FREDAG 16 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Unit4 lanserar affärsanalyslösning med AI-stöd

Unit4 lanserar idag affärsanalyslösningen Unit4 Prevero Corporate Performance Management (CPM)
Affärsanalyslösningen Unit4 Prevero Corporate Performance Management (CPM) med AI och avancerad dataanalys för att stärka datadrivet beslutsstöd och stötta utvecklingsinriktade företag.


Dagens företagsstyrelser föväntar sig högkvalitativa analyser, förslag, prognoser och budgetar och de vill ha dem snabbare och oftare. Prevero med AI använder sig av neutrala nätverk och självinlärningsteknik för att ge företag en ny källa till beslutstöd. Företagsledningar och andra beslutstagare inom företaget kommer kunna ta del av denna nya källa till beslutsstöd och hitta nya sätt att samarbeta med hjälp av värdefulla data.

Tack vare en helt ny grad av automatisering och självdrivande teknik kan den nya lösningen hjälpa företags anställda att fokusera på värdeskapande arbetsuppgifter, hjälpa företagsledningen att ta smartare beslut och få nya och mer framåtblickande perspektiv på verksamheten.

De första funktionerna som kommer att levereras i juli är:

• AI-stöttade prognoser som ger djupgående insikter i bland annat faktiska värden och annan data för att bättre förutse framtida resultat. Dessa prognoser levererar högkvalitativa resultat och upptäcker mönster och icke-linjära trender av multipla derivat. Processen är mycket enklare än med statistiska metoder – ett enda klick istället för att först behöva ta reda på rätt funktion och parametrar.
• Upptäckt av avvikelser i data som ser till att CPM-systemet förser med automatisk respons medan data matas in. Systemet analyserar automatiskt varje post baserat på tillgänglig data och när det upptäcker en konflikt eller en siffra som inte verkar stämma föreslår det automatiskt en korrigering.

I och med att den data som genereras och lagras av affärssystem ökat rejält under de senaste åren har också de dataset på vilka man kan applicera maskininlärande algoritmer utökats kraftigt. Inlärningsmöjligheterna i Unit4 Prevero gör att systemet kan utnyttja all relevant information och sätta in informationen i rätt sammanhang. Systemet lär sig på samma sätt som den mänskliga hjärnan – det memorerar det som har lärts in och applicerar lärdomarna på nya inmatningar av data. Företag kan dra fördelar av ett nätverk i flera lager som hela tiden lär sig genom exempel och därigenom förbättrar sin kvalitet över tid.

– Först nu börjar företag förstå de enorma fördelarna som en digital infrastruktur, AI och teknik för självinlärning kan ge, säger Craig Schiff, VD på konsultföretaget BPM Partners. Nya digitala lösningar kan hjälpa företag att hantera stora mängder data för att få en bättre insikt i hur det går för verksamheten, och maskininlärning är ett naturligt steg till att få affärsinsikter som kan ge konkurrensfördelar. På så vis slipper företag slösa tid på transaktionsaktiviteter som inte ger något som helst värde utan kan istället fokusera på de strategiska beslut som behövs för att driva verksamheten framåt.

Dagens stora digitaliseringsyra ställer extra höga krav på företag att effektivisera sina processer, och det är där en bra affärsanalyslösning kommer in:

– AI, och framför allt neutrala nätverk och maskininlärning, har förändrat situationen rejält för affärsanalyslösningar, säger Finn Følling, VD för Sverige och Finland på Unit4. Affärsanalys är livsviktigt för företag som är mitt i en digital transformation där en effektivisering av hela företaget är nödvändigt och där förändring är ett konstant tillstånd.

Cecilia Axlinder
Communication Manager Continental Europe
cecilia.axlinder@unit4.com
+46 766487685
2018-11-13
Ökad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för flerReportage: Tuffa utmaningar med rätt stöd recept för lyckad praktikFortsatt storsatsning på verkstadsjuridikHär är vinnarna på Motorgalan 2018Kommuner och landsting behöver säkra upp mot extremväderMiljösamordningstjänster – ny skrift för att bestämma konsultuppdragets innehållEnergy Machines hjälper Stockholmsmässan ta hem internationella evenemangVS-uppdrag med beväpnad vaktBetongmarksten från Benders en vinnare för Kinnarps
2018-11-08
Scania utrustar kompressorer med onlinesystem för tillståndskontrollNyheter och nypremiär hos MEKOM på Elmia SubcontratorPremiär för webbaserad injusteringsutbildningHexagon Manufacturing Intelligence och Softgear inleder samarbete för tydligare mätresultatELMIA Subcontractor 2018Självkörande och digitalt på årets Logistik & TransportDEKRA vinner pris som Årets TeknikföretagB2B-företagen tror på ökad e-handel men vill inte satsaSh bygg och Sirius IBK samlade in 23 000 kronor till BarncancerfondenSuccé för årets mässor – nu är Elmia i behov av nya mässytorDigitalstrul stressar svenskarna – hälften missnöjda med verktygen på jobbetIdag får Sveriges bästa station – Circle K Kristineholm i Alingsås – motta prisetBandvagnstillverkaren STV lanserar världens första antispinnsystem till BV206Framtidens underhåll – från tillståndsbaserat underhåll till artificiell intelligens
Annonser