TORSDAG 21 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Trimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningar

Trimble (NASDAQ: TRMB) presenterar de senaste versionerna av sina programvarulösningar för byggbranschen.
Med Tekla Structures 2019, Tekla Structural Designer 2019 och Tekla Tedds 2019 stöds konstruktionsprocessen för verksamheter inom stålkonstruktion och prefabricerad- och platsgjuten betong genom byggbara processer. Ett innovativt tillvägagångssätt för den digitala omvandlingen av arbetsflöden för AEC (Architecture, Engineering and Construction) och för EPC (konstruktörer, upphandling/anskaffning och byggnation).

Nya Tekla Structures 2019 levererar förbättrade funktioner och ny funktionalitet som möjliggör smidigare arbetsflöden, med mer exakt kontroll, vilket ökar produktiviteten.

Förbättrad geometri vid beskrivning av böjda konstruktioner, såsom plåtar och trappor, som ökar produktiviteten och tar bort behovet av speciallösningar.

Nya automatiska funktioner för produktion av modellbaserade ritningar samt uppgraderad dataexport vid prefab-produktion, vilket ger en mer strömlinjeformad kommunikation och informationsöverföring i konstruktionsprocessen, från konstruktion till produktion.
Modelleringsförbättringar för armering, så som bockning och avkortning genom modellen, rebar set och modifieringsnivåer, detta ger en ökad intuitiv kontroll och effektivitet vid detaljering och dokumentation av förstärkt platsgjuten betong.

Arbetsflöden för platsgjuten betong (CIP) har också fått ett förbättrat verktyg för gjutenheter vilket gör det enklare än någonsin att skapa tillförlitliga, planerade mängdavtagningar, rapporter och ritningar.

Formverktyget för platsgjuten betong har uppgraderats och förenklats för ett mer detaljerat och mer effektivt arbetsflöde för formsättning.

Tekla Structures 2019 inkluderar nya verktyget Revit Export, vilket är ett tillägg som ger högre flexibilitet vid arbete med .rvt-filer, och ett nytt Design-To-Cost-verktyg, som ger snabbare beräkningar och mer ekonomiska prefab-lösningar.

Det nya Bridge Creator-tillägget som snabbar på och effektiviserar arbetsflödet tidigt i konstruktionsfasen har införts som en del av en ny roll med en anpassad meny för brokonstruktion som innehåller verktyg för ökad produktivitet.

Ritningsförbättringarna inkluderar en kloningsfunktion som hjälper till att skapa snabbare och enklare GA-ritningar, mer intelligent hantering av ritningsvyer, förbättrad precision för måttsättningspunkter och ökat stöd för mer varierade BIM-objekt. Det har också blivit enklare att följa standarder för dokument och ritningar, med förbättrad Drawing Content Management och justering av mått.

Tekla Structural Designer 2019 har uppdaterat sina funktioner inom flexibilitet och interoperabilitet. De nya funktionerna för bärande väggar, sk Core Walls förbättrar simulering och modellering samtidigt som nya och förbättrade funktioner för export av data kan samverka med Teklas Structures och Autodesk Revit. Dessutom har gränssnittet och användarupplevelsen för Tekla Structural Designer och Tekla Structures förbättrats.

Tekla Tedds 2019 erbjuder nu ännu bättre integration med Tekla Structures, vilket förbättrar hantering av båda produkterna. Användare kan även skapa mer professionell BIM-dokumentation och använda Tedds beräkningar för att skapa professionella PDF:er.

För mer information om 2019 års programvaruuppdatering samt nedladdning,
besök: www.tekla.com/2019/

Tove Lindblad
Business Development Manager
Structures
tove.lindblad@trimble.com
021-109 649
2019-03-18
Enzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
2019-03-15
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
2019-03-14
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
2019-03-13
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i KumlaNytt ABK-supplement för smidigare och tydligare Construction Management-upphandlingarLimac FormPlast slår ett slag för miljösmarta och närproducerade plastprodukterCamfils luftfilter från Trosa - globala på ISH Frankfurt 2019Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio årGrönt ljus för självkörande transporter på allmän vägFull fart framåt!Makita lanserar 2 st 18V värmejackor​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?Märsta Förenade vill inte vara en del av dödsstatistiken! Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatornNy generation batterier optimerar trädgårdssysslornaNya företag satsar på MaskinExpoFords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafikenTuffare konkurrens kräver ökad standardiseringBRA lanserar sin första klass: BRA Miljö Class
Annonser