ONSDAG 22 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Utskrifter handlar inte bara om papper – Epson visar upp flera sidor på Formex 2018

Epson ställer ut på årets Formex-mässa, men det är inte skrivaren som står i centrum – det är kreativitet, lekfullhet och nya möjligheter.
I montern finns bland annat en soffa, en mannekäng och mängder av inspiration.

Soffan är en IKEA-soffa som Epson klätt om i ett egendesignat tyg. Soffbordet framför har också en egen design – tryckt direkt på bordsskivan. Mannekängen bär en klänning i egendesignat tyg. Det här är alltså temat för Epson på årets Formex-mässa – att använda skrivaren till att sätta sin egen prägel på föremål i sin omgivning.

Skrivare handlar om så mycket mer än att bara skriva ut på papper, och med rätt utrustning finns nästan ingen gräns för kreativiteten, säger Richard Garp, Business Account Manager på Epson i Sverige och den som ansvarar för försäljningen av storformatsskrivare på den svenska marknaden.

Formex är Nordens största mässa om design med nära 1000 utställare på 65 000 kvadratmeter. Epson hoppas nå ut med sitt budskap såväl till de närmare 25 000 besökarna, men även till de andra utställarna – som en del i designprocessen, för prototyparbete eller för kortare produktionsserier.

Det har skett en stadig utveckling inom det här området under de senaste åren, kvaliteten har blivit oerhört mycket bättre och det går att föra över tryck i fotokvalitet till väldigt många olika material. Kort sagt – möjligheterna har blivit väldigt mycket större och det vill vi visa upp för alla kreativa personer på Formex, säger Richard Garp.

I Epsons monter finns också en ugn, så att besökarna ska kunna trycka sin egen design på föremål som bestick, skålar och muggar – och med egna ögon få se hur enkelt det är, och vilken enastående kvalitet man kan uppnå.

Formex går av stapeln den 17-20 januari på Stockholmsmässan i Älvsjö och Epson finns i monter AG:52.

Om Epson

Epson är ett globalt ledande teknikföretag med syfte att sammanföra människor, information och annat genom egenutvecklade effektiva och kompakta precisionstekniker. Med ett sortiment som omfattar såväl bläckstråleskrivare och digitala utskriftssystem som 3LCD-projektorer, smarta glasögon, sensorsystem och industrirobotar fokuserar företaget på att driva innovationer och att överträffa kundernas förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, bärbar teknik och robotteknik.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har nästan 72 000 anställda i 88 företag världen över. Epson är stolt över sina bidrag till de samhällen där man är verksam och sina kontinuerliga insatser för att minska miljöpåverkan.

http://global.epson.com/
2018-08-20
Erik Bengtsson ny VD för Ramirent ABNorrtälje först i Sverige med enbart elbussar i stadstrafik Utsläppsrätter drar upp kraftprisernaFöretagande är nyckeln till integrationLitium rekryterar partnerchef från Klarna
2018-08-17
SPM Instrument presenterar Condmaster Ruby 2019ABUS kransystem fortsätter med att vidareutveckla lättraverssystemenNCC renoverar 179 hyreslägenheter i FalkenbergNy smart batterigaranti för Panasonics robusta enheter HD1500-8 maximal produktivitet, pålitlighet och säkerhet.gop lanserar nya LED-produkter på årets Sign, Print & PackAlma Property Partners förvärvar industrifastighetHans Lindqvist ny vd i Christian Berner ABNu bygger vi helt nya skollokaler för Laröds skolaHamneda Grus & Åkeri och Kubicom inleder samarbeteWästbygg bygger förskola i JönköpingEn kraftfull minsting – SLD presenterar nytt mini-arbetsljusNy bogserande rotorklippare från Toro - GM 1200.120-års kalas!Nominerade till Founders Alliance utmärkelse Årets Unga EntreprenörWoodsafe ökar takten i miljoninvesteringsprogram.Hos OEM Automatic hittar du det du behöver till din kabel
2018-08-16
Världsnyhet på Trä & TeknikUppgraderad Polestarmjukvara ger ökat vridmoment till bakhjulen i AWD-bilarGibbsCAM® 13 förhandsvisas på IMTS 2018Kraftig ökning i antalet affärsresor på AirbnbNCC bygger Laröds nya skola utanför HelsingborgASUS Zenbook S är nu lanserad i SverigeFujitsu presenterar fyra nya CELSIUS arbetsstationer för krävande arbetsuppgifterArktisk hälsoforskning i Umeå prisas internationelltUtnyttja er data för smartare inköpSTIHL introducerar ny innovativ röjsele i proffsklassenHandheld utökar sitt avtal med världens ledande paketleveransföretagLC utvecklar och bygger för Ebrex i ÖrebroNy forskning kan ge ökad förståelse för schizofreniEitech vinner fortsatt förtroende att bistå Ellevio i ännu ett kraftstationsprojektUniversalmassa för infästning i murverk och betongVill hjälpa verkstäder bli mer hållbaraMovingo blir giltig för resor med Tåg i BergslagenSmart teknik ger små­företagare en smidigare vardagNy CTO till MatsmartNina Starck - Ny tf design- och produktchef för WallVision SverigeHyundai utvecklar framtidens ljudsystem för bilarWistrand biträder vid försäljningen av Bensin & Rörtjänst i Göteborg ABUnit4 utser ny VD för Sverige och FinlandRafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina mål
Annonser