LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Trine tog hem segern i inUse Award!

Det blev tjänsten som gör det möjligt att investera i solkraft i utvecklingsländer – Trine – som vann inUse Award 2018.
– Det känns fantastisk att få en indikation på att vi är på rätt väg, säger Jennie Lindell, designer på Trine.
Den 4 oktober, avgjordes inUse Award. Priset som hyllar digitala tjänster i toppklass och har som syfte att lyfta de svenska tjänsterna som har den bästa användarupplevelsen.

Tre priser delades ut under kvällen. Två hedersomnämnanden och en vinnare korades. Vann gjorde Trine, en tjänst som hjälper människor att investera i solkraft i utvecklingsländer. Motiveringen löd:

Trine gör det enkelt att sprida ljus och ge kraft till dem som behöver det mest. Och samtidigt bidrar du till en hållbarare värld. Alla blir vinnare!

Framgången bakom tjänsten ligger i att jobba med bra människor och att arbeta för ett högre syfte, enligt Jennie Lindell, Designer på Trine.

– Det är första gången i mitt yrkesliv där jag känner att vi har ett perfekt team. Vi är drivna av det högre syftet, och då kan man göra allt. Man lämnar prestige åt sidan och siktar på det högre målet.

Trine jobbar väldigt metodiskt med användarupplevelsen, de gör mycket tester och arbetar datadrivet:

– Ska vi göra om något så A/B-testar vi allt, varenda detalj. Vi gör prototyper vid större omtag, gör användningstester och itererar. Vi gör det som behövs helt enkelt, menar Jennie Lindell.

2 hedersomnämnanden

De två hedersomnämnandena gick till Dit-i-tid och Tolkvox.

Dit-i-tid är en tjänst som ger en tydlig mötesinformation och påminnelser som funkar för alla. Juryns motivering lyder: Dit-i-tid både räddar oss från onödiga missar och gör många verksamheter effektivare. En tillgänglig tjänst, i ordets bästa bemärkelse!

Det andra hedersomnämnandet gick till Tolkvox som kopplar genom tjänsten kopplar ihop behövande med en tolk – även om den personen sitter på andra sidan jorden. Juryns motivering lyder: Tolkvox låter oss utnyttja förmågor hos människor över hela klotet – när som helt, var som helst. Trygg tolkning, tack vare tekniken.

Priset instiftades 2014 och har tidigare gått till Karma, Swish, Sitevision och Ersättningskollen.se.
2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser