SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Unit4 utökar FP&A-lösning med nya AI-drivna prognos- och planeringsmöjligheter, utformade för mellanmarknads­organisationer

“Smart Forecaster” skapar prognoser med en högre hastighet och förbättrad noggrannhet genom automatisering och AI-baserad funktionalitet.
Unit4, en ledande leverantör av molnbaserad företagsprogramvara för serviceorganisationer, tillkännagav idag den senaste versionen av Unit4 Financial Planning & Analysis (FP&A). Den nya versionen erbjuder nya funktioner som möjliggör för finansteam att på ett smartare sätt förutse och planera, vilket hjälper organisationer att fatta beslut på ett snabbare och mer effektivt sätt.

Många leverantörer erbjuder AI-drivna lösningar idag, men Unit4:s nya verktyg, Smart Forecaster, gör intelligent prognos tillgänglig för affärsanvändare inom hela företaget. Den nya funktionen använder artificiell intelligens för att hjälpa finansteam att skapa mer frekventa och exakta prognoser genom att använda historiska data i kombination med påverkande faktorer och scenarier. Smart Forecaster är tillgängligt för kunderna via Unit4:s tidiga adopteringsprogram.

Förutom Smart Forecaster tillkännagav företaget tillgängligheten av Solution Builder, ett verktyg som tillhandahåller snabba modelleringsfunktioner, som gör det möjligt för finansteam att svara på nya affärsbehov och krav som kostnadsberäkningar, förändringar i P&L eller scenarioplanering i en säker offline-miljö. När du är klar, överför verktyget enkelt och säkert några eller alla element till det liveproduktionssystem som användaren valt.

I den nya versionen levererar Unit4 FP&A förbättrade dashboards som hjälper finansteam att skapa rapporter med flexibel och lättföreståelig affärsinformation för icke-finansiella användare som översätts till handlingsbar insikt och gediget, datadrivet beslutsfattande.

Företag som Swiss Life, Villeroy & Boch, Magnox och Migros Aare har alla valt Unit4 FP&A för att driva sina kritiska prognos- och planeringskrav.

– Tidigare var vi tvungna att dubbel- och trippelkontrollera en mängd Excel-listor. Nu kan vi använda den här tiden till att fokusera på innehållet i våra data samt vidare analys, säger Pascal Speicher, Corporate Financial Controller & CPM Project Leader, Villeroy & Boch.

Unit4 FP&A, en konkurrenskraftigt prissatt lösning för organisationer som sätter medarbetaren i centrum och som frigör tid för team att skapa mervärde för verksamheten. Vi hjälper dig att få en bättre förståelse för siffrorna och sedan omvandla den insikten till handling för bättre affärsresultat. Detta gör vi genom att kombinera automatiserad, AI-driven planering, prognostisering, rapportering och analyser med mycket interaktiva dashboards och kraftfulla, förkonfigurerade modeller för ett bättre beslutsfattande. Unit4-kunder kan därmed leverera snabbarevärde på kort tid genom det färdiga affärsinnehåll som är inbyggt i lösningen; en funktionalitet som inte finns tillgänglig hos andra leverantörer på marknaden idag. Lösningen finns fristående eller helt integrerad i företagets People Experience Suite som också inkluderar ERP och HCM.

Gordon Stuart, CFO Unit4, sa: “”Finansteam har alltid spelat en viktig roll när det gäller att sätta strategi och bygga planer efter funktionens karaktär. Med de marknadsförändringar som uppstod till följd av COVID-19, har behovet av att blixtsnabbt kunna utvärdera och ofta omforma dessa planer, blivit kärnan i FP&A-teamens arbetsuppgifter. Unit4 FP&A med sin nya Smart Forecaster och Solution Builder-funktionalitet har gett dem möjligheten att agera snabbt och exakt. Detta, tillsammans med förbättrade dashboard- och visualiseringsfunktioner, gör komplex databaserad information tillgänglig och förståelig för dem som behöver förstå den, vilket i sin tur påskyndar beslutsfattandet och hastigheten med vilken nya eller reviderade strategier sätts i rörelse.”

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN