FREDAG 24 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Två DAF CF Electric till Rhenus Logistics i Tyskland

DAF Trucks har levererat två elektriska CF-lastbilar till Contargo i Tyskland.
Contargo är ett helägt dotterbolag till den ledande internationella Rhenus-koncernen. DAFs CF Electric med E-Power Technology från VDL används för containertransporter runt terminaler i det tyska Nedre Rhenområdet. De två lastbilar som levererats till Contargo är de första DAF CF Electric som tas i drift i Tyskland och den 6: e och 7: e för att delta i ett omfattande fält-test.

Richard Zink, Director Marketing & Sales och styrelseledamot i DAF Trucks, överlämnade nycklarna till Michael Viefers, styrelseledamot i Rhenus-koncernen. Rhenus Group är ett globalt logistikföretag som omsätter 4,8 miljarder euro.

Elektriska lastbilar för stadsområden
"Det är uppenbart att transportsektorn håller på och förändras", säger Richard Zink. "Ta den bättre vägen är Contargos mission och jag är oerhört stolt över att vi kan bidra och hjälpa Contargo att utvecklas ytterligare med hjälp av två DAF CF Electric lastbilar. El-lastbilen kommer att bli normen i fler och fler stadsområden i framtiden, runt om i Europa. "

Zink fortsätter: "Vi är glada att vi kan bredda vår erfarenhet av elbilar i samarbete med kända företag som Rhenus. Uppgifterna vi samlar om både teknik och driftsutnyttjande kommer att uppfylla specifikationerna för de slutliga produktionsmodellerna, så att de passar smidigt med marknadens krav. "

"Viktigt steg mot fossilfritt"
"Vi är väldigt stolta över att vara en av de första som kör dessa banbrytande DAF", säger Jürgen Albersmann, VD på Contargo. "Ett av våra mål är att köra fossilfritt år 2050. Dessa lastbilar representerar ett viktigt steg mot detta ambitiösa mål."

DAF CF Elektriska lastbilar kommer att ha sin hemmabas i Duisburg och kommer att användas för lokala containerleveranser.

Om DAF CF Electric
DAF CF Electric är en elektrisk 4x2 dragbil utvecklad för vägtransporter på upp till 37 ton i stadsområden. Fordonet är baserat på DAF CF som utsågs till International Truck of the Year 2018 - och drivs med hjälp av VDLs E-Power Technology. Kärnan i sitt intelligenta drivaggregat är en 210-kW elektrisk motor som drivs med ett litiumjonbatteri med en strömkapacitet på 170 kWh. CF Electric har en räckvidd på upp till 100 kilometer, beroende på lastens vikt, vilket gör den lämplig för transporter med hög volym i städerna. Batterierna har en 30-minuters snabbladdning och en full laddning tar bara en och en halv timme.

DAF CF Electric - Tekniska specifikationer
Lastvikt 9 700 kg
Elmotor 210 kW
Moment 2000 Nm
Batterikapacitet 170 kWh
Området fulladdat fordon upp till 100 km
Batteriladdning 30 minuter
Full laddning 1,5 timmar

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser