SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Utställaren AnVa tror på svensk industri

Utställaren AnVa Industries och koncernchef Per Andersson svarar på 3 snabba frågor om hållbarhet på riktigt och vikten av svensk industri.
Industrikoncernen som bidrar till kunders konkurrenskraft genom pålitliga leveranser av komponenter i hög kvalitet. Genom koncernens bolag inom olika branscher erbjuds både kompletta helhets- och systemlösningar samt smala specialistkunskaper inom formgjutning, formblåsning, skärande bearbetning, plåt- och rörformning, bearbetning, svetsning, sourcing och montage av avancerade produkter samt extrudering av polymera material.

1. Vilka är era satsningar för 2021?

-Under början av 2021 har AnVa Industries förvärvat Hordagruppen, en mycket kompetent leverantör av extruderat gummi och formblåst plast. Förvärvet gör att vi kan dela på nya kunder och det tekniska kunnandet som finns mellan bolagen. Tillsammans blir vi väldigt starka främst inom plast och gummikunskap med fokus på materialteknik.

Att komma i mål med förvärvet av Hordagruppen känns så rätt, två bolag som verkligen kompletterar varandra väl. Det här förvärvet visar tydligt på att vi är en förvärvsdriven organisation som ständigt strävar efter att stärka och bredda koncernens befintliga erbjudande av artiklar, kunna ta större ansvar och lösa fler utmaningar hos våra kunder, säger Per.

-Vi vill fortsätta växa, både organiskt och genom förvärv eftersom vi tror på svensk industri, vi vill ha vår huvudverksamhet i Sverige och en bas med passande kompletteringar i utlandet. Att stötta bolag som har sin bas i Sverige är viktigt för oss.

2. Inom AnVa Industries bolag finns ett extra fokus på hållbart och värdeskapande samarbete, utveckla detta?

Kärnan i AnVa Industries är hållbart företagande och som familjeägt företag bygger vi för kommande generationer. Koncernens grundvärderingar bygger på entreprenörskap, decentraliserade beslutsprocesser, med ett tydligt fokus på ansvarstagande för bl.a. miljö/samhälle, medarbetare och lönsamhet.

-I vårt arbete med hållbarhet är till exempel vår egen produkt ”Climarub” något vi är stolta över – ett ”grönt” gummi producerat på återvunnen kimrök, ett material som signifikant reducerar koldioxidutsläppen jämfört med konventionellt gummimaterial. Flera internationella kunder har upptäckt fördelarna och Climarub används i serieleveranser till världsledande kunder inom flera branscher.

- Det känns så kul att få gå i täten här och att vi är de som leder en del av utvecklingen. Vi fokuserar på egna processer och ställer oss ständigt frågan vad gör vi för att agera på ett hållbart sätt? Som Kunderna säger: Climrub är hållbarhet på riktigt!

Läs mer om Climarub här.



3. Vad betyder Elmia Subcontractor 2021 för er och vad är ert syfte med ert deltagande?

Elmia Subcontractor ger oss en kondenserad verklighet, väl använd tid till att under fyra intensiva dagar träffa väldigt många människor, befintliga och potentiella kunder, som annars är utspridda geografiskt. Och inte minst ser vi mässan som ett utmärkt tillfälle att träffas fysiskt och nätverka mellan bolagen inom AnVa Industries.

I vår monter kan vi påvisa vår breda portfölj och presentera våra stolta och engagerade medarbetare från alla bolagen inkl Hordagruppen. Genom att vara återkommande utställare på Elmia Subcontractor kan vi agera långsiktigt för att bli våra kunders första val, en pålitlig leverantör helt enkelt som vill bidra till svensk industrins konkurrenskraft.

INTRESSEANMÄLAN

Anki Söderström
Communications
+46 36 15 20 90
anki.soderstrom@elmia.se
Kontaktinformation
Postadress
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Elmia Subcontractor -Den ledande arenan för kunskap, innovation och framtidens tillverkningsindustri.

Elmia Subcontractor är industrins hjärta. Här träffas branschens experter för att göra affärer, skapa innovationer och utveckla industrin. Här möts kompetenser och expertis från närmare 1.200 utställare från runt 30 länder tillsammans med fler än 11 000 besökare.
Det är här som branschen får syre, energi och kraft framåt.

Genom att samla hela industrins kunskap på ett ställe är detta inte bara en arena där branschnyheter visas upp – utan där de kan skapas och framtidens industri formas. Här sker innovationer och affärer direkt på golvet. På plats. Med glädje. Och med morgondagens lösningar i fokus.

Välkommen 12-14 november 2024.

Kontakter

Fredrika Ottosson
-
Maria Vårenius
036-15 20 00

Filmer

Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Jelmtech Produktutveckling

Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Jelmtech Produktutveckling
Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Lundbergs Pressgjuteri

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN