TORSDAG 22 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Utskrifter handlar inte bara om papper – Epson visar upp flera sidor på Formex 2018

Epson ställer ut på årets Formex-mässa, men det är inte skrivaren som står i centrum – det är kreativitet, lekfullhet och nya möjligheter.
I montern finns bland annat en soffa, en mannekäng och mängder av inspiration.

Soffan är en IKEA-soffa som Epson klätt om i ett egendesignat tyg. Soffbordet framför har också en egen design – tryckt direkt på bordsskivan. Mannekängen bär en klänning i egendesignat tyg. Det här är alltså temat för Epson på årets Formex-mässa – att använda skrivaren till att sätta sin egen prägel på föremål i sin omgivning.

Skrivare handlar om så mycket mer än att bara skriva ut på papper, och med rätt utrustning finns nästan ingen gräns för kreativiteten, säger Richard Garp, Business Account Manager på Epson i Sverige och den som ansvarar för försäljningen av storformatsskrivare på den svenska marknaden.

Formex är Nordens största mässa om design med nära 1000 utställare på 65 000 kvadratmeter. Epson hoppas nå ut med sitt budskap såväl till de närmare 25 000 besökarna, men även till de andra utställarna – som en del i designprocessen, för prototyparbete eller för kortare produktionsserier.

Det har skett en stadig utveckling inom det här området under de senaste åren, kvaliteten har blivit oerhört mycket bättre och det går att föra över tryck i fotokvalitet till väldigt många olika material. Kort sagt – möjligheterna har blivit väldigt mycket större och det vill vi visa upp för alla kreativa personer på Formex, säger Richard Garp.

I Epsons monter finns också en ugn, så att besökarna ska kunna trycka sin egen design på föremål som bestick, skålar och muggar – och med egna ögon få se hur enkelt det är, och vilken enastående kvalitet man kan uppnå.

Formex går av stapeln den 17-20 januari på Stockholmsmässan i Älvsjö och Epson finns i monter AG:52.

Om Epson

Epson är ett globalt ledande teknikföretag med syfte att sammanföra människor, information och annat genom egenutvecklade effektiva och kompakta precisionstekniker. Med ett sortiment som omfattar såväl bläckstråleskrivare och digitala utskriftssystem som 3LCD-projektorer, smarta glasögon, sensorsystem och industrirobotar fokuserar företaget på att driva innovationer och att överträffa kundernas förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, bärbar teknik och robotteknik.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har nästan 72 000 anställda i 88 företag världen över. Epson är stolt över sina bidrag till de samhällen där man är verksam och sina kontinuerliga insatser för att minska miljöpåverkan.

global.epson.com/
2018-11-19
Sverige når långt över målen för återvinning av förpackningarBahco erbjuder en komplett verktygsserie för arbeten på hög höjdAtt köra med gott samveteElitfönster lanserar Svanenmärkta fönsterNytt projekt ska utveckla självstyrande skogsmaskinerLinde Roadster vinner prestigefylld designtävlingEuropa minskar avfallet -förebygg elavfall och reparera elektronik med GreenhackGBGProton Lighting deltar i Wasteland - ett unikt samarbete mellan företag och universitetBilligare energi, men dyrare elCepa firar 40 år på Elmia SubcontractorPon Equipment inför DNA-märkning på alla nya maskiner
2018-11-16
SPM Instrument ingår samarbetsavtal med PichanoNy på jobbet − Daniel EjdeholmKliv in i Welands virtuella monterXylem bland topp tio på Fortune-listan ”Change the World”Johan Kring cyklade ihop 30 115 kronor till njurforskningenKompakt time of flight sensor för Industri 4.0 applikationer.Volvo Studio i Stockholm får nytt ansikteSkanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i GöteborgForSea slutför konverteringen av världens största batterifärjorMAN kräver kvalitet och säkerhet : "Du måste kunna lita på utrustningen" Turbinen: Nytt klimatsmart datacenter Studenter träffar över 100 företag på karriärmässaDimitris Gioulekas utsedd till årets vdNy verkstad i Skurup ger nya jobbMärsta Förenade besöker Scania och diskuterar hållbara transporterSe upp för väghållningsfordon i vinter – mörk olycksstatistikBrandskyddet i Sverige måste stärkasFord satsar på hattrick i ShanghaiTillväxttro med utmaningar i svensk industriBrommapojkarnas samhällsprojekt ger ungdomar fast arbete hos lokala företagRådhuset får Sveriges största arkitekturprisHydroscand lanserar mobil slangservice i HalmstadFörnybara material för svensk industri Välkommen till mässan som gör dig redo för framtidens studier och jobb120 miljoner kronor till forskning för en giftfri miljöNetNordic förvärvar Radpoint – En väletablerad aktör inom cybersäkerhetSjälvkörande fordon väntar runt hörnetEnklare BilLiv med intelligent logistikStorsatsning: Västsverige ska bli världsledande på hållbar industriMidroc utses till Karriärföretag – för sjätte året i rad!
2018-11-15
Skyltmax – Gasellföretag för femte året i radAhlsell rustar sig för att ta sprinkler ut i NordenAvancerad teknik och ingenjörskonst gör nya Ford Focus till ett av företagets säkraste bilar Vilket kommer först? – Självkörande bilar eller självgående produktionslinjerMakitas kedjesåg DUC303 bäst i test hos Råd & RönAutomationsdagen 2018 - med digitalisering i fokusMinsta spannmålsskörden sedan 1950-taletTre anledningar till att digitalisera sin verksamhetTransportföretagens HållbarhetsprisTvå nya samarbeten med ledande energibolag - ny svensk teknik inom energilagringBest Transport rustar för rekordvolymer under Black WeekEffektiv steglös R32 utomhusdel nu med värme- och kylproduktionVolvo och BMW överraskar med nya konceptbilar på eCarExpoMitsubishi Motors i Tyskland - störst växande märke i oktober 2018 (+63,3%)Populär kran nu med 7,3 m räckvidd!Smarta allianser – industrins nyckel till IoTFortsatt samarbete med My Dream Now: Tre nya klasscoacher från ForsenFull kontroll, färre lastbilar och mer godsNy standard visar hur man hanterar tillförlitligheten i system
2018-11-14
Gnosjö Automatsvarvning presenterar idéer för att framtidssäkra svensk legotillverkningSkandinaviska Områdesskydd öppnar kontor i Göteborg
Annonser