LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världens största sportkedja kombinerar robot med manuellt plock

På Intersports lager i Nässjö, går robotplock hand i hand med truckarna och vagnarna från Helge Nyberg AB.
E-handelsplocket börjar i roboten och läggs sedan på hyllvagnar som transporteras runt med truck, för att plocka färdigt artiklar som inte passar att ha i det automatiska plocksystemet.

Under förra året flyttades Intersports lager till egna lokaler i Nässjö, och gick därmed ifrån en 3PL-lösning. Stellan Jonsheim är service- och utvecklingsansvarig och förklarar beslutet så här:

– ”Vi ville känna att vi har utvecklingen och förvaltningen i egna händer. Det här är en långsiktig investering, som vi tror kommer att vara bäst för oss i det långa loppet.”
Projektet med att utveckla plocksystemet är i full gång och Intersport jobbar med att integrera sin robotplock tillsammans med det manuella plocket.

Finner flödet i kombinationen

E-handelsplocket börjar i Autostore och därifrån läggs produkterna på hyllvagnar uppdelade i 32 fack med justerbara avdelare och pick-trainkoppling.
Vagnarna dockas in i en Ergobjörn 710 (BT Optio TSE 100W-710) och körs vidare genom hyllraderna för att fortsätta plocket. Trucken har stabila, nedfällbara stegar för att på ett säkert sätt kunna nå de lite högre hyllorna.
Kombinationen truck- och vagnlösning tillsammans med robotplocken är lyckosam och resultatet blir ett snabbare plock.

– ”Med rätt produkter på rätt ställen på lagret, går det fortare att plocka”, säger Stellan Jonsheim.
– ”Alla varor passar inte in i roboten, så en kombination är bästa sättet att hitta ett flöde som blir så effektivt som möjligt.”

Truckarna är försedda med en dator där föraren har en tydlig överblick över plockordrarna.

Långt samarbete

Samarbetet mellan Helge Nyberg AB och Intersport sträcker sig tillbaka ett 20-tal år. Så vid den senaste flytten kändes det naturligt att titta på lösningar med truck- och vagntåg.
– ”Truck- och vagntåget är vår juvel just nu”, säger Stellan.
Hyllvagnarna kommer eventuellt behöva kompletteras med några specialvagnar för skrymmande gods, så som skidor och ishockeyklubbor.

Dubblat försäljningen varje år

E-handeln ökar med ett rasande tempo, med fördubblade försäljningssiffror varje år, de senaste fem åren.
Returer däremot, är mer sällsynta. Till skillnad mot andra e-handlare, som får beställningar på en vara i flera olika storlekar, händer det sällan på Intersport.
– ”Vi ser inte det beteendet hos våra kunder”, säger Stellan.
– ”Vi tror att det kanske kan bero på att kunderna känner sig trygga med att kunna byta varan i en av våra butiker.”

Världens största sportkedja

Intersport är världens största sportkedja med över 5.500 butiker i 44 länder. I Sverige har de 2.000 anställda i 150 butiker.

På lagret i Nässjö plockas det cirka 7.500 orderrader/arbetspass. Både till butiker och e-handeln. Bara e-handlen utgör cirka 2.000 plock/dag.

Har du fler frågor? Kontakta

Peter Sprigg
CEO

Helge Nyberg AB | Industrivägen 2 | 523 90 Ulricehamn | Sweden

Direct: +46 (0)321 263 13 | Mobile: +46 (0)70 299 20 93

peter.sprigg@helge-nyberg.com | www.helge-nyberg.com

Helge Nyberg AB

2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser