SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Två jätteventiler till ny testanläggning

Askalon har levererat två stora ventiler till Xylems nya testanläggning i Emmaboda. Foto: Xylem
Askalon har levererat två stora ventiler till Xylems nya testanläggning av stora avloppspumpar i Emmaboda.
- Vi är väldigt nöjda med supporten vi har fått från Askalon, säger verktygskonstruktör Magnus Amnér.

Xylem är ett företag inom vattenteknik och har ungefär 17 000 anställda i drygt 150 länder. I Emmaboda tillverkar Xylem bland annat avloppspumpar och har under många år testat pumparna i våta installationer.
- Alla pumpar testas innan de skickas till kund. Normalt sänker vi ner dem i vatten, men eftersom vissa pumpar ska installeras torrt hos kunden så behöver de testas på samma sätt som de ska installeras. Det är mediet kring pumpen som kyler den och skillnaden är stor mellan hur vatten och luft påverkar kylningen, torrt uppställda pumpar kräver annan typ av kylning, säger Magnus Amnér.
Tidigare har Xylem skickat pumparna, som ska installeras torrt, till en testrigg i USA eller till en tredjepartsleverantör för att göra dessa tester som dokumenterar och säkerställer pumpens prestanda inför installation. Nu har företaget invigt en ny testanläggning i Emmaboda för att kunna testa torrt uppställda avloppspumpar. Det spar både på miljön och kortar leveranstiderna då pumpen inte behöver transporteras de långa sträckorna innan installation.
- Nu har vi både produktionsenheten och testanläggningen i Emmaboda. Det är en otrolig fördel att kunna göra denna typ av tester på plats. Upptäcker vi något i testningen har vi fabriken att tillgå, det blir enkelt att göra en anpassning.
Inför bygget av testanläggningen beställde Xylem två stora vridspjällsventiler av märket Keystone av Askalon – en DN800 och en DN1000, båda med Auma-ställdon som monterades av Auma Scandinavia i Malmö.
- DN1000-ventilen sitter på sugledningen till pumpen. Den reglerar för att simulera olika sughöjder på pumpen. DN800-ventilen har en öppna/stänga-funktion mellan vår nya och vår gamla testrigg. Vi har fått väldigt bra support från Askalon hela vägen, berättar Magnus Amnér.
Johan Riedenlow och Fredrik Andrée på Askalon är de säljare som rekommenderade vridspjällsventilerna till Xylem. Deras mål var att hitta en trygg och långsiktig lösning.
- Keystone vridspjäll finns i ett flertal olika modeller och till detta projekt valdes en Paraseal för den reglerande funktionen (DN1000) och en GR för avstängningsfunktionen (DN800) i syfte att matcha anläggningens krav på ett optimalt sätt, säger Johan Riedenlow.

Askalon AB - Ventiler - Konstruktion - Ventilservice - Ventildiagnostik - Utbildning

Askalon AB har sedan 1973 förbättrat processindustrins applikationer. I dag är vi närmare 100 projektledare, ingenjörer och tekniker i Sverige, Danmark och Finland. Askalon är Emerson Local Business Partner för alla Emerson-ventiler i Sverige, Finland, Danmark och Island. Vi representerar också VAG och Armatury i Sverige och Danmark.

Askalon är en av ventilbranschens mer kompletta aktörer och kan tillgodose kunders behov av reglerventiler, säkerhetsventiler och avstängningsventiler. Vi tar totalansvar för kompletta ventilleveranser, utvecklar komplexa, kundanpassade applikationer och finner genomtänkta rutiner för förebyggande underhåll och service. Vi har ett affärsområde inom engineering med uppgift att konstruera och bygga specialanpassade komponenter och processavsnitt. Genom ett rikt utbud av utbildningar och seminarier erbjuds dessutom möjligheter till en kontinuerlig kompetensutveckling av våra kunders tekniker.

Våra kunder finns inom processindustrins olika branscher i Sverige, Danmark och Finland. Omsättningen ca 270 mkr.

Askalon AB, Nolgårdsvägen 11, 663 41 Hammarö, 054-57 92 00 www.askalon.se
Kontaktinformation
Postadress
Nolgårds­vägen 11
66341 Hammarö
Besöksadress
Nolgårds­vägen 11
66341 Hammarö
Region
Hammarö
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556346-6167
Grundat: 1973
Anställda: 95
Välkommen till Askalon AB!

Vi arbetar för att förbättra prestanda i svensk processindustris applikationer. Sedan 1973 har vi försörjt svensk processindustri med reglerutrustning som reglerventiler och instrument.

Askalon AB representerar stora internationella företag inom ventiler och industriell automation. Askalon är Emerson Local Business Partner (LBP) för alla Emerson-ventiler i Sverige, Finland och Danmark.
Askalon är mest känt för Fisher reglerventiler och service. I dag säljer vi ännu fler avstängningsventiler och säkerhetsventiler, samtidigt som reglerventiler ökar i antal. Detta är en följd av Emersons förvärv av ventildivisionen från Pentair.
Askalon har fått ökat förtroende från Emerson för försäljning i Sverige, Danmark, Finland och Island.

Vi säljer och servar bland annat Sempell högtrycksventiler, Crosby säkerhetsventiler, Neotecha kemiventiler, Keystone ställdon och Fisher gasregulatorer.

Askalon har dessutom ett affärsområde inom engineering och rörkonstruktion av skiddar och processmoduler. Vårt servicecenter för ventilservice och ventildiagnostik är placerat på Hammarö utanför Karlstad där även vårt huvudkontor och nybyggda utbildningscenter återfinns.

Våra kunder är ganska jämt fördelade inom processindustrins olika branscher vilket underlättar kunskapsspridning och utjämnar konjunktursvängningar:

Kraftverk och energiverk
Raffinaderier
Kärnkraftverk
Papper och massa
Kemiindustrin

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Andersson Greenwood, Sverige
Baumann, Sverige
Bettis, Sverige
Biffi, Sverige
Cash Valves, Sverige
Clarkson, Sverige
Crosby, Sverige
EIM, Sverige
El-O-Matic, Sverige
Emerson Valves, Sverige
Enardo, Sverige
Fasani, Sverige
Fisher, Sverige
Francel, Sverige
Hankock, Sverige
Hytork, Sverige
Keystone, Sverige
KTM, Sverige
Kunkle Valves, Sverige
Lunkenheimer, Sverige
Neotecha, Sverige
Penberthy, Sverige
Pentair Valves & Controls, Sverige
Raimondi, Sverige
Sapag, Sverige
Sempell, Sverige
Shafer, Sverige
Tartarini, Sverige
Tescom, Sverige
TopWorx, Sverige
VAG, Sverige
Vanessa, Sverige
Varec, Sverige
Virgo, Sverige
Yarway, Sverige

Certifieringar

ISO 9001:2016

Kontakter

Marie Ögren
Marknadsassistent
054-57 92 11
Askalon AB
054-57 92 00
Sofia Telby
Marknadskommunikatör
054-57 92 27
Mats Warnqvist
VD
054-57 92 01
Joel Frödin
Försäljningschef
054-57 92 03

Filmer

Askalon - Your valve partner

Askalon - Your valve partner
Askalon sustainability services
Askalon Diagnostics
Askalon Engineering
Askalon - We are designing solutions
Möt Askalon AB
AMS Suite Underhållsdagarna 2015
AMS Realibility Days 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN