TISDAG 19 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Unit4 lanserar affärsanalyslösning med AI-stöd

Unit4 lanserar idag affärsanalyslösningen Unit4 Prevero Corporate Performance Management (CPM)
Affärsanalyslösningen Unit4 Prevero Corporate Performance Management (CPM) med AI och avancerad dataanalys för att stärka datadrivet beslutsstöd och stötta utvecklingsinriktade företag.


Dagens företagsstyrelser föväntar sig högkvalitativa analyser, förslag, prognoser och budgetar och de vill ha dem snabbare och oftare. Prevero med AI använder sig av neutrala nätverk och självinlärningsteknik för att ge företag en ny källa till beslutstöd. Företagsledningar och andra beslutstagare inom företaget kommer kunna ta del av denna nya källa till beslutsstöd och hitta nya sätt att samarbeta med hjälp av värdefulla data.

Tack vare en helt ny grad av automatisering och självdrivande teknik kan den nya lösningen hjälpa företags anställda att fokusera på värdeskapande arbetsuppgifter, hjälpa företagsledningen att ta smartare beslut och få nya och mer framåtblickande perspektiv på verksamheten.

De första funktionerna som kommer att levereras i juli är:

• AI-stöttade prognoser som ger djupgående insikter i bland annat faktiska värden och annan data för att bättre förutse framtida resultat. Dessa prognoser levererar högkvalitativa resultat och upptäcker mönster och icke-linjära trender av multipla derivat. Processen är mycket enklare än med statistiska metoder – ett enda klick istället för att först behöva ta reda på rätt funktion och parametrar.
• Upptäckt av avvikelser i data som ser till att CPM-systemet förser med automatisk respons medan data matas in. Systemet analyserar automatiskt varje post baserat på tillgänglig data och när det upptäcker en konflikt eller en siffra som inte verkar stämma föreslår det automatiskt en korrigering.

I och med att den data som genereras och lagras av affärssystem ökat rejält under de senaste åren har också de dataset på vilka man kan applicera maskininlärande algoritmer utökats kraftigt. Inlärningsmöjligheterna i Unit4 Prevero gör att systemet kan utnyttja all relevant information och sätta in informationen i rätt sammanhang. Systemet lär sig på samma sätt som den mänskliga hjärnan – det memorerar det som har lärts in och applicerar lärdomarna på nya inmatningar av data. Företag kan dra fördelar av ett nätverk i flera lager som hela tiden lär sig genom exempel och därigenom förbättrar sin kvalitet över tid.

– Först nu börjar företag förstå de enorma fördelarna som en digital infrastruktur, AI och teknik för självinlärning kan ge, säger Craig Schiff, VD på konsultföretaget BPM Partners. Nya digitala lösningar kan hjälpa företag att hantera stora mängder data för att få en bättre insikt i hur det går för verksamheten, och maskininlärning är ett naturligt steg till att få affärsinsikter som kan ge konkurrensfördelar. På så vis slipper företag slösa tid på transaktionsaktiviteter som inte ger något som helst värde utan kan istället fokusera på de strategiska beslut som behövs för att driva verksamheten framåt.

Dagens stora digitaliseringsyra ställer extra höga krav på företag att effektivisera sina processer, och det är där en bra affärsanalyslösning kommer in:

– AI, och framför allt neutrala nätverk och maskininlärning, har förändrat situationen rejält för affärsanalyslösningar, säger Finn Følling, VD för Sverige och Finland på Unit4. Affärsanalys är livsviktigt för företag som är mitt i en digital transformation där en effektivisering av hela företaget är nödvändigt och där förändring är ett konstant tillstånd.

Cecilia Axlinder
Communication Manager Continental Europe
cecilia.axlinder@unit4.com
+46 766487685
2019-02-14
Global konkurrens i digitaliseringBASF lanserar ny digital plattform för byggindustrinNy vibrationsövervakning på pappersmaskin i HallstavikIKEA investerar i en av världens största vindkraftsparkerMarkant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknikFokus på inkluderande och jämställd arbetsplats på Personal & Chef
2019-02-13
Ny Forrester-rapport: 69% av företagen är missnöjda med sitt molnbaserade kundvårdssystem Indikera maskinens statusStationschef till Luleå (Krossvägen)Peab bygger bostäder och galleria i FalkenbergHur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastruktur
Annonser