TORSDAG 20 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Trine tog hem segern i inUse Award!

Det blev tjänsten som gör det möjligt att investera i solkraft i utvecklingsländer – Trine – som vann inUse Award 2018.
– Det känns fantastisk att få en indikation på att vi är på rätt väg, säger Jennie Lindell, designer på Trine.
Den 4 oktober, avgjordes inUse Award. Priset som hyllar digitala tjänster i toppklass och har som syfte att lyfta de svenska tjänsterna som har den bästa användarupplevelsen.

Tre priser delades ut under kvällen. Två hedersomnämnanden och en vinnare korades. Vann gjorde Trine, en tjänst som hjälper människor att investera i solkraft i utvecklingsländer. Motiveringen löd:

Trine gör det enkelt att sprida ljus och ge kraft till dem som behöver det mest. Och samtidigt bidrar du till en hållbarare värld. Alla blir vinnare!

Framgången bakom tjänsten ligger i att jobba med bra människor och att arbeta för ett högre syfte, enligt Jennie Lindell, Designer på Trine.

– Det är första gången i mitt yrkesliv där jag känner att vi har ett perfekt team. Vi är drivna av det högre syftet, och då kan man göra allt. Man lämnar prestige åt sidan och siktar på det högre målet.

Trine jobbar väldigt metodiskt med användarupplevelsen, de gör mycket tester och arbetar datadrivet:

– Ska vi göra om något så A/B-testar vi allt, varenda detalj. Vi gör prototyper vid större omtag, gör användningstester och itererar. Vi gör det som behövs helt enkelt, menar Jennie Lindell.

2 hedersomnämnanden

De två hedersomnämnandena gick till Dit-i-tid och Tolkvox.

Dit-i-tid är en tjänst som ger en tydlig mötesinformation och påminnelser som funkar för alla. Juryns motivering lyder: Dit-i-tid både räddar oss från onödiga missar och gör många verksamheter effektivare. En tillgänglig tjänst, i ordets bästa bemärkelse!

Det andra hedersomnämnandet gick till Tolkvox som kopplar genom tjänsten kopplar ihop behövande med en tolk – även om den personen sitter på andra sidan jorden. Juryns motivering lyder: Tolkvox låter oss utnyttja förmågor hos människor över hela klotet – när som helt, var som helst. Trygg tolkning, tack vare tekniken.

Priset instiftades 2014 och har tidigare gått till Karma, Swish, Sitevision och Ersättningskollen.se.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-17
VVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
Annonser