SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tidsbesparande förpack­ningar för robotindustrin

Clip-Lok har designat en smart, kostnadsbesparande envägs- förpackningslösning för robotindustrin.
Den ger optimalt skydd, förbättrar produktiviteten och arbetsmiljön i förpackningsprocessen, samt funktioner som är enkla att komma åt för slutanvändarna.

Clip-Lok envägs-förpackningslösning använder det unika Clip-Lok QIK Clip® för att montera och demontera lådan. QIK-plastclipset kräver inga verktyg för att öppnasoch stängas, vilket gör förpackningen smidig och användarvänlig för både kunder och slutanvändare. Enkel montering sparar tid för kunden. Envägsförpackningen är också utformad med ett smart inrede för att skydda roboten vid transport.

Kunden

Life Science Robotics ApS utvecklar och säljer innovativa rehabiliteringsrobotar inom medicinsk industri. De har utvecklat en robot med namnet ROBERT® som erbjuder effektiv rehabilitering och tidig mobilisering av patienter. Dessutom minskar den de tunga och monotona arbetet för vårdpersonalen, vilket såklart är en fördel för både patienter och vårdpersonal.



Kundutmaningar

ROBERT® är en avancerad medicinsk robotapparat som behöver säker och enkel transportförpackning. Den säljs globalt och därför behövde Life Science Robotics en förpackningslösning som är tillräckligt robust för att klara transporter över stora avstånd och med olika transportörer. På samma sätt krävde de förpackningar, som var lätta att använda för dem under monteringsprocessen och lätta att använda för slutanvändarna i sjukhus och kliniker.



Clip-Lok’s förpackningslösning

Clip-Loks försäljnings- och produktutvecklingsteamkände igen de utmaningar som Life Science Robotics stod inför när det gäller att skicka ROBERT®. Därför designade Clip-Lok en Oriented Strand Board-låda (OSB), som sammansätts med det unika Clip-Lok QIK Clipset® vilket är unikt eftersom varken verktyg, skruv eller spik behövs under monterings- och demonteringsprocessen. Såledeseliminerar det flertalet risker att skada ROBERT® under denna process.

För att underlätta användningen konstruerade Clip-Lok också en ramp för ROBERT® för att bli lastad och placerad på pallen. Det gör att förpackningen kan byggas runt ROBERT®, vilket gör det lättare att packa i och ur. Pallbotten är också utformad med bågar för att fästa ROBERT®, vilket säkerställer extra skydd under transport.

På samma sätt har Clip-Lok designat och producerat ut PE-skum och använder det som inrede för att skydda skärmen och andra känsliga delar av ROBERT®. PE-skum ger optimalt dämpningsskydd mot stötar och slag som skulle kunna uppstå under transport.

Clip-Lok’s OSB-låda har också en platt packyta. Därför kan slutanvändaren enkelt lagra lådan och vid behov skicka roboten tillbaka till leverantören för omkalibrering eller service vid behov. På samma sätt kan OSB-lådan staplas och den är designad för optimal transportförpackning på väg, järnväg och flyg.

Life Science Robotics är mycket nöjda med Clip-Loks förpackningslösning och deras s CTO och partner Rune Kristensen säger:

” -Hos Life Science Robotics ApS anser vi att det är viktigt att tillhandahålla en säker och högkvalitativ produkt i en medicinsk sektor som kräver det bästa. Detta inkluderade även förpackning av apparaterna. För den här delen matchar lösningen från Clip-Lok detta behov, och vi har varit mycket glada över designen, processen och produkten från Clip-Lok”

Kundfördelar med Clip-Lok-lösningen
• Lätt att lasta i
• Verktygsfri hantering
• Byggd runt roboten
• Minskning av logistikkostnader
• Eliminering av transportskador

Slutanvändarnas fördelar med Clip-Lok-lösningarna
• Inga verktyg krävs för demontering
• Lätt att komma åt och avlasta
• Enkelt att stapla och förvara
• Kan återanvändas vid service


Kontakta oss på sales.sc@clip-lok.com för en gratis konsultation till din produkt!
Kontaktinformation

Clip-Lok SimPak Scandinavia Aps

Postadress
Solvang 25
3450 Allerød
Besöksadress
Karl Xi Väg 27
30243 Halmstad
Region
Danmark
Organisationsnummer:
DK 17406434
Grundat: 1988
Anställda: *
Välkommen till Clip-Lok SimPak, Sweden!

Clip-Lok SimPak®-koncernen är ett globalt nätverk med självständiga företag som spänner över marknadsföring, försäljning, kundrelationer och tillverkning på fem kontinenter. Vi har många års erfarenhet inom återanvändbara förpackningar och vi erbjuder kundsupport för internationella sändningar, både vid sändnings- och vid ankomststället. Clip-Lok-koncernen har försett kunder över hela världen med förpackningslösningar under mer än två årtionden och fortsätter att bygga upp nya relationer.

Branscher
Vi har hanterat många spännande och utmanande uppdrag under åren och vi klarar alla branscher. Vi har byggt upp ett nära samarbete med många sektorer, från vilka vi har många års erfarenhet:

* Flygindustrin
* Försvarsmakten
* Fordonsindustrin
* Underleverantörer till fordonsindustrin
* Underleverantörer till försvarsmakten
* Ammunition/FN-klassificering av varor
* Högteknologiska maskiner
* Rullar och spolar
* Plus mycket annat

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

Emballage, Leveranslösningar, Paketering

Kontakter

Anders Lassen
+4540570587
Valeriia Mostytska
+380673118583

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN