ONSDAG 18 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Under 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.

– Ständig produktutveckling är ett signum för RF, säger VD Hans Valdemarsson.
Det ligger i företagets DNA att ständigt utveckla nya, bättre och smartare produkter inom framför allt mark/entreprenad, järnväg och kabel/linje.

Många innovationer växer fram utifrån diskussioner med våra kunder och användare. Erfarna maskinister som vet hur det fungerar i verkligheten. Andra kommer från våra egna konstruktörer och säljare som ser möjligheter och behov på marknaden. Då vi ingår i en företagsgrupp som är störst i världen inom utrustning för entreprenadmaskiner har vi via våra systerföretag tillgång till ett enormt sortiment ur vilket vi kan plocka godbitarna. Vad sägs till exempel om en 15 tons hydraulhammare. Det kanske inte är så många som behöver en sådan - men vi kan erbjuda den och det är vi stolta över.

Fem nyheter från RF

Frontmatad kabelplog
En produkt som vi visade på EBR-mässan i Falun 2018 och som redan då väckte mycket stor uppmärksamhet. Nu har den testats skarpt i ett år och fått sitt slutliga godkännande.

En av fördelarna är att den är mycket skonsam för kabeln som böjs minimalt och det finns inga skarpa kanter som kan skada kabeln. Den har löstagbara skenor för två kabelkanaler och kanal för märkband samt jordlina.

online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p88

Asfaltskopa för grovjustering
En riktigt smart skopa som redan har blivit en favorit bland våra testpiloter. Du sparar tid och pengar genom att sortera material direkt vid uppbrytning av asfalt. Grusen som sorteras genom gallret blir kvar på arbetsplatsen och kan direkt användas i det fortsatta arbetet. Dessutom med små praktiska finesser som skopskär när du behöver ta större sjok och justerbar stödklack för att lätt hålla rätt nivå.

online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p=59

Rälslyftdon
Denna produkt är ett resultat av ett utvecklingsarbete som pågått i cirka två år. Tillsammans med en ledande entreprenör har vi testat och förbättrat allt tills både vi och vår testpilot blivit nöjda. Nu finns den i vårt sortiment och vi kommer att visa den på mässor i sommar och i höst.
Den lyfter två stycken räler på upp till 20 meter och med en sammanlagd vikt på 2,5 ton.

Urtag för att stapla rälerna kloss samt fri undersida är ett par av finesserna som underlättar arbetet.

online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p=17

Hydrauliskt gaffelställ
RFs nya hydrauliska gaffelställ har flera unika detaljer för att förbättra säkerheten och minska risken för skador på gaffelstället. Många hydrauliska gaffelställ har en känslig punkt, kolvstången. RFs nya hydrauliska gaffelställ har ett unikt skydd i stål för att skydda kolvstängerna.
Jan Forsén, RFs konstruktör, säger: Vårt skydd av kolvstången skyddar mot åverkan från last som stöter emot eller tappas.

Samtidigt har vi tillsammans med våra användare hittat en smart lösning som gör att hydraulcylindern är lätt tillgänglig och enkel att rengöra vid behov.
Vi har även tagit fram en lösning där man kan flytta gafflarna så en pall kan lastas från dess kortsida intill en vägg.

Detta sparar både redskapet och ökar säkerheten eftersom man nu inte längre behöver lyfta och dra pallen i sida för att komma åt att sticka in gafflarna från kortsidan. Lastögla och automatisk hydraulkoppling är exempel på andra finesser som du kommer att uppskatta.

online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/#p=100

Ladda ner vår nya katalog och prislista
Alla våra standardprodukter visas i vår katalog med hundratals produkter.

online.fliphtml5.com/shvoq/nnrc/

RF SYSTEM AB | Vinslöv
info@rf-system.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-11
Världspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
2019-09-10
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
2019-09-09
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationerIVL släpper bok om elavfall för gymnasietKramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill VästerrådaPeafowl Solar Power och Liqway vann SKAPA-priser för Uppsala länMed arbetsmiljö, miljö och kvalitet i fokus Kommunala initiativ positiva för elbilsutvecklingenVolkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion
2019-09-06
ABB-teknik ger seniorer möjligheten till självständigt och rikt livFem missuppfattningar om markbaserad reningNyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnaderHubSpot lanserar omdesignad appmarknadsplats Robotar och röststyrning – om kunden själv får väljaFreemelt tar in 15 MSEK i en investeringsrunda ledd av IndustrifondenMarknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankarHeidelbergCement och Equinor ingår avsiktsförklaringSchneider Electric Sverige rekryterar nya cheferJessica Petrini blir HR-chef för TyrénskoncernenTekniska Verken i Linköping AB digitaliserar elnätet ytterligare.Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvm till Postnord TPLSå påverkas Norden av orkanen Dorian Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddareKemibranschen samlas i Lund 16-17 oktoberInnovativ drivteknik från ebm-papst Småländsk arkitektur bakom global batterifabrikSommarens hetaste byggprojekt - rykande färsk lista för hela Sverige!Karl Kloste ny inköpschef i SveviaRyobi lanserar flexibel lödning på ONE+batteri!Sydkoreanskt intresse för svensk fjärrvärmeteknik
2019-09-05
Kompetensförsörjning på agendan när Berendsen fick besökDu kommer väl?
Annonser