LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Testvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos Mekonomen

Nordens största bilservicekedja Mekonomen tar in premiumklassade ABNET i sitt sortiment.
Därmed blir den nya generationens rengöringsmedel tillgängligt inte bara för proffs och entusiaster, utan för alla som vill ta bättre hand om sin bil.

Bilägare med höga krav på fordonsvård känner redan till ABNET, det premiumklassade rengöringsmedlet som ersätter en lång rad andra specialprodukter. Genom att neutralisera den statiska laddningen som binder smuts har ABNET de senaste åren revolutionerat biltvätten för dem som aktivt sökt efter ett både effektivt och skonsamt rengöringsmedel. Nu tar Mekonomen, Nordens ledande bilservicekedja, in ABNET i sitt sortiment. Därmed blir produkten tillgänglig i koncernens butiker runt om i Sverige samt verkstäder knutna till kedjan.

ABNET används för att rengöra allt från fälgar och dörrar till instrumentpanel och klädsel. Den kraftfulla formulan gör att produkten lämpar sig för alla tuffa uppdrag, från avfettning och vaxborttagning till motortvätt. Dess unika egenskaper gör att starka kemikalier, silikoner eller blekningsmedel blir överflödiga. Istället för att lösa upp smutsen neutraliserar ABNET den statiska laddning som binder föroreningar och smuts. Medlet säljs som koncentrat, och beroende på dosering går det att använda även på känsliga underlag, som skinn och textilier.

Spray on - wash off

ABNET sprejas på de ytor som ska rengöras. Blanda aldrig i en hink utan använd alltid en sprayutrustning. Rengöringsmedel som ska hållas rent i en behållare blir snabbt smutsigt i en hink och tappar dessutom en del av sin rengörande effekt. Metoden gör att händerna slipper att utsättas för hinkens blandning av rengöringsmedel och smutsigt kallvatten. Efteråt torkas ytan helt enkelt av eller sköljs med vatten. Så länge det råder plusgrader fungerar ABNET utmärkt även i bilens spolarsystem.

– Det som tidigare varit en angelägenhet för proffs och entusiaster blir nu tillgängligt för alla som vill ta bättre hand om sin bil. ABNET är den nya generationens rengöringsmedel, en verklig premiumprodukt. Medlet är lågskummande, och lämnar inga ringar eller bubblor efter sig. För asfaltsfläckar behöver man fortfarande kallavfettning. Men i övrigt finns det inget medel på marknaden just nu som slår ABNETs mångsidighet, säger Perya Khalit, vd på ieasysystem North AB.

Testvinnare två år i rad

Förutom bilägare har ABNET också upptäckts av båtfolk och campare. 2017 vann rengöringsmedlet tidningen Husbilens stora test. I Sverige och Norge blev ABNET 2018 testvinnare i tidningen Båtliv och Båtmagasinet.
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser