TISDAG 17 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Unit4 lanserar affärsanalyslösning med AI-stöd

Unit4 lanserar idag affärsanalyslösningen Unit4 Prevero Corporate Performance Management (CPM)
Affärsanalyslösningen Unit4 Prevero Corporate Performance Management (CPM) med AI och avancerad dataanalys för att stärka datadrivet beslutsstöd och stötta utvecklingsinriktade företag.


Dagens företagsstyrelser föväntar sig högkvalitativa analyser, förslag, prognoser och budgetar och de vill ha dem snabbare och oftare. Prevero med AI använder sig av neutrala nätverk och självinlärningsteknik för att ge företag en ny källa till beslutstöd. Företagsledningar och andra beslutstagare inom företaget kommer kunna ta del av denna nya källa till beslutsstöd och hitta nya sätt att samarbeta med hjälp av värdefulla data.

Tack vare en helt ny grad av automatisering och självdrivande teknik kan den nya lösningen hjälpa företags anställda att fokusera på värdeskapande arbetsuppgifter, hjälpa företagsledningen att ta smartare beslut och få nya och mer framåtblickande perspektiv på verksamheten.

De första funktionerna som kommer att levereras i juli är:

• AI-stöttade prognoser som ger djupgående insikter i bland annat faktiska värden och annan data för att bättre förutse framtida resultat. Dessa prognoser levererar högkvalitativa resultat och upptäcker mönster och icke-linjära trender av multipla derivat. Processen är mycket enklare än med statistiska metoder – ett enda klick istället för att först behöva ta reda på rätt funktion och parametrar.
• Upptäckt av avvikelser i data som ser till att CPM-systemet förser med automatisk respons medan data matas in. Systemet analyserar automatiskt varje post baserat på tillgänglig data och när det upptäcker en konflikt eller en siffra som inte verkar stämma föreslår det automatiskt en korrigering.

I och med att den data som genereras och lagras av affärssystem ökat rejält under de senaste åren har också de dataset på vilka man kan applicera maskininlärande algoritmer utökats kraftigt. Inlärningsmöjligheterna i Unit4 Prevero gör att systemet kan utnyttja all relevant information och sätta in informationen i rätt sammanhang. Systemet lär sig på samma sätt som den mänskliga hjärnan – det memorerar det som har lärts in och applicerar lärdomarna på nya inmatningar av data. Företag kan dra fördelar av ett nätverk i flera lager som hela tiden lär sig genom exempel och därigenom förbättrar sin kvalitet över tid.

– Först nu börjar företag förstå de enorma fördelarna som en digital infrastruktur, AI och teknik för självinlärning kan ge, säger Craig Schiff, VD på konsultföretaget BPM Partners. Nya digitala lösningar kan hjälpa företag att hantera stora mängder data för att få en bättre insikt i hur det går för verksamheten, och maskininlärning är ett naturligt steg till att få affärsinsikter som kan ge konkurrensfördelar. På så vis slipper företag slösa tid på transaktionsaktiviteter som inte ger något som helst värde utan kan istället fokusera på de strategiska beslut som behövs för att driva verksamheten framåt.

Dagens stora digitaliseringsyra ställer extra höga krav på företag att effektivisera sina processer, och det är där en bra affärsanalyslösning kommer in:

– AI, och framför allt neutrala nätverk och maskininlärning, har förändrat situationen rejält för affärsanalyslösningar, säger Finn Følling, VD för Sverige och Finland på Unit4. Affärsanalys är livsviktigt för företag som är mitt i en digital transformation där en effektivisering av hela företaget är nödvändigt och där förändring är ett konstant tillstånd.

Cecilia Axlinder
Communication Manager Continental Europe
cecilia.axlinder@unit4.com
+46 766487685
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser