LÖRDAG 24 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Teknik och kundfokus på byggarbetsplatserna ger stor tillväxt

Under de senaste tre åren har man mer än fördubblat omsättningen
Gasellföretaget Techtronic Industries Nordic (TTI), med varumärkena Milwaukee, AEG och Ryobi i spetsen, har varit framgångsrikt bland annat genom att söka upp kunderna ute på byggarbetsplatserna för att ge rådgivning och demonstrera ny teknik på plats. Sedan 2008 har denna strategi och lanseringen av Ryobi femdubblat omsättningen i den nordiska organisationen med huvudkontor i Köpenhamn.

Techtronic Industries ett av världens ledande företag inom elverktyg, trädgårdsmaskiner och tillbehör av märken som Ryobi, AEG och Milwaukee. Kundgruppen består av yrkesfolk och kvalitetsmedvetna konsumenter. Sedan marknaden kulminerade 2008, strax före finanskrisen, har man tack vare nya produkter och ett starkt kundfokus uppnått en mycket markant tillväxt. Under de senaste tre åren har man mer än fördubblat omsättningen, och den passerar i år en miljard danska kronor.

"Koncernen har investerat massivt i en strategi inriktad på batteridrivna produktsystem samt på att integrera dem i den digitala utvecklingen som ”internet of things” och utvecklingen av appar som förbättrar användarupplevelsen", berättar Thomas Jacobsson, vd för TTI Nordic.

"Marknaden drivs av batteriteknologin och TTI har blivit en av världens största spelare inom kategorin. Strategin är enkel - Alla batterier ska passa till alla produkter av samma märke och givetvis voltklass. Det har uppskattats såväl av de professionella användarna som den vanliga konsumenten."

Stölder från byggarbetsplatser och ur arbetsfordon är ett växande problem för många företag, den nya tekniken gör det möjligt att låsa stulna verktyg. Tekniken hjälper företag att konstant hålla ordning på sina verktyg och annan utrustning. Vidare hjälper tekniken företagen att spåra saknade verktyg men också anpassa verktygen efter applikation och arbetsuppgift för ett perfekt resultat gång på gång.

"Med ett stort kundfokus försöker TTI vara nära kunderna även om vi inte själva säljer verktygen direkt till slutkunden. Det är kärnan i vår marknadsstrategi. Vi samarbetar nära återförsäljare och försöker hjälpa dem så mycket vi kan", säger Thomas Jacobsson, som har varit vd för det nordiska företaget sedan 2008.

"Vi har ett antal ”Jobsite Solutions Teams” som kör ut till byggarbetsplatserna, där demonstrerar de produkterna direkt för användaren och visar hur de bidrar till hög effektivitet och säkerhet i arbetet. Men det där att försöka vara ute hos kunderna och återförsäljarna gäller faktiskt hela organisationen", avslutar Thomas Jacobsson.

Techtronic Industries Nordic har under senare år avsevärt utökat personalstyrkan och man sysselsätter idag 120 medarbetare som täcker Danmark, Finland, Norge, Sverige samt Island och de baltiska länderna. Alla centrala funktioner finns samlade på det nordiska huvudkontoret placerat i Köpenhamn.

Magnus Karlsson
Trade Marketing Manager - Milwaukee
Presskontakt
magnus.karlsson@tti-emea.com
+46 (0)705-43 95 71
2018-03-20
MQ förstärker digitalt med ny E-handelschef och IT-chefVärldens första anläggning för att avlägsna CO2 från atmosfärenProcurator och Saps Service Management i avtal om arbetskläder och förbrukningsvarorAnn-Louice Olofsson blir ny operativ chef för MyresjöhusHallandstrafiken erbjuder Fria Resor med KrösatågenSt1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamhetenParkers nya online-verktyg förenklar valet av O-ringSå gör vi verklighet av den digitala byggarbetsplatsenSkanska bygger kontors- och bostadsprojekt i Nashville, USA, för 1,3 miljarder kronorBlodstamcells- transplantation effektivaste behandlingen vid skovvis MSFortsatt stora mängder el-avfall samlas inYaskawa fokuserar på strategisk expansion genom att investera i uppstartsföretag.Så påverkas konsumenten av Riksdagens beslut att flytta energiskattenLycksele får digitalt servicecenter
2018-03-19
Nytt ABB AbilityTM Collaborative Operations Center i SverigeNy svensk satellit ska kartlägga okända vindarSolcellsstödet höjs väsentligt under 2018 Ny kundorienterad organisation för SSGVinnarna i NODA Awards 2018 är utseddaPrivatpersoner har på rekordtid investerat 10 miljoner i solenergi på landsbygden i AfrikaStarkt resultat för Öresundskraft 2017Systematiskt brandskyddsarbete är enklare än det låterGrabber lanserar LTX-skruven för diskreta montage av listverk Nokas och JSB, John Svensson Byggnadsfirma, förlänger samarbetetCoreIT med rötterna i Norrland etablerar sig i Stockholm och SvealandSJs webbsajt utsedd till Sveriges bästaÄlvporten nominerat till Årets Bygge!DomiLINE en miniatyrgejd för injustering och positionering. Umeå Energi till final i energitävling i Vasa
2018-03-16
Andrenverken AB investerar i robotcellColliers, det självklara valet inom Industri & LogistikKravet på aktiv jordbrukare tas bortNytt unikt projekt kopplar samman design och materialforskning i SkåneUtökad garanti på Volvo reservdelar hos SweconMöbelhusets produktutveckling leder till framgångDe skapar unik inredning i plåtRenat skogsavfall ger framtidens hållbara produkterKmK instrument - B2B-försäljning med passion för kvalitet och precisionÄnnu ett starkt år för skånsk solenergi 2017Outnorth får ny VDRobusta tigersågar från FLEX ryter av kraftGodsstrategi och sund konkurrens i fokus på Elmia LastbilAir France och KLM satsar ytterligare i NordenFramtidens rekrytering, AI och digitaliseringens nya kravRent vatten i bassängernaVärldsnyhet från Wiha
2018-03-15
Nu är finalisterna i Innovationsrace 2018 klaraStora Enso genomför en emission av ett nytt obligationslån på 300 MEURStyrelsen i Ahlsell AB föreslår långsiktiga incitamentsprogramPeab får nytt väguppdrag i DalslandEnkelt att minska energiförbrukningen, även i maskiner8 av 10 byggföretag upplever svårigheter att rekryteraJärnvägsforskare får patent på slitagemätareSony lanserar kraftfull mobil projektor i fickformatNy mätmetod ska ge rakare rörCastellum i Uppsala bygger nytt kontor åt NCCAllmiljö ny entreprenör för sophämtning i Sala, Heby och EnköpingMariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner lanserar e-tjänst för bygglov Michelle Werner ny marknadsbolagschef för AstraZeneca Nordic-BalticAutomatiserad produktion viktigaste framtidsfaktorn för svensk industriHENT ska bygga Skellefteås nya kulturhusVi expanderar nätet – uppåt
Annonser