guld- respektive bronsmedalj 2021 och Technima France tilldelades en guldmedalj 2022.
ITAL GETE och Technima France hör därför till de 5 % av toppföretag som tilldelats EcoVadis guldmedalj, vilket är ett erkännande av Technimakoncernens redan historiskt starka engagemang inom CSR.
Technimakoncernen har åtagit sig att följa en CSR-policy som grundas på:

Koldioxidavtryck (verktyg för att ta större ansvar)

Produktlivscykelanalys (för att minska påverkan från våra produkter ned till avfallsnivån)

EcoVadis-bedömning och förbättringsförslag

Den här policyn hjälper oss att vidta riktade åtgärder som alla Technimamedarbetare kommer bidra till eftersom CSR först och främst är ett företagsprojekt.


Kontaktinformation
Postadress
Krokslätts Torg 5
43167 Mölndal
Besöksadress
Krokslätts Torg
43167 Göteborg
Region
Mölndal
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556757-2317
Grundat: 2009
Anställda: 9
Välkommen till Technima Nordic AB

Vi har i första hand markeringsspray anpassade till specifika behov hos kompetent yrkesfolk inom olika sektorer:

BYGG: Ett stort sortiment av sprayfärger, tekniska produkter och markeringstillbehör som är oumbärliga för yrkesarbetare inom bygg- och anläggning. Kvalitet, precision, synbarhet på långt håll och hållbara markeringar anpassade efter era behov.

SKOG: Förstahandsvalet för yrkesfolk inom skogsbruk. Våra sprayfärger, komplement och tillbehör uppfyller de mest krävande markeringsbehoven hos skogsarbetare. Våra produkter är idealiska för skogsförvaltning eller sågverk.

EVENEMANG: Våra temporära markeringsfärger och färger med olika effekter är idealiska för utmärkning av olika sporter som vandringar, tävlingar, utställningar och andra evenemang.

LINJE: Ett sortiment med vagnar och färger för linjemarkering för att strukturera utrymme, avgränsa ytor och optimera trafiken. Våra linjemarkeringar är enkla att applicera och ger ett perfekt resultat samt bra resistens under lång tid.

RAL: Ett sortiment av bättringsfärger och övriga industrifärger för att enkelt och snabbt återställa era ytor. Ni hittar även ett brett urval av RAL-färger för säkerhetsmärkning eller för användning på jordbruks- eller anläggningsmaskiner.

TEKNIK: Ett komplett sortiment för underhåll av utrustning, delar, kugghjul och byggutrustning. Produkterna i sortimentet SOPPEC PRO TECH erbjuder en bred palett av aerosolprodukter samlade under funktionerna SKYDD, RENGÖRING, SMÖRJNING.

Marknadsledande i Norden på märkfärg.

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000 – OHSAS 18001

Kontakter

Daniel Algons
Sales Area Manager Sweden
+46 (0) 702 119 670
Joel Berggren
Key Account Manager Sverige
+46766354015

Filmer

SOPPEC Fluo TP Hydro - vattenbaserad märkspray

SOPPEC Fluo TP Hydro - vattenbaserad märkspray
Soppec PureSPRAY-systemet
DITYSPRAY system - the many advantages
DITYSPRAY system - The Refillable Air Powered Spray Can

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
James Hardie ställer ut på NordbyggAllt fler svenskar väljer second handKraftig spridning av falska uppdateringarZEISS presenterar mät­tekniklösningar på ElmiaBigCommerce nya stora produktuppdatering
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd