SÖNDAG 16 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Trine tog hem segern i inUse Award!

Det blev tjänsten som gör det möjligt att investera i solkraft i utvecklingsländer – Trine – som vann inUse Award 2018.
– Det känns fantastisk att få en indikation på att vi är på rätt väg, säger Jennie Lindell, designer på Trine.
Den 4 oktober, avgjordes inUse Award. Priset som hyllar digitala tjänster i toppklass och har som syfte att lyfta de svenska tjänsterna som har den bästa användarupplevelsen.

Tre priser delades ut under kvällen. Två hedersomnämnanden och en vinnare korades. Vann gjorde Trine, en tjänst som hjälper människor att investera i solkraft i utvecklingsländer. Motiveringen löd:

Trine gör det enkelt att sprida ljus och ge kraft till dem som behöver det mest. Och samtidigt bidrar du till en hållbarare värld. Alla blir vinnare!

Framgången bakom tjänsten ligger i att jobba med bra människor och att arbeta för ett högre syfte, enligt Jennie Lindell, Designer på Trine.

– Det är första gången i mitt yrkesliv där jag känner att vi har ett perfekt team. Vi är drivna av det högre syftet, och då kan man göra allt. Man lämnar prestige åt sidan och siktar på det högre målet.

Trine jobbar väldigt metodiskt med användarupplevelsen, de gör mycket tester och arbetar datadrivet:

– Ska vi göra om något så A/B-testar vi allt, varenda detalj. Vi gör prototyper vid större omtag, gör användningstester och itererar. Vi gör det som behövs helt enkelt, menar Jennie Lindell.

2 hedersomnämnanden

De två hedersomnämnandena gick till Dit-i-tid och Tolkvox.

Dit-i-tid är en tjänst som ger en tydlig mötesinformation och påminnelser som funkar för alla. Juryns motivering lyder: Dit-i-tid både räddar oss från onödiga missar och gör många verksamheter effektivare. En tillgänglig tjänst, i ordets bästa bemärkelse!

Det andra hedersomnämnandet gick till Tolkvox som kopplar genom tjänsten kopplar ihop behövande med en tolk – även om den personen sitter på andra sidan jorden. Juryns motivering lyder: Tolkvox låter oss utnyttja förmågor hos människor över hela klotet – när som helt, var som helst. Trygg tolkning, tack vare tekniken.

Priset instiftades 2014 och har tidigare gått till Karma, Swish, Sitevision och Ersättningskollen.se.
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser