FREDAG 23 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ung Verkstad erbjuder blekingeungdomar utbildning och jobb inom industrin

Ung Verkstad ger ungdomar möjlighet att gå en anpassad industriteknisk utbildning som till stor del sker ute på ett värdföretag.
Jobbchanserna efter avslutad utbildning är goda. I höstas startade första omgången i Blekinge och nästa kursstart är den 13 februari.

Intresserade unga i hela länet erbjuds informationsträffar på Arbetsförmedlingen och studiebesök hos utbildningsleverantörerna. Ung Verkstad i Blekinge är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingens Ung Framtid, IF Metall Blekinge, Lernia (östra länet) och Montico (västra länet).

Syftet är att gemensamt minska ungdomsarbetslösheten och lösa kompetensbehoven hos länets industriföretag. Industrin i Blekinge har svårt att hitta personal och bristen på rätt kompetens hämmar företagens tillväxt.

– Vi hoppas på stort intresse och ungdomar får gärna kontakta mig om man vill komma på informationsmöte. Fler värdföretag är också välkomna, säger Jennie Wennerhav, arbetsförmedlare i Ung Framtid på Arbetsförmedlingen i Blekinge.

Fakta Ung Verkstad: (Olofström, Ronneby och Karlskrona):
I Blekinge är Ung Verkstad ett samarbete mellan Arbetsförmedlingens Ung Framtid och IF Metall Blekinge, Lernia och Montico. Genom anpassad industriteknisk utbildning är syftet att gemensamt minska ungdomsarbetslösheten och lösa kompetensbehoven hos regionens industriföretag. Utbildningsdeltagarna blir tidigt kopplade till en arbetsgivare som är med och påverkar den fortsatta utbildningen. Samarbetsmodellen startade i Värmland förra året.

Teori varvas med praktiska moment och arbetsplatsförlagt lärande (APL). Moduler som ingår är t ex arbetsmiljö och säkerhet, verkstadsteknik, ritningsläsning, mätteknik, underhåll, skärteknik, CNC, svetsning och plåtbearbetning.

Utbildningen inleds med 4 veckors kartläggning och introduktion följt av 19 veckors basutbildning (inklusive 4-6 v arbetsplatsförlagt lärande,). Därefter fördjupning under ett antal veckor utifrån deltagarens och det anställande företagets behov.

Kontakt för ungdomar och företag:
(ungdomar och företag) Jennie Wennerhav, Arbetsförmedlingen, 010-488 54 14, jennie.wennerhav@arbetsformedlingen.se
(Företag) Pia Eklundh, IF Metall Blekinge, 0709-14 96 11, pia.eklundh@ifmetall.se

För information:
Jennie Wennerhav, arbetsförmedlare, Arbetsförmedlingen i Blekinge, 010-488 54 14,
Pia Eklundh, IF Metall Blekinge, 0709-14 96 11, pia.eklundh@ifmetall.se
Presskontakt : Lena Lithner Soutkari, 010-486 9720
Följ oss på Twitter: @PressAf
2018-03-20
Världens första anläggning för att avlägsna CO2 från atmosfärenProcurator och Saps Service Management i avtal om arbetskläder och förbrukningsvarorAnn-Louice Olofsson blir ny operativ chef för MyresjöhusHallandstrafiken erbjuder Fria Resor med KrösatågenSt1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamhetenParkers nya online-verktyg förenklar valet av O-ringSå gör vi verklighet av den digitala byggarbetsplatsenSkanska bygger kontors- och bostadsprojekt i Nashville, USA, för 1,3 miljarder kronorBlodstamcells- transplantation effektivaste behandlingen vid skovvis MSFortsatt stora mängder el-avfall samlas inYaskawa fokuserar på strategisk expansion genom att investera i uppstartsföretag.Så påverkas konsumenten av Riksdagens beslut att flytta energiskattenLycksele får digitalt servicecenter
2018-03-19
Nytt ABB AbilityTM Collaborative Operations Center i SverigeNy svensk satellit ska kartlägga okända vindarSolcellsstödet höjs väsentligt under 2018 Ny kundorienterad organisation för SSGVinnarna i NODA Awards 2018 är utseddaPrivatpersoner har på rekordtid investerat 10 miljoner i solenergi på landsbygden i AfrikaStarkt resultat för Öresundskraft 2017Systematiskt brandskyddsarbete är enklare än det låterGrabber lanserar LTX-skruven för diskreta montage av listverk Nokas och JSB, John Svensson Byggnadsfirma, förlänger samarbetetCoreIT med rötterna i Norrland etablerar sig i Stockholm och SvealandSJs webbsajt utsedd till Sveriges bästaÄlvporten nominerat till Årets Bygge!DomiLINE en miniatyrgejd för injustering och positionering. Umeå Energi till final i energitävling i Vasa
2018-03-16
Andrenverken AB investerar i robotcellColliers, det självklara valet inom Industri & LogistikKravet på aktiv jordbrukare tas bortNytt unikt projekt kopplar samman design och materialforskning i SkåneUtökad garanti på Volvo reservdelar hos SweconMöbelhusets produktutveckling leder till framgångDe skapar unik inredning i plåtRenat skogsavfall ger framtidens hållbara produkterKmK instrument - B2B-försäljning med passion för kvalitet och precisionÄnnu ett starkt år för skånsk solenergi 2017Outnorth får ny VDRobusta tigersågar från FLEX ryter av kraftGodsstrategi och sund konkurrens i fokus på Elmia LastbilAir France och KLM satsar ytterligare i NordenFramtidens rekrytering, AI och digitaliseringens nya kravRent vatten i bassängernaVärldsnyhet från Wiha
2018-03-15
Nu är finalisterna i Innovationsrace 2018 klaraStora Enso genomför en emission av ett nytt obligationslån på 300 MEURStyrelsen i Ahlsell AB föreslår långsiktiga incitamentsprogramPeab får nytt väguppdrag i DalslandEnkelt att minska energiförbrukningen, även i maskiner8 av 10 byggföretag upplever svårigheter att rekryteraJärnvägsforskare får patent på slitagemätareSony lanserar kraftfull mobil projektor i fickformatNy mätmetod ska ge rakare rörCastellum i Uppsala bygger nytt kontor åt NCCAllmiljö ny entreprenör för sophämtning i Sala, Heby och EnköpingMariestad, Töreboda och Gullspångs kommuner lanserar e-tjänst för bygglov Michelle Werner ny marknadsbolagschef för AstraZeneca Nordic-BalticAutomatiserad produktion viktigaste framtidsfaktorn för svensk industriHENT ska bygga Skellefteås nya kulturhusVi expanderar nätet – uppåtNu har DATRON äntligen kommit ut med sin nya katalog
Annonser