TISDAG 22 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världspremiär för nya Mitsubishi L200

Säljstart i Thailand den 17 november. Därefter kommer bilen att lanseras i 150 länder.
Bangkok 9 november 2018 – Mitsubishi Motors Corporation (MMC) tillkännager idag världspremiären av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok. Bilen kommer att börja säljas i Thailand den 17 november. I Sverige lanseras bilen hösten 2019.

Nya L200 är den senaste versionen av en modell som firar fyrtioårsjubileum i år och som tillverkas på Mitsubishi Motors fabrik i Laem Chabang i Thailand.

Bilen är en strategiskt viktig global modell som, efter lanseringen i Thailand, kommer att spridas såväl till övriga asiatiska marknader som till Oceanien, Mellanöstern, Europa, Afrika och Latinamerika. Den kommer slutligen att säljas i ungefär 150 länder över hela världen.

I samband med världspremiären slog Mitsubishi Motors VD, Osamu Masuko, fast att:
”Den nya L200 är en av våra strategiskt viktigaste globala modeller och dess framgång är avgörande för företagets hållbara tillväxt. Den nya versionen innebär, 40 år efter att modellen första gången lanserades, avsevärda förbättringar vad gäller livslängd, pålitlighet och komfort. Jag är helt övertygad om att den nya L200 kommer att tillfredsställa alla olika behov som våra kunder över hela världen kan tänkas ha”.

Översikt

Nya L200 har utvecklats enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”, och detaljer som gör den riktigt konkurrenskraftig inkluderar bland annat en mer kraftfull styling i linje med den senaste versionen av Mitsubishis formspråk ”Dynamic Shield”, ett vidareutvecklat 4WD-system som ger bättre terrängegenskaper samt de senaste tekniska lösningarna vad gäller aktiv säkerhet och förarassistans. Sammantaget innebär det betydande förbättringar när det gäller den stryktålighet som behövs när man pratar om ett pålitligt arbetsfordon samt den komfort och de köregenskaper som privatkunderna efterfrågar.

Kraftfull design enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”

Nya L200 har en design, både interiört och exteriört, som verkligen förkroppsligar uttrycket ”Engineered Beyond Tough”. En design som också vittnar om ingenjörskonst när den är som bäst.

Fronten har formgivits i enlighet med senaste generationen av den visuella identiteten ”Dynamic Shield. Den höga motorhuven och de högt placerade och biffiga strålkastarna ger bilen ett mer kraftfullt och imponerande utseende.

Den skulpterade karossens formgivning med kontrasterande skarpa sidolinjer, breda fram- och bakskärmar samt ljusa accenter framhäver pickupens styrka och moderna design. Lampinsatserna och stötfångarna ramar in fram- och bakpartiet, vilket förstärker upplevelsen av karossens bredd.

Interiören är helt omarbetad och ger ett modernt och robust intryck med bland annat inramade ventilationsmunstycken och manöverpanel. Inredningen består av mjuka, stoppade material med kontrastsömmar i golvkonsol, armstöd och parkeringsbroms.

4WD-systemet ger bättre köregenskaper på alla underlag

Modellen är utrustad med antingen Super-Select 4WD, som ger bilen optimala egenskaper för varje tänkbart underlag, eller Easy-Select 4WD, som gör det enkelt att skifta mellan olika drivlägen beroende på underlag.

Bägge systemen ger bättre terrängegenskaper tack vare ett terrängläge med flera olika inställningar som GRAVEL, MUD/SNOW, SAND och ROCK. När 4WD är inkopplat så styrs motor, växellåda och bromsar automatiskt för att kontrollera hjulspinn och därmed maximera förmågan att ta sig fram i t.ex. djup snö och lera.

Den elektroniska hastighetsregleringen i utförsbackar – Hill Descent Control (HDC) – gör att föraren enklare klarar att ta sig nedför branta eller hala backar på ett säkert sätt.

Aktiv säkerhet och Förarassistans

L200 behåller den robusta ramen och krocksäkra kupén som finns i den nuvarande modellen, samtidigt som man har byggt in avancerade aktiva säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem.

- Automatiskt kollisionsvarningssystem (FCM) upptäcker fordon och fotgängare framför bilen.
- Döda-Vinkeln-Varning (BSW) upptäcker fordon i döda vinkeln och varnar med ljudsignal och blinkande symbol i ytterbackspegeln.
- Varningssystem vid backning (RCTA) fungerar på samma sätt som BSW, men varnar för korsande trafik när man backar.
- Varningssystem vid oavsiktlig acceleration (UMS) minskar risken för olyckor på grund av oavsiktliga gaspådrag på parkeringsplatser och i andra trånga utrymmen.

Med hjälp av flera kameror och sensorer skapas en bild i fågelperspektiv av området runt bilen.

Prestanda och funktion

Nya L200 har bättre prestanda och flera funktioner har utvecklats enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”. Bromsförmågan har blivit bättre med större bromsskivor och kolvar till bromsoken fram. Köregenskaperna har blivit bättre med kraftigare stötdämpare bak. Den nuvarande femstegade automatlådan har bytts ut mot en sexstegad som ger mjukare men samtidigt mer kraftfull acceleration.

Lansering

Efter säljstarten i Thailand den 17 november så planeras den nya L200 att stegvis introduceras på övriga asiatiska marknader samt i Oceanien, Mellanöstern, Europa, Afrika och Latinamerika. Bilen kommer till slut att säljas i ungefär 150 länder över hela världen. Under innevarande år räknar Mitsubishi Motors med att sälja omkring 180 000 bilar av både den nuvarande modellen och den nya. L200 är en av Mitsubishis strategiskt viktigaste globala modeller och var den andra mest sålda, efter Outlander, under förra året.
Nya L200 lanseras i Sverige under hösten 2019. Specifikationer och mer information om bilen kommer att släppas närmre lanseringen.
2019-01-17
Revolution möter evolution
2019-01-16
INTERCUT och PEMAMEK inleder samarbete i Sverige!Sally R säkrar patent från NASA som ska rena luftenCarsten Ederer ny VD på ebm-papst ABLandskrona först i Skåne med en helelektrifierad stadsbusstrafikABS Wheels är Sveriges mest sökta fälgmärkeNy teknik från Ramboll analyserar vägar med AIStörst i Sverige sedan år 2000!Caverion sköter tekniskt underhåll på E.ON EnergilösningarNy bok förklarar processorientering för allaSkellefteå Airport största regionala flygplatsen 2018Peab Asfalt vinner upphandling för 50 miljoner kronorKG Knutsson AB blir exklusiv partner för WhisperPower i SverigeKvalitet viktigare än pris för svenska bostadsrenoverareFinja satsar på EPS-betong i plastsäck
2019-01-15
Säker fjärråtkomst på fem minuterDachser Sweden tecknar avtal med Volvo CarsProduktionsrekord på Renovas avfallskraft­värmeverk i SävenäsNCC bygger spårvagnsdepå i LundWillhem kan återigen vinna pris för sin serviceRobin Wallenius tar hem årets InfrastipendiumHärjeåns investerar 157 miljoner i elnätetVäxande krav på logistiken – storsatsning på Biltemas centrallager Låg vibrationsnivå och extremt snabb kapning med nya kapskivorTyréns gör strategisk rekrytering inom infrastrukturDahl förstärker ledningen av VVS-divisionenMISAB blir ABT VästFöretagsforskarskolan firar tio år och fortsätter sikta uppåtNy teknik för diabetespatienterZurface etablerar sig i SverigeVolvo Car Sverige förändrar ledningsgruppenNu börjar kärnkraft bli populärt igenNet Insight utsett till Karriärföretag 2019Mattias Wäne blir ny vd på HertzJonas Hernborg ny VD för Elitfönster ABEU ger dispens för att lindra bristen på utsädeDå öppnar nya Rejmes Bil i FalkenbergSveriges Arkitekter har nominerat nyckelfria Ohboy till Bostadspriset 2018Colliers gör uthyrning i BoråsFyra IT-experter tar Webstep till UppsalaStabilotherm AB byter namn till Pergite Outdoor AB och växlar upp den digitala närvaron
2019-01-14
Peab utför mark- och grundläggningsarbeten för nytt värmeverk i UppsalaUniteam storsatsar i StockholmWimab Evenemang ny huvudsponsor till Företagardagarna 2019Sh bygg, sten och anläggning förvärvar EnergigrävarnaNytt affärssystem förenklar kundernas vardagRealgymnasiet i Norrköping satsar på programmerings­vecka för över 200 eleverGeoredundans mellan egna datacenter skapar tryggare kunderTeknikprodukter startar samarbete med PXL SealsFyrfasen Energi vinner upphandling med NP3Secify AB får ny VDBevego välkomnar ny AO-chef för Teknisk Isolering. Smart analysverktyg som förbättrar driften i många branscherNytt rekord för Volkswagen – levererade fler bilar än någonsin tidigareINGO öppnar automatstation i BengtsforsPeter Ervasalo har utsetts till vd för DHL Express Sverige
2019-01-11
Exakt tryckövervakning i anläggningar och rörledningarPeab bygger hyreslägenheter i HelsingborgPanasonic förnyar sitt TOUGHBOOK-kontrakt med telekomjätten Proximus Skanska bygger universitetsbyggnad i Cullowhee, NC, USA för cirka 570 miljoner kronorHär Livestreamar Logistikpodden för framtidens logistik Utökat sortiment av STANLEY FATMAX laseravståndsmätare
Annonser