ONSDAG 18 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Teknik och kundfokus på byggarbetsplatserna ger stor tillväxt

Under de senaste tre åren har man mer än fördubblat omsättningen
Gasellföretaget Techtronic Industries Nordic (TTI), med varumärkena Milwaukee, AEG och Ryobi i spetsen, har varit framgångsrikt bland annat genom att söka upp kunderna ute på byggarbetsplatserna för att ge rådgivning och demonstrera ny teknik på plats. Sedan 2008 har denna strategi och lanseringen av Ryobi femdubblat omsättningen i den nordiska organisationen med huvudkontor i Köpenhamn.

Techtronic Industries ett av världens ledande företag inom elverktyg, trädgårdsmaskiner och tillbehör av märken som Ryobi, AEG och Milwaukee. Kundgruppen består av yrkesfolk och kvalitetsmedvetna konsumenter. Sedan marknaden kulminerade 2008, strax före finanskrisen, har man tack vare nya produkter och ett starkt kundfokus uppnått en mycket markant tillväxt. Under de senaste tre åren har man mer än fördubblat omsättningen, och den passerar i år en miljard danska kronor.

"Koncernen har investerat massivt i en strategi inriktad på batteridrivna produktsystem samt på att integrera dem i den digitala utvecklingen som ”internet of things” och utvecklingen av appar som förbättrar användarupplevelsen", berättar Thomas Jacobsson, vd för TTI Nordic.

"Marknaden drivs av batteriteknologin och TTI har blivit en av världens största spelare inom kategorin. Strategin är enkel - Alla batterier ska passa till alla produkter av samma märke och givetvis voltklass. Det har uppskattats såväl av de professionella användarna som den vanliga konsumenten."

Stölder från byggarbetsplatser och ur arbetsfordon är ett växande problem för många företag, den nya tekniken gör det möjligt att låsa stulna verktyg. Tekniken hjälper företag att konstant hålla ordning på sina verktyg och annan utrustning. Vidare hjälper tekniken företagen att spåra saknade verktyg men också anpassa verktygen efter applikation och arbetsuppgift för ett perfekt resultat gång på gång.

"Med ett stort kundfokus försöker TTI vara nära kunderna även om vi inte själva säljer verktygen direkt till slutkunden. Det är kärnan i vår marknadsstrategi. Vi samarbetar nära återförsäljare och försöker hjälpa dem så mycket vi kan", säger Thomas Jacobsson, som har varit vd för det nordiska företaget sedan 2008.

"Vi har ett antal ”Jobsite Solutions Teams” som kör ut till byggarbetsplatserna, där demonstrerar de produkterna direkt för användaren och visar hur de bidrar till hög effektivitet och säkerhet i arbetet. Men det där att försöka vara ute hos kunderna och återförsäljarna gäller faktiskt hela organisationen", avslutar Thomas Jacobsson.

Techtronic Industries Nordic har under senare år avsevärt utökat personalstyrkan och man sysselsätter idag 120 medarbetare som täcker Danmark, Finland, Norge, Sverige samt Island och de baltiska länderna. Alla centrala funktioner finns samlade på det nordiska huvudkontoret placerat i Köpenhamn.

Magnus Karlsson
Trade Marketing Manager - Milwaukee
Presskontakt
magnus.karlsson@tti-emea.com
+46 (0)705-43 95 71
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser