TISDAG 25 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tips från GROHEs VVS-expert: Så skyddar du ditt hem från vattenskador under semestern

Under julhelgerna reser många svenskar i väg på såväl utlandssemester som släktträffar.
Men före en vistelse på annan ort kan det vara bra att förbereda hemmet för att undvika otrevliga överraskningar. Under 2017 drabbades nämligen över 57 000 hushåll i Sverige av vattenskador. GROHE har därför listat tio tips från VVS-experten för att upptäcka och förebygga vattenskador inför semestern.

Att åtgärda en vattenskada är ofta både tidskrävande och kostsamt. Under 2017 drabbades 57 000 svenska hushåll av vattenskador till ett värde av 2,3 miljarder kronor. Det visar statistisk från Svensk Försäkring, försäkringsföretagens branschorganisation. Vattenläckor är ofta svåra att hitta själv. Särskilt under semestertider kan det redan vara försent innan skadan upptäcks.

Världsledande sanitetsaktören GROHE arbetar aktivt med att utveckla innovativa och smarta produkter som både larmar om och förebygger vattenskador. GROHE Sense Guard är ett exempel på en sådan innovation. En vattenfelsbrytare som upptäcker även de minsta läckor och då automatiskt slår av vattnet. Den varnar även för kranar som glömts på, höga fuktnivåer samt frost. Om olyckan skulle vara framme varnar appen GROHE ONDUS och det går att stänga av vattnet till hushållet direkt i appen.

– Det är nästan fyra gånger vanligare att en vattenskada inträffar i bostaden än skador från brand och åska. Trots detta har de flesta en eller flera brandvarnare i hemmet medan vattenfelsbrytare fortfarande är en mer ovanlig syn, säger Christina Holmberg, Marketing Manager på GROHE Sverige.

Enligt GROHE finns det dock enkla åtgärder att ta till för att förebygga och upptäcka vattenskador även i hushåll som inte har en vattenfelsbrytare. Till exempel är det viktigt att vara uppmärksam på synliga läckor i rör och under handfat, sprickor i kakel, torra silikontätningar samt fuktfläckar på väggar eller tak. Sämre luft och dålig lukt kan också vara en indikation på vattenskador som lett till mögel.

Tio tips från GROHEs VVS-expert till den som ska resa iväg i jul:

1. Kontrollera rören
Titta noga under vask och handfat då rören ibland läcker så lite att det knappt märks. Bara några små droppar per dag kan på sikt göra stora skador.

2. Leta efter sprickor
Åtgärda genast sprickor och glipor i kakel eller klinker.

3. Byt ut silikontätningar
Ersätt alltid gamla, torra och slitna silikontätningar med nya.

4. Rengör golvbrunnen
Rengör regelbundet golvbrunn i badrum och källare.

5. Använd tvätt- och diskmaskinen rätt.
Kör dem bara när någon är hemma och vaken. Installera läckageskydd om sådan saknas.

6. Fuktfläckar
Titta efter fuktfläckar i tak och på väggar.

7. Dålig lukt
Dålig lukt är många gånger ett tecken på mögel.

8. Borra helst inte i kakel
Behövs det så var noga med att fylla hålet med våtrumssilikon innan skruven sätts fast.

9. Stäng av vattnet
Framförallt vid en längre resa eller vistelse från hemmet.

10. Installera en vattenfelsbrytare.
En vattenfelsbrytare kan automatiskt slå av vattnet i hushållet och varnar vid läckage.

Läs mer om GROHE Sense Guard här: www.grohe.se/sv_se/smarthome/sense-guard/

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-19
Volvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin STIHL MS 500i W tog silver i SkogsElmias Innovation Award 2019 Subaru utvecklar elbilSveriges Byggindustrier välkomnar utredning om kommunala särkravUnderhållsstopp och investeringar hos Smurfit Kappa Piteå”Klimatförändringarna påverkar affärerna” Wibax på BIOBASE konferensSvea Vind Offshore nytt partnerföretag i Power CircleVVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
Annonser