LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Utskrifter handlar inte bara om papper – Epson visar upp flera sidor på Formex 2018

Epson ställer ut på årets Formex-mässa, men det är inte skrivaren som står i centrum – det är kreativitet, lekfullhet och nya möjligheter.
I montern finns bland annat en soffa, en mannekäng och mängder av inspiration.

Soffan är en IKEA-soffa som Epson klätt om i ett egendesignat tyg. Soffbordet framför har också en egen design – tryckt direkt på bordsskivan. Mannekängen bär en klänning i egendesignat tyg. Det här är alltså temat för Epson på årets Formex-mässa – att använda skrivaren till att sätta sin egen prägel på föremål i sin omgivning.

Skrivare handlar om så mycket mer än att bara skriva ut på papper, och med rätt utrustning finns nästan ingen gräns för kreativiteten, säger Richard Garp, Business Account Manager på Epson i Sverige och den som ansvarar för försäljningen av storformatsskrivare på den svenska marknaden.

Formex är Nordens största mässa om design med nära 1000 utställare på 65 000 kvadratmeter. Epson hoppas nå ut med sitt budskap såväl till de närmare 25 000 besökarna, men även till de andra utställarna – som en del i designprocessen, för prototyparbete eller för kortare produktionsserier.

Det har skett en stadig utveckling inom det här området under de senaste åren, kvaliteten har blivit oerhört mycket bättre och det går att föra över tryck i fotokvalitet till väldigt många olika material. Kort sagt – möjligheterna har blivit väldigt mycket större och det vill vi visa upp för alla kreativa personer på Formex, säger Richard Garp.

I Epsons monter finns också en ugn, så att besökarna ska kunna trycka sin egen design på föremål som bestick, skålar och muggar – och med egna ögon få se hur enkelt det är, och vilken enastående kvalitet man kan uppnå.

Formex går av stapeln den 17-20 januari på Stockholmsmässan i Älvsjö och Epson finns i monter AG:52.

Om Epson

Epson är ett globalt ledande teknikföretag med syfte att sammanföra människor, information och annat genom egenutvecklade effektiva och kompakta precisionstekniker. Med ett sortiment som omfattar såväl bläckstråleskrivare och digitala utskriftssystem som 3LCD-projektorer, smarta glasögon, sensorsystem och industrirobotar fokuserar företaget på att driva innovationer och att överträffa kundernas förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, bärbar teknik och robotteknik.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har nästan 72 000 anställda i 88 företag världen över. Epson är stolt över sina bidrag till de samhällen där man är verksam och sina kontinuerliga insatser för att minska miljöpåverkan.

http://global.epson.com/
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser