SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Undersökning: CIO:er pressade att balansera behovet av att påskynda digital transformation i en allt mer komplex molnmiljö

Ny undersökning från Dynatrace visar att CIO:er tittar på automatisering och AI för att möta IT-resursutmaningar
Software Intelligence-företaget Dynatrace (NYSE: DT)
tillkännagav idag resultatet av en oberoende global studie av 700 CIO:er, som avslöjar att IT-chefer bekymrar sig alltmer för den situation som uppstår med påskyndad digital transformation i kombination med komplexiteten i moderna multicloud-miljöer. Situationen sätter redan hårt ansträngda IT-team under alltför stor press. Detta innebär minskad tidinnovation och begränsar deras förmåga att prioritera uppgifter som genererar större värde för verksamheten och dess kunder. Rapporten “Observability, automation, and AI are essential to digital business success,” finns tillgänglig för nedladdning här.

Undersökningen visar bland annat:
• 89% av CIO:erna säger att digital transformation har accelererat under de senaste 12 månaderna och 58% tror att det kommer att fortsätta att accelerera.
• 86% av företagen använder cloud-native-teknologier, inklusive mikrotjänster, containrar och Kubernetes, för att påskynda innovation och uppnå bättre affärsresultat.
• 63% av CIO:erna säger att komplexiteten i deras molnmiljö har överträffat den mänskliga hanteringsförmågan.
• 44% av IT- och molnoperatörernas tid spenderas på manuellt rutinarbete bara för att hålla systemen igång, vilket kostar organisationer i genomsnitt ca 4,8 miljoner dollar per år.
• 56% av CIO:erna säger att de nästan aldrig kan slutföra de IT-åtgärder som företaget.
• 70% av CIO:erna säger att deras team tvingas spendera för mycket tid på att utföra manuella uppgifter som skulle kunna automatiseras om bara verktygen fanns.

- Fördelarna med IT och affärsautomation sträcker sig långt bortom kostnadsbesparingar. Organisationer behöver ha denna förmåga för att driva intäkter, hålla kontakten med kunderna och upprätthålla de anställdas produktivitet. Annars riskerar deras verksamhet att gå under, säger Bernd Greifeneder, CTO och grundare på Dynatrace. Ökad automatisering gör det möjligt för digitala team att dra full nytta av den ständigt växande volymen och variationen av data från deras alltmer komplexa och blandade miljöer. Med rätt plattform för observerbarhet kan team förvandla dessa data till användbara tillgångar, driva förändring över hela organisationen och frigöra ingenjörsresurser för att fokusera på det som betyder allra mest för dem - kunderna och verksamheten.

Andra slutsatser från studien:

Cloud-native migration påskyndar innovation men ökar komplexiteten

• Organisationer använder cloud-native-teknologier, inklusive mikrotjänster (70%), containrar (70%) och Kubernetes (54%) för att främja innovation och nå bättre affärsresultat.
• 74% av CIO:erna säger dock att den ökande användningen av molnbaserade teknologier kommer att leda till större manuella processer och innebär att det krävs mer till för att drifta systemmiljön.
• Mer än två tredjedelar (69%) av CIO:erna efterfrågar ett radikalt annorlunda tillvägagångssätt, eftersom ”ökningen av Kubernetes” ökar komplexiteten och gör IT-miljöer alltför svåra att hantera manuellt.



Inte tillräckligt med traditionella verktyg och manuella ansträngningar

• Organisationer använder i genomsnitt tio övervakningslösningar för sina teknikmiljöer. Samtidigt har IT-team endast full observerbarhet i 11% av deras applikations- och infrastrukturmiljöer.
• 90% av CIO:erna säger att det finns begränsningar som hindrar dem från att övervaka en större andel av sina applikationer.
• Dagens dynamiska hybrida multicloud-ekosystem förstärker komplexiteten. 61% av CIO:erna säger att deras IT-miljö förändras minst en gång i minuten, medan nästan en tredjedel (32%) säger att deras miljö förändras minst en gång per sekund.

CIO:er kräver radikala förändringar

• Nästan tre fjärdedelar (74%) av CIO:erna säger att deras företag kommer att förlora sin konkurrensfördel om IT-teamen inte ges möjlighet att spendera mindre tid på driften.
• 84% säger att den enda effektiva vägen framåt är att minska antalet verktyg och de omfattande manuella processer som IT-team investerar i för att övervaka och hantera molnet och användarupplevelsen.
• 72% säger att de inte kan fortsätta att sammankoppla övervakningsverktyg för att bibehålla observerbarheten. Istället behöver de ha en enda plattform som täcker alla användningsfall och erbjuder en samordnad informationskälla.

Observerbarhet, automatisering och AI är nyckeln
• 93% av CIO:erna säger att AI kommer att vara avgörande för IT-teamens förmåga att hantera ökande arbetsbelastningar och leverera maximalt värde till verksamheten.
• CIO:er förväntar sig att automatisering i moln- och IT-operationer kommer att minska tidsåtgången för drifta miljön med 38%, vilket besparar organisationer i genomsnitt 2 miljoner dollar per år.
• Trots denna fördel har endast 19% av alla återkommande processer för hantering av den digitala upplevelsen observerbarhet automatiserats.

- Historien visar att framgångsrika organisationer förändringar i marknaden till sin fördel,” tillade Greifeneder. Nu är det dags att bryta silos, skapa en riktig BizDevOps-strategi och leverera smidiga processer över en konsekvent, kontinuerlig leveransstack. Detta är viktigt för effektiv och intelligent automatisering och, ännu viktigare, för att ingenjörer ska kunna ta ett större ansvar för de resultat och de värden de skapar för verksamheten.

Rapporten är baserad på en global studie av 700 CIO:er i större företag med över 1000 anställda och genomfördes av Vanson Bourne på beställning av Dynatrace.
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Stationära backchuckar från norelemEnviros pyrolysolja fram­gångsrikt återvunnen
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd