ONSDAG 19 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Under 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.

– Ständig produktutveckling är ett signum för RF, säger VD Hans Valdemarsson.
Det ligger i företagets DNA att ständigt utveckla nya, bättre och smartare produkter inom framför allt mark/entreprenad, järnväg och kabel/linje.

Många innovationer växer fram utifrån diskussioner med våra kunder och användare. Erfarna maskinister som vet hur det fungerar i verkligheten. Andra kommer från våra egna konstruktörer och säljare som ser möjligheter och behov på marknaden. Då vi ingår i en företagsgrupp som är störst i världen inom utrustning för entreprenadmaskiner har vi via våra systerföretag tillgång till ett enormt sortiment ur vilket vi kan plocka godbitarna. Vad sägs till exempel om en 15 tons hydraulhammare. Det kanske inte är så många som behöver en sådan - men vi kan erbjuda den och det är vi stolta över.

Fem nyheter från RF

Frontmatad kabelplog
En produkt som vi visade på EBR-mässan i Falun 2018 och som redan då väckte mycket stor uppmärksamhet. Nu har den testats skarpt i ett år och fått sitt slutliga godkännande.

En av fördelarna är att den är mycket skonsam för kabeln som böjs minimalt och det finns inga skarpa kanter som kan skada kabeln. Den har löstagbara skenor för två kabelkanaler och kanal för märkband samt jordlina.

online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p88

Asfaltskopa för grovjustering
En riktigt smart skopa som redan har blivit en favorit bland våra testpiloter. Du sparar tid och pengar genom att sortera material direkt vid uppbrytning av asfalt. Grusen som sorteras genom gallret blir kvar på arbetsplatsen och kan direkt användas i det fortsatta arbetet. Dessutom med små praktiska finesser som skopskär när du behöver ta större sjok och justerbar stödklack för att lätt hålla rätt nivå.

online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p=59

Rälslyftdon
Denna produkt är ett resultat av ett utvecklingsarbete som pågått i cirka två år. Tillsammans med en ledande entreprenör har vi testat och förbättrat allt tills både vi och vår testpilot blivit nöjda. Nu finns den i vårt sortiment och vi kommer att visa den på mässor i sommar och i höst.
Den lyfter två stycken räler på upp till 20 meter och med en sammanlagd vikt på 2,5 ton.

Urtag för att stapla rälerna kloss samt fri undersida är ett par av finesserna som underlättar arbetet.

online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p=17

Hydrauliskt gaffelställ
RFs nya hydrauliska gaffelställ har flera unika detaljer för att förbättra säkerheten och minska risken för skador på gaffelstället. Många hydrauliska gaffelställ har en känslig punkt, kolvstången. RFs nya hydrauliska gaffelställ har ett unikt skydd i stål för att skydda kolvstängerna.
Jan Forsén, RFs konstruktör, säger: Vårt skydd av kolvstången skyddar mot åverkan från last som stöter emot eller tappas.

Samtidigt har vi tillsammans med våra användare hittat en smart lösning som gör att hydraulcylindern är lätt tillgänglig och enkel att rengöra vid behov.
Vi har även tagit fram en lösning där man kan flytta gafflarna så en pall kan lastas från dess kortsida intill en vägg.

Detta sparar både redskapet och ökar säkerheten eftersom man nu inte längre behöver lyfta och dra pallen i sida för att komma åt att sticka in gafflarna från kortsidan. Lastögla och automatisk hydraulkoppling är exempel på andra finesser som du kommer att uppskatta.

online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p=100

Ladda ner vår nya katalog och prislista
Alla våra standardprodukter visas i vår katalog med hundratals produkter.

online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/

RF SYSTEM AB | Vinslöv
info@rf-system.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
2019-06-11
Komatsu bandschaktare schaktar krossmaterial i StockholmSnowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer Vagnar för kontor & konferensrumCEJNs guide till kopplingar för olika testmiljöer
Annonser