TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världens största sportkedja kombinerar robot med manuellt plock

På Intersports lager i Nässjö, går robotplock hand i hand med truckarna och vagnarna från Helge Nyberg AB.
E-handelsplocket börjar i roboten och läggs sedan på hyllvagnar som transporteras runt med truck, för att plocka färdigt artiklar som inte passar att ha i det automatiska plocksystemet.

Under förra året flyttades Intersports lager till egna lokaler i Nässjö, och gick därmed ifrån en 3PL-lösning. Stellan Jonsheim är service- och utvecklingsansvarig och förklarar beslutet så här:

– ”Vi ville känna att vi har utvecklingen och förvaltningen i egna händer. Det här är en långsiktig investering, som vi tror kommer att vara bäst för oss i det långa loppet.”
Projektet med att utveckla plocksystemet är i full gång och Intersport jobbar med att integrera sin robotplock tillsammans med det manuella plocket.

Finner flödet i kombinationen

E-handelsplocket börjar i Autostore och därifrån läggs produkterna på hyllvagnar uppdelade i 32 fack med justerbara avdelare och pick-trainkoppling.
Vagnarna dockas in i en Ergobjörn 710 (BT Optio TSE 100W-710) och körs vidare genom hyllraderna för att fortsätta plocket. Trucken har stabila, nedfällbara stegar för att på ett säkert sätt kunna nå de lite högre hyllorna.
Kombinationen truck- och vagnlösning tillsammans med robotplocken är lyckosam och resultatet blir ett snabbare plock.

– ”Med rätt produkter på rätt ställen på lagret, går det fortare att plocka”, säger Stellan Jonsheim.
– ”Alla varor passar inte in i roboten, så en kombination är bästa sättet att hitta ett flöde som blir så effektivt som möjligt.”

Truckarna är försedda med en dator där föraren har en tydlig överblick över plockordrarna.

Långt samarbete

Samarbetet mellan Helge Nyberg AB och Intersport sträcker sig tillbaka ett 20-tal år. Så vid den senaste flytten kändes det naturligt att titta på lösningar med truck- och vagntåg.
– ”Truck- och vagntåget är vår juvel just nu”, säger Stellan.
Hyllvagnarna kommer eventuellt behöva kompletteras med några specialvagnar för skrymmande gods, så som skidor och ishockeyklubbor.

Dubblat försäljningen varje år

E-handeln ökar med ett rasande tempo, med fördubblade försäljningssiffror varje år, de senaste fem åren.
Returer däremot, är mer sällsynta. Till skillnad mot andra e-handlare, som får beställningar på en vara i flera olika storlekar, händer det sällan på Intersport.
– ”Vi ser inte det beteendet hos våra kunder”, säger Stellan.
– ”Vi tror att det kanske kan bero på att kunderna känner sig trygga med att kunna byta varan i en av våra butiker.”

Världens största sportkedja

Intersport är världens största sportkedja med över 5.500 butiker i 44 länder. I Sverige har de 2.000 anställda i 150 butiker.

På lagret i Nässjö plockas det cirka 7.500 orderrader/arbetspass. Både till butiker och e-handeln. Bara e-handlen utgör cirka 2.000 plock/dag.

Har du fler frågor? Kontakta

Peter Sprigg
CEO

Helge Nyberg AB | Industrivägen 2 | 523 90 Ulricehamn | Sweden

Direct: +46 (0)321 263 13 | Mobile: +46 (0)70 299 20 93

peter.sprigg@helge-nyberg.com | www.helge-nyberg.com

Helge Nyberg AB

2018-10-15
norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrum
Annonser