SÖNDAG 27 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Utskrifter handlar inte bara om papper – Epson visar upp flera sidor på Formex 2018

Epson ställer ut på årets Formex-mässa, men det är inte skrivaren som står i centrum – det är kreativitet, lekfullhet och nya möjligheter.
I montern finns bland annat en soffa, en mannekäng och mängder av inspiration.

Soffan är en IKEA-soffa som Epson klätt om i ett egendesignat tyg. Soffbordet framför har också en egen design – tryckt direkt på bordsskivan. Mannekängen bär en klänning i egendesignat tyg. Det här är alltså temat för Epson på årets Formex-mässa – att använda skrivaren till att sätta sin egen prägel på föremål i sin omgivning.

Skrivare handlar om så mycket mer än att bara skriva ut på papper, och med rätt utrustning finns nästan ingen gräns för kreativiteten, säger Richard Garp, Business Account Manager på Epson i Sverige och den som ansvarar för försäljningen av storformatsskrivare på den svenska marknaden.

Formex är Nordens största mässa om design med nära 1000 utställare på 65 000 kvadratmeter. Epson hoppas nå ut med sitt budskap såväl till de närmare 25 000 besökarna, men även till de andra utställarna – som en del i designprocessen, för prototyparbete eller för kortare produktionsserier.

Det har skett en stadig utveckling inom det här området under de senaste åren, kvaliteten har blivit oerhört mycket bättre och det går att föra över tryck i fotokvalitet till väldigt många olika material. Kort sagt – möjligheterna har blivit väldigt mycket större och det vill vi visa upp för alla kreativa personer på Formex, säger Richard Garp.

I Epsons monter finns också en ugn, så att besökarna ska kunna trycka sin egen design på föremål som bestick, skålar och muggar – och med egna ögon få se hur enkelt det är, och vilken enastående kvalitet man kan uppnå.

Formex går av stapeln den 17-20 januari på Stockholmsmässan i Älvsjö och Epson finns i monter AG:52.

Om Epson

Epson är ett globalt ledande teknikföretag med syfte att sammanföra människor, information och annat genom egenutvecklade effektiva och kompakta precisionstekniker. Med ett sortiment som omfattar såväl bläckstråleskrivare och digitala utskriftssystem som 3LCD-projektorer, smarta glasögon, sensorsystem och industrirobotar fokuserar företaget på att driva innovationer och att överträffa kundernas förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, bärbar teknik och robotteknik.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har nästan 72 000 anställda i 88 företag världen över. Epson är stolt över sina bidrag till de samhällen där man är verksam och sina kontinuerliga insatser för att minska miljöpåverkan.

http://global.epson.com/
2018-05-23
SEKAB:s teknik i fokus när EU mångmiljonsatsar på bioflygbränsleNy lysande katalog för 2018/19 från astro LIGHTINGSigma stärks inom Test & Quality med ett nytt tjänsteområde i Malmö Toppolitiker och ordförande­skifte på Företagarnas kongressFour PR expanderar till KarlstadKronans Apotek ökar satsningen på affärsutvecklingVanderbilt är nominerade till PSI Premier Awards
2018-05-22
Erfaren ledare och inköps­specialist till affärsområde IndustriNu slår Rusta upp portarna i norska Stord KGK visar vägen framåt på Elmia LastbilStorsatsning på solel för fastighetsägare i Västra GötalandStort intresse för att hitta nästa stora energiinnovationFlowscape och Ericsson i globalt erbjudande mot teleoperatörerVessla öppnar i TysklandInrikesflygbolaget BRA har Sveriges nöjdaste flygresenärerSmarta lösningar för ditt hem Fungerande transport och drivmedelsförsörjningJämställdhet, miljö och hållbara produkterEtt steg till mot ny spårväg i LundSaxtorp Svamp odlar flera olika utsökta svampar!MTR Express Sveriges bästa tågbolag för tredje året i rad enligt Svenskt KvalitetsindexVästtrafik testar hyrcyklar Ergonomisk kökssax som öppnar sig självTilldelningsbeslutet som gör resandet enklare för resenärenScandic Täby bygger ut – adderar två våningsplanI FabLab Umeå kan alla bli innovatörer PFOS-sanering vid Barkaby­staden utförs av SveviaVärldens första anläggning för förnybar energigas till stålindustrin byggs nu i HöganäsFords nya väderfabrik simulerar alla väder – från bister kyla till ökenhettaSusanne Liljedahl blir vd för Wästbygg ABHandelskammaren listar 100 styrelsekompetenta kvinnorByggvarulistan och Logiq Finfo digitaliserar byggmaterialhandelnDEKRA öppnar nytt kontor i ÖrnsköldsvikTre arkitektbyråer utformar IT-nav i Växjö
2018-05-21
Kantpressarens smartaste trickTipsen som företag tjänar hundratusentals kronor påSwecon tänker större på Svenska Maskinmässan 2018 NCC bygger skola och idrottshall i KatrineholmPeab bygger ny skola i VårgårdaAxelent Engineering förvärvar och tar hem viktiga affärerGiftfri miljö i fokus för ny forskningssatsningBest Transport & Plantagen inleder samarbeteHyundai i30 N sätter helt ny standard enligt AutocarTräffa framtidens innovatörer vid årets examensmässaBefintliga biopannor skulle kunna klara hela Sveriges omställning till förnybara bränslenSveriges bästa person­transportföretag utsettFörsta spadtaget för 107 lägenheter på Sorgenfri i MalmöHoly Greens vinnare i Gasellsprånget100 % fibertäckning på Katrineholms landsbygdDet måste bli enklare att leva, bygga och driva företag på landsbygdenSKB mångdubblar laddplatserna för elbilarSnart 50 butiker för Stadium OutletBalco tecknar order för ombyggnation av balkonger utanför StockholmTomas Hedman Strömhielm blir ny försäljningschef på XL-BYGGNya besiktningsregler gäller för gasdrivna bilarPreem tillsätter ny chef för Supply & TradingAB Golv & Tak är i framkant i Västerås med sitt hållbarhetsarbeteNola Inside Swedish Design ICFF i New York
2018-05-18
Design utmanar teknik när ICS kommer till Trä & TeknikKONE lanserar nytt totalkoncept för installation av hiss i hisslösa husVolvo Cars tar bort engångs­artiklar i plast.Rekordmånga ansluter sig till Övik Energis fibernät 2018
Annonser