LÖRDAG 23 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världens största sportkedja kombinerar robot med manuellt plock

På Intersports lager i Nässjö, går robotplock hand i hand med truckarna och vagnarna från Helge Nyberg AB.
E-handelsplocket börjar i roboten och läggs sedan på hyllvagnar som transporteras runt med truck, för att plocka färdigt artiklar som inte passar att ha i det automatiska plocksystemet.

Under förra året flyttades Intersports lager till egna lokaler i Nässjö, och gick därmed ifrån en 3PL-lösning. Stellan Jonsheim är service- och utvecklingsansvarig och förklarar beslutet så här:

– ”Vi ville känna att vi har utvecklingen och förvaltningen i egna händer. Det här är en långsiktig investering, som vi tror kommer att vara bäst för oss i det långa loppet.”
Projektet med att utveckla plocksystemet är i full gång och Intersport jobbar med att integrera sin robotplock tillsammans med det manuella plocket.

Finner flödet i kombinationen

E-handelsplocket börjar i Autostore och därifrån läggs produkterna på hyllvagnar uppdelade i 32 fack med justerbara avdelare och pick-trainkoppling.
Vagnarna dockas in i en Ergobjörn 710 (BT Optio TSE 100W-710) och körs vidare genom hyllraderna för att fortsätta plocket. Trucken har stabila, nedfällbara stegar för att på ett säkert sätt kunna nå de lite högre hyllorna.
Kombinationen truck- och vagnlösning tillsammans med robotplocken är lyckosam och resultatet blir ett snabbare plock.

– ”Med rätt produkter på rätt ställen på lagret, går det fortare att plocka”, säger Stellan Jonsheim.
– ”Alla varor passar inte in i roboten, så en kombination är bästa sättet att hitta ett flöde som blir så effektivt som möjligt.”

Truckarna är försedda med en dator där föraren har en tydlig överblick över plockordrarna.

Långt samarbete

Samarbetet mellan Helge Nyberg AB och Intersport sträcker sig tillbaka ett 20-tal år. Så vid den senaste flytten kändes det naturligt att titta på lösningar med truck- och vagntåg.
– ”Truck- och vagntåget är vår juvel just nu”, säger Stellan.
Hyllvagnarna kommer eventuellt behöva kompletteras med några specialvagnar för skrymmande gods, så som skidor och ishockeyklubbor.

Dubblat försäljningen varje år

E-handeln ökar med ett rasande tempo, med fördubblade försäljningssiffror varje år, de senaste fem åren.
Returer däremot, är mer sällsynta. Till skillnad mot andra e-handlare, som får beställningar på en vara i flera olika storlekar, händer det sällan på Intersport.
– ”Vi ser inte det beteendet hos våra kunder”, säger Stellan.
– ”Vi tror att det kanske kan bero på att kunderna känner sig trygga med att kunna byta varan i en av våra butiker.”

Världens största sportkedja

Intersport är världens största sportkedja med över 5.500 butiker i 44 länder. I Sverige har de 2.000 anställda i 150 butiker.

På lagret i Nässjö plockas det cirka 7.500 orderrader/arbetspass. Både till butiker och e-handeln. Bara e-handlen utgör cirka 2.000 plock/dag.

Har du fler frågor? Kontakta

Peter Sprigg
CEO

Helge Nyberg AB | Industrivägen 2 | 523 90 Ulricehamn | Sweden

Direct: +46 (0)321 263 13 | Mobile: +46 (0)70 299 20 93

peter.sprigg@helge-nyberg.com | www.helge-nyberg.com

Helge Nyberg AB

2019-02-19
De jobbar med högteknologiskt hantverkNya funktioner lanserade i vår CAD-servicePeab bygger kontor och bostäder i LinköpingNu är vi på plats på LogiMat 2019! Världspremiär för holografisk artificiellt intelligent mässvärd Snart rullar eldriven sopbil på Göteborgs gator ”Samarbeten är det viktigaste för att skapa ett fossilfritt 2045”Väderstad ser fram mot SIMAAutomation stärker svensk industris konkurrenskraftRenta expanderar och öppnar ny depå i Hässleholm!ITAB och Logent inleder långsiktigt partnerskapConsid stänger ännu ett rekordår – miljarden i sikteUppkopplad byggplatsSubaru VIZIV Adrenaline ConceptErlandsson Bygg och Ramirent i värdefullt säkerhetssamarbeteUppdaterad hemsida för Norton Clipper reservdelarDet är nödvändigt med ökad samverkanKraftig utbyggnad av vindkraft kan ge lägre elpriserSiemens uppdaterar sin NX-programvara med artificiell intelligens och maskininlärningOpel flyttar huvudkontoret till MalmöSCA först ut att testa flishugg som ger mindre spill
2019-02-18
Så kommer modern datadelning att förändra SaaSÖppet hus 14 mars i SollentunaHexagon håller event i södra SverigeProcurator i Örnsköldsvik i virtuellt showroomFord släpper ST-version av nya FocusNCC:s nya huvudkontor blir en hållbar byggnad i Solna EC-fläktar för stormarknader sätter ny standard för både säkerhet och energieffektivitetNya innovativa och smarta soptunnor på plats i StrömstadFree2move och IBM utbildar fastighetsbranschen om IoT och AISCA hade Grand Opening av Östrand och Zert var där!Johanna Osbeck ska Utveckla Sigmas Verksamhet inom Inbyggda SystemSRS lanserar ny halvpall tillverkad av kasserade pallarSchneider Electric vinner designpris för kabelvinda Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i GenèveÖkat fokus på Saab-affären och LogistikHållbarhet i fokus på Norje Smidesfabrik
2019-02-15
Panasonic förbättrar leveranstiderna för TOUGHBOOK Upptäck värmeutveckling i tidSkanska bygger ny grundskola i KarlstadLiten, billig och smartPeab startar bostadsrättsskola på flera språkCarlstad Machinetools inleder samarbete med Siemens Finans!DHL Express Sverige har tilldelats utmärkelsen Top Employer för femte året i rad Nowaste Logistics satsar på autonoma truckarShuttlesystem för förbättrad lagerhanteringFortsatt tillväxt och kraftig lönsamhetsförbättringHär är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare 2019”!Ett välvt tillskott i Strands-familjenStadens transporter ska vara fossilfria senast 2030Så mycket påverkar hemleveranser köpbeslutetHenkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating 2019Armatec utvecklas och har förstärkt med nya medarbetareMLT´s unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige.Lindab öppnar Innovation Hub i HelsingborgElmia belönar framgångsrika utställare med nytt prisHilti levererar den saknade biten i inventariehanteringspussletSkattemedel ska användas effektivtVolkswagen släpper designskiss på kommande T-Roc R
2019-02-14
Safe Control fördubblar sin kapacitet för dragprovningNu släpps KIMOs nya Utbildningskoncept Lunch & Learn!ABB Sveriges vd tilldelas medalj från H.M. Konungen
Annonser