ONSDAG 22 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Trimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningar

Trimble (NASDAQ: TRMB) presenterar de senaste versionerna av sina programvarulösningar för byggbranschen.
Med Tekla Structures 2019, Tekla Structural Designer 2019 och Tekla Tedds 2019 stöds konstruktionsprocessen för verksamheter inom stålkonstruktion och prefabricerad- och platsgjuten betong genom byggbara processer. Ett innovativt tillvägagångssätt för den digitala omvandlingen av arbetsflöden för AEC (Architecture, Engineering and Construction) och för EPC (konstruktörer, upphandling/anskaffning och byggnation).

Nya Tekla Structures 2019 levererar förbättrade funktioner och ny funktionalitet som möjliggör smidigare arbetsflöden, med mer exakt kontroll, vilket ökar produktiviteten.

Förbättrad geometri vid beskrivning av böjda konstruktioner, såsom plåtar och trappor, som ökar produktiviteten och tar bort behovet av speciallösningar.

Nya automatiska funktioner för produktion av modellbaserade ritningar samt uppgraderad dataexport vid prefab-produktion, vilket ger en mer strömlinjeformad kommunikation och informationsöverföring i konstruktionsprocessen, från konstruktion till produktion.
Modelleringsförbättringar för armering, så som bockning och avkortning genom modellen, rebar set och modifieringsnivåer, detta ger en ökad intuitiv kontroll och effektivitet vid detaljering och dokumentation av förstärkt platsgjuten betong.

Arbetsflöden för platsgjuten betong (CIP) har också fått ett förbättrat verktyg för gjutenheter vilket gör det enklare än någonsin att skapa tillförlitliga, planerade mängdavtagningar, rapporter och ritningar.

Formverktyget för platsgjuten betong har uppgraderats och förenklats för ett mer detaljerat och mer effektivt arbetsflöde för formsättning.

Tekla Structures 2019 inkluderar nya verktyget Revit Export, vilket är ett tillägg som ger högre flexibilitet vid arbete med .rvt-filer, och ett nytt Design-To-Cost-verktyg, som ger snabbare beräkningar och mer ekonomiska prefab-lösningar.

Det nya Bridge Creator-tillägget som snabbar på och effektiviserar arbetsflödet tidigt i konstruktionsfasen har införts som en del av en ny roll med en anpassad meny för brokonstruktion som innehåller verktyg för ökad produktivitet.

Ritningsförbättringarna inkluderar en kloningsfunktion som hjälper till att skapa snabbare och enklare GA-ritningar, mer intelligent hantering av ritningsvyer, förbättrad precision för måttsättningspunkter och ökat stöd för mer varierade BIM-objekt. Det har också blivit enklare att följa standarder för dokument och ritningar, med förbättrad Drawing Content Management och justering av mått.

Tekla Structural Designer 2019 har uppdaterat sina funktioner inom flexibilitet och interoperabilitet. De nya funktionerna för bärande väggar, sk Core Walls förbättrar simulering och modellering samtidigt som nya och förbättrade funktioner för export av data kan samverka med Teklas Structures och Autodesk Revit. Dessutom har gränssnittet och användarupplevelsen för Tekla Structural Designer och Tekla Structures förbättrats.

Tekla Tedds 2019 erbjuder nu ännu bättre integration med Tekla Structures, vilket förbättrar hantering av båda produkterna. Användare kan även skapa mer professionell BIM-dokumentation och använda Tedds beräkningar för att skapa professionella PDF:er.

För mer information om 2019 års programvaruuppdatering samt nedladdning,
besök: www.tekla.com/2019/

Tove Lindblad
Business Development Manager
Structures
tove.lindblad@trimble.com
021-109 649

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VM
Annonser