TORSDAG 20 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världens största sportkedja kombinerar robot med manuellt plock

På Intersports lager i Nässjö, går robotplock hand i hand med truckarna och vagnarna från Helge Nyberg AB.
E-handelsplocket börjar i roboten och läggs sedan på hyllvagnar som transporteras runt med truck, för att plocka färdigt artiklar som inte passar att ha i det automatiska plocksystemet.

Under förra året flyttades Intersports lager till egna lokaler i Nässjö, och gick därmed ifrån en 3PL-lösning. Stellan Jonsheim är service- och utvecklingsansvarig och förklarar beslutet så här:

– ”Vi ville känna att vi har utvecklingen och förvaltningen i egna händer. Det här är en långsiktig investering, som vi tror kommer att vara bäst för oss i det långa loppet.”
Projektet med att utveckla plocksystemet är i full gång och Intersport jobbar med att integrera sin robotplock tillsammans med det manuella plocket.

Finner flödet i kombinationen

E-handelsplocket börjar i Autostore och därifrån läggs produkterna på hyllvagnar uppdelade i 32 fack med justerbara avdelare och pick-trainkoppling.
Vagnarna dockas in i en Ergobjörn 710 (BT Optio TSE 100W-710) och körs vidare genom hyllraderna för att fortsätta plocket. Trucken har stabila, nedfällbara stegar för att på ett säkert sätt kunna nå de lite högre hyllorna.
Kombinationen truck- och vagnlösning tillsammans med robotplocken är lyckosam och resultatet blir ett snabbare plock.

– ”Med rätt produkter på rätt ställen på lagret, går det fortare att plocka”, säger Stellan Jonsheim.
– ”Alla varor passar inte in i roboten, så en kombination är bästa sättet att hitta ett flöde som blir så effektivt som möjligt.”

Truckarna är försedda med en dator där föraren har en tydlig överblick över plockordrarna.

Långt samarbete

Samarbetet mellan Helge Nyberg AB och Intersport sträcker sig tillbaka ett 20-tal år. Så vid den senaste flytten kändes det naturligt att titta på lösningar med truck- och vagntåg.
– ”Truck- och vagntåget är vår juvel just nu”, säger Stellan.
Hyllvagnarna kommer eventuellt behöva kompletteras med några specialvagnar för skrymmande gods, så som skidor och ishockeyklubbor.

Dubblat försäljningen varje år

E-handeln ökar med ett rasande tempo, med fördubblade försäljningssiffror varje år, de senaste fem åren.
Returer däremot, är mer sällsynta. Till skillnad mot andra e-handlare, som får beställningar på en vara i flera olika storlekar, händer det sällan på Intersport.
– ”Vi ser inte det beteendet hos våra kunder”, säger Stellan.
– ”Vi tror att det kanske kan bero på att kunderna känner sig trygga med att kunna byta varan i en av våra butiker.”

Världens största sportkedja

Intersport är världens största sportkedja med över 5.500 butiker i 44 länder. I Sverige har de 2.000 anställda i 150 butiker.

På lagret i Nässjö plockas det cirka 7.500 orderrader/arbetspass. Både till butiker och e-handeln. Bara e-handlen utgör cirka 2.000 plock/dag.

Har du fler frågor? Kontakta

Peter Sprigg
CEO

Helge Nyberg AB | Industrivägen 2 | 523 90 Ulricehamn | Sweden

Direct: +46 (0)321 263 13 | Mobile: +46 (0)70 299 20 93

peter.sprigg@helge-nyberg.com | www.helge-nyberg.com

Kontaktinformation
Postadress
Industri­vägen 2
52390 Ulricehamn
Besöksadress
Industri­vägen 2
52390 Ulricehamn
Region
Ulricehamn
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556143-2013
Grundat: 1958
Anställda: 35
Välkommen till Helge Nyberg AB

Sedan 1958 utvecklar och tillverkar Helge Nyberg AB vagnar och lätta eltruckar under namnet Ergobjörn för intern materialhantering.

Som specialister förenklar och kostnadseffektiviserar vi lager och logistik för bland annat industri, sjukvård, flygplatser och postorder.

Vi kan materialhantering - Vi är fokuserade. Därför har vi också möjligheten att vara bäst.

Välkommen att kontakta oss!

Senaste annonser från Helge Nyberg AB

Se alla företagets 1 annonser »

Certifieringar

AAA – AFS 2001:1 – ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008 – OHSAS 18001

Kontakter

Peter Sprigg
VD
0321-263 00
Yvonne Odd
Marknad
0321-263 00

Filmer

Nu lanseras vår smidigaste truck någonsin, Ergobjörn TT-05

Nu lanseras vår smidigaste truck någonsin, Ergobjörn TT-05
Ergobjörn products we love/ Helge Nyberg AB

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-17
VVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
Annonser