SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

TL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetare

Byggentreprenören TL Bygg väljer en annan väg än många av sina konkurrenter. Istället för att kraftigt minska ner i rekryteringen eller i antal av yrkesarbetare har företaget under de senaste 12 månaderna ökat antalet yrkesarbetare med 20 %.
TL Bygg är nämligen övertygade om att egna yrkesarbetare är både en konkurrensfördel och en väg till framgång. Att egna yrkesarbetare ger affärsnytta ger vd Johan Edlund flera exempel på.

- Vi ser massa fördelar med att ha en stor del egna yrkesarbetare jämfört med att hyra in personal för projekten. Förutom att vi ser att egen personal ger en större stolthet för de enskilda projekten så känner de också ett eget ansvar för slutprodukten, berättar Johan. Våra väldigt kompetenta yrkesarbetare är bra på att se helheten och tar ansvar för olika delar av bygget och på så vis kan vi effektivt säkra kvaliteten i våra projekt. Genom att de är kvar i företaget behåller vi dessutom massa kompetens inom våra väggar vilket är ovärderligt i erfarenhetsåterföringen, där vi alla kan lära mycket av varandra, fortsätter Johan.

TL Bygg har på senare tid upplevt både att många yrkesarbetare från större byggföretag söker sig till dem för trygghetens men också att många som tidigare sökt utmaningar på annat håll vill komma tillbaka. Bolaget tror att en stor del av anledningen till det är en kombination av deras familjära stämning och en ekonomisk stabilitet, t.ex. har bolaget aldrig sagt upp någon på grund av arbetsbrist.

Förutom den trygghet det ger både för beställaren och bolaget själv att ha en stor del yrkesarbetare så är det även ett sätt att stärka arbetsstyrkan även på tjänstemannasidan.

- Utöver den kvalitetssäkring vi ser med egna yrkesarbetare har vi även framgångsrikt lyft många av dem till att bli arbetsledare, och i en hel del fall senare även platschefer. Det är alltså även ett bra sätt att komplettera rekryteringen av tjänstemän i bolaget. Tjänstemännen i sin tur utvecklas även som ledare då de får ett personalansvar, tar ett än större ansvar för arbetsmiljön samt får en bättre blick för helheten i företaget, berättar Johan Edlund.

TL Bygg har idag fördelning på cirka 40 - 50 % yrkesarbetare i företaget där resterande är tjänstemän i produktion och stödenheter. Just idag har de inget ytterligare anställningsbehov men om omsättningen ökar enligt beräkningar kommer de anställa fler, företaget nämligen har inga tankar på att lämna sin framgångsrika strategi.

- Genom våra egna yrkesarbetare kan våra beställare känna sig trygga med att vi lämnar över en kvalitetsprodukt där vi inte tummat på vare sig våra egna eller beställarens krav på produktion och värderingar. Vi ser det som en ovärderlig strategi, avslutar Johan.

Johan Edlund
VD
johan.edlund@tlbygg.se
073-026 19 87

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Utökar Red Hat Trusted Software Supply Chain Stationära backchuckar från norelemEnviros pyrolysolja fram­gångsrikt återvunnen
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd