FREDAG 19 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Teknik och kundfokus på byggarbetsplatserna ger stor tillväxt

Under de senaste tre åren har man mer än fördubblat omsättningen
Gasellföretaget Techtronic Industries Nordic (TTI), med varumärkena Milwaukee, AEG och Ryobi i spetsen, har varit framgångsrikt bland annat genom att söka upp kunderna ute på byggarbetsplatserna för att ge rådgivning och demonstrera ny teknik på plats. Sedan 2008 har denna strategi och lanseringen av Ryobi femdubblat omsättningen i den nordiska organisationen med huvudkontor i Köpenhamn.

Techtronic Industries ett av världens ledande företag inom elverktyg, trädgårdsmaskiner och tillbehör av märken som Ryobi, AEG och Milwaukee. Kundgruppen består av yrkesfolk och kvalitetsmedvetna konsumenter. Sedan marknaden kulminerade 2008, strax före finanskrisen, har man tack vare nya produkter och ett starkt kundfokus uppnått en mycket markant tillväxt. Under de senaste tre åren har man mer än fördubblat omsättningen, och den passerar i år en miljard danska kronor.

"Koncernen har investerat massivt i en strategi inriktad på batteridrivna produktsystem samt på att integrera dem i den digitala utvecklingen som ”internet of things” och utvecklingen av appar som förbättrar användarupplevelsen", berättar Thomas Jacobsson, vd för TTI Nordic.

"Marknaden drivs av batteriteknologin och TTI har blivit en av världens största spelare inom kategorin. Strategin är enkel - Alla batterier ska passa till alla produkter av samma märke och givetvis voltklass. Det har uppskattats såväl av de professionella användarna som den vanliga konsumenten."

Stölder från byggarbetsplatser och ur arbetsfordon är ett växande problem för många företag, den nya tekniken gör det möjligt att låsa stulna verktyg. Tekniken hjälper företag att konstant hålla ordning på sina verktyg och annan utrustning. Vidare hjälper tekniken företagen att spåra saknade verktyg men också anpassa verktygen efter applikation och arbetsuppgift för ett perfekt resultat gång på gång.

"Med ett stort kundfokus försöker TTI vara nära kunderna även om vi inte själva säljer verktygen direkt till slutkunden. Det är kärnan i vår marknadsstrategi. Vi samarbetar nära återförsäljare och försöker hjälpa dem så mycket vi kan", säger Thomas Jacobsson, som har varit vd för det nordiska företaget sedan 2008.

"Vi har ett antal ”Jobsite Solutions Teams” som kör ut till byggarbetsplatserna, där demonstrerar de produkterna direkt för användaren och visar hur de bidrar till hög effektivitet och säkerhet i arbetet. Men det där att försöka vara ute hos kunderna och återförsäljarna gäller faktiskt hela organisationen", avslutar Thomas Jacobsson.

Techtronic Industries Nordic har under senare år avsevärt utökat personalstyrkan och man sysselsätter idag 120 medarbetare som täcker Danmark, Finland, Norge, Sverige samt Island och de baltiska länderna. Alla centrala funktioner finns samlade på det nordiska huvudkontoret placerat i Köpenhamn.

Magnus Karlsson
Trade Marketing Manager - Milwaukee
Presskontakt
magnus.karlsson@tti-emea.com
+46 (0)705-43 95 71
2018-10-16
VD håller låda #11 - Let's talk!Ekstrands presenterar ytterdörrar i ek panelKundanpassad träpall säkrar godsetNy kampanj ska minska antalet pågrävda elledningarGreen Cargo testkör de nya Transmontanaloken
2018-10-15
VBN Components firar 10 år av materialutvecklingErgonomisk fatkärra för ex-zonerNy Toughbook-studie hjälper post- och logistikföretag att möta framtidens utmaningarVolvo Cars tillåter HVO100 för taxibolagen i SverigeInbjudan till Stora Ensos media och analytiker webbsändningar den 26 oktober 2018ABB:s Robotikstipendium tilldelas forskarstudent vid MDHSkanska tecknar tilläggskontrakt för projekt i Nashville, USA, för USD 59 M, cirka 534 miljoner kronorFinja lanserar rörliga arbetsanvisningar i 3D om badrumsrenoveringnorelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på Elmia
Annonser