TORSDAG 17 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tillsammans med MultiQ utvecklar Sydtrafik, Fynbus och BAT framtidens reseupplevelse

Ordervärdet beräknas i första skedet till drygt 23 MSEK under en period av två år.
Digitalisering och ett ökat informationsflöde ska säkra framtidens tillväxt inom kollektiv-trafiken. Nyligen har Sydtrafik tillsammans med Fynbus och BAT genomfört en omfattande upphandling av informationsskärmar som vunnits av MultiQ.

Framtidens resande kommer att bli mer personifierat och kraven på information högre både i fordon och vid stationer och hållplatser. Nu vill trafiksällskapen som ansvarar för södra Danmark, Fyn och Bornholm tillsammans utöka informationsflödet för områdets resenärer.

På stationer och hållplatser kommer det att satsas på en utbyggnad av befintlig trafikinformation.

Resenärerna kommer att få realtidsinformation kring avgångs- och ankomsttider samt uppdateringar kring eventuella trafikstörningar. Att locka fler medborgare att resa kollektivt kräver ett attraktivt erbjudande. En bidragande faktor till en lyckad resa är kommunikation, exempelvis digitala skärmar. Information som förenklar för resenären och som skapar ökade valmöjligheter under resans gång.

”Vi är oerhört stolta och tacksamma över att ha vunnit denna viktiga upphandling. De senaste åren har vi sett en starkt ökad efterfråga av digitala kommunikationslösningar. Lösningar som förbättrar reseupplevelsen och bidrar till att göra kollektivtrafiken till det självklara valet för medborgarna. MultiQ har ett brett utbud av både tjänster och skärmar anpassade för både fordon och utomhusbruk. Genom att vinna denna upphandling stärker vi vår position ytterligare inom kollektivtrafiken”, säger Mads Henrik Hansen, vd MultiQ Danmark.

MultiQ har en stark position inom kollektivtrafiken i Norden. Förra året invigdes Köpenhamns nya busslinje 5C, Nordens mest trafikerade busslinje. Här används en komplett IT-lösning med information till passagerare men också mellan förare och trafikledning. Nyligen valde kollektivtrafiken på Island att satsa på ny informationsteknik. Skånetrafiken i Sverige har länge varit en av de drivande aktörerna inom digitaliseringen av kollektivtrafiken. Olika informationslösningar finns på Pågatåg, Citytunneln, stationer, MalmöExpressen och SkåneExpressen.

För ytterligare information kontakta:

Lars Pålsson
tf VD MultiQ
Tel.: +46 (0)10 211 66 41
E-post: lars.paulsson@multiq.com

Mads Henrik Hansen
VD, MultiQ Danmark
Tel.: +45 22 41 76 96
E-post: mads.hansen@multiq.com
2019-01-11
Marcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke AnläggningMidsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet
2019-01-10
En värdefull regel för att välja rätt fräsverktygKasta loss för vridspjällsventilen GEMÜ 480 VictoriaTänk smart använd HARTKlaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018Återvinningsföretaget Remeo går i bräschen för cirkulär ekonomiPorttelefonen är bara början på våra smarta hem Castellum uppför ny anläggning för Mekonomen i MalmöCES 2019: BMW visar upp den dolda tekniken i framtidens interiörOptidev bakom tekniken för PostNords SameDayKeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
2019-01-09
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!Bridgestones bästa år som leverantör av originaldelar Ny axialfläkt utvecklat för tuffa applikationsförhållanden i kyltornNya Opel Zafira Life sätter ny standard i klassen33 procent fler uppkopplade prylar 2018Kramp och Söderberg & Haak utvecklar sitt samarbeteJaguaren släpps lös i HalmstadEnergikrav på byggnader kan strida mot klimatlagenElbilen är klimatsmart - åtminstone på lång siktInternationellt samarbete gör Derome starkareScantruck får nytt agentur för amerikanska saxliftarLG berättar om ett bättre liv med hjälp av AI under CES 2019-keynotePressinbjudan: Jordbruksverkets livsmedelsseminarium om hållbar lönsamhetFastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg flyttar in i Jönköping.Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody BygghandelÄr VR-headsets och AR-glasögon nästa teknikskifte för hjälpmedel?
2019-01-08
Besiktningstekniker till Opus Bilprovning i BoråsVolvo Cars satte nytt försäljningsrekord 2018; nådde milstolpen 600 000 sålda bilarmySwecon gör maskinägandet lättare hos BellmansNu tar vi nästa stegFörsta lastbilen har rullat igenom APM Terminals nya självservice portLars Westman blir ny affärsområdeschef för RO-Gruppen i StockholmTestbädd ger ringar på vattnet för energiforskningen på ChalmersSvevia växer i Skåne - köper AB Bröderna HallSmart City Sweden plattformen är redo att dras igångEva Kimborn Heivert utsedd till ny VD för Circle K Sverige ABVi testar Framtidens rekrytering och klipper CV:tBristvätten bidrog med 1,9 miljoner kronor till BrisSpänningsfylld världspremiär: Volkswagen visar mobil laddningsstation för elbilarPunktligare avgångar för en attraktiv järnväg Nu är Energikontor Väst en del av InnovatumNy förhandlingschef för LivsmedelsföretagenFörvärv inom industri stärker Assemblin i norrExtend hjälper Altered spara vatten i hela världenMiljoner till ny metod att identifiera växtplankton
Annonser