TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Trine tog hem segern i inUse Award!

Det blev tjänsten som gör det möjligt att investera i solkraft i utvecklingsländer – Trine – som vann inUse Award 2018.
– Det känns fantastisk att få en indikation på att vi är på rätt väg, säger Jennie Lindell, designer på Trine.
Den 4 oktober, avgjordes inUse Award. Priset som hyllar digitala tjänster i toppklass och har som syfte att lyfta de svenska tjänsterna som har den bästa användarupplevelsen.

Tre priser delades ut under kvällen. Två hedersomnämnanden och en vinnare korades. Vann gjorde Trine, en tjänst som hjälper människor att investera i solkraft i utvecklingsländer. Motiveringen löd:

Trine gör det enkelt att sprida ljus och ge kraft till dem som behöver det mest. Och samtidigt bidrar du till en hållbarare värld. Alla blir vinnare!

Framgången bakom tjänsten ligger i att jobba med bra människor och att arbeta för ett högre syfte, enligt Jennie Lindell, Designer på Trine.

– Det är första gången i mitt yrkesliv där jag känner att vi har ett perfekt team. Vi är drivna av det högre syftet, och då kan man göra allt. Man lämnar prestige åt sidan och siktar på det högre målet.

Trine jobbar väldigt metodiskt med användarupplevelsen, de gör mycket tester och arbetar datadrivet:

– Ska vi göra om något så A/B-testar vi allt, varenda detalj. Vi gör prototyper vid större omtag, gör användningstester och itererar. Vi gör det som behövs helt enkelt, menar Jennie Lindell.

2 hedersomnämnanden

De två hedersomnämnandena gick till Dit-i-tid och Tolkvox.

Dit-i-tid är en tjänst som ger en tydlig mötesinformation och påminnelser som funkar för alla. Juryns motivering lyder: Dit-i-tid både räddar oss från onödiga missar och gör många verksamheter effektivare. En tillgänglig tjänst, i ordets bästa bemärkelse!

Det andra hedersomnämnandet gick till Tolkvox som kopplar genom tjänsten kopplar ihop behövande med en tolk – även om den personen sitter på andra sidan jorden. Juryns motivering lyder: Tolkvox låter oss utnyttja förmågor hos människor över hela klotet – när som helt, var som helst. Trygg tolkning, tack vare tekniken.

Priset instiftades 2014 och har tidigare gått till Karma, Swish, Sitevision och Ersättningskollen.se.
2018-10-15
norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrum
Annonser