FREDAG 26 APRIL 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världspremiär för nya Mitsubishi L200

Säljstart i Thailand den 17 november. Därefter kommer bilen att lanseras i 150 länder.
Bangkok 9 november 2018 – Mitsubishi Motors Corporation (MMC) tillkännager idag världspremiären av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok. Bilen kommer att börja säljas i Thailand den 17 november. I Sverige lanseras bilen hösten 2019.

Nya L200 är den senaste versionen av en modell som firar fyrtioårsjubileum i år och som tillverkas på Mitsubishi Motors fabrik i Laem Chabang i Thailand.

Bilen är en strategiskt viktig global modell som, efter lanseringen i Thailand, kommer att spridas såväl till övriga asiatiska marknader som till Oceanien, Mellanöstern, Europa, Afrika och Latinamerika. Den kommer slutligen att säljas i ungefär 150 länder över hela världen.

I samband med världspremiären slog Mitsubishi Motors VD, Osamu Masuko, fast att:
”Den nya L200 är en av våra strategiskt viktigaste globala modeller och dess framgång är avgörande för företagets hållbara tillväxt. Den nya versionen innebär, 40 år efter att modellen första gången lanserades, avsevärda förbättringar vad gäller livslängd, pålitlighet och komfort. Jag är helt övertygad om att den nya L200 kommer att tillfredsställa alla olika behov som våra kunder över hela världen kan tänkas ha”.

Översikt

Nya L200 har utvecklats enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”, och detaljer som gör den riktigt konkurrenskraftig inkluderar bland annat en mer kraftfull styling i linje med den senaste versionen av Mitsubishis formspråk ”Dynamic Shield”, ett vidareutvecklat 4WD-system som ger bättre terrängegenskaper samt de senaste tekniska lösningarna vad gäller aktiv säkerhet och förarassistans. Sammantaget innebär det betydande förbättringar när det gäller den stryktålighet som behövs när man pratar om ett pålitligt arbetsfordon samt den komfort och de köregenskaper som privatkunderna efterfrågar.

Kraftfull design enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”

Nya L200 har en design, både interiört och exteriört, som verkligen förkroppsligar uttrycket ”Engineered Beyond Tough”. En design som också vittnar om ingenjörskonst när den är som bäst.

Fronten har formgivits i enlighet med senaste generationen av den visuella identiteten ”Dynamic Shield. Den höga motorhuven och de högt placerade och biffiga strålkastarna ger bilen ett mer kraftfullt och imponerande utseende.

Den skulpterade karossens formgivning med kontrasterande skarpa sidolinjer, breda fram- och bakskärmar samt ljusa accenter framhäver pickupens styrka och moderna design. Lampinsatserna och stötfångarna ramar in fram- och bakpartiet, vilket förstärker upplevelsen av karossens bredd.

Interiören är helt omarbetad och ger ett modernt och robust intryck med bland annat inramade ventilationsmunstycken och manöverpanel. Inredningen består av mjuka, stoppade material med kontrastsömmar i golvkonsol, armstöd och parkeringsbroms.

4WD-systemet ger bättre köregenskaper på alla underlag

Modellen är utrustad med antingen Super-Select 4WD, som ger bilen optimala egenskaper för varje tänkbart underlag, eller Easy-Select 4WD, som gör det enkelt att skifta mellan olika drivlägen beroende på underlag.

Bägge systemen ger bättre terrängegenskaper tack vare ett terrängläge med flera olika inställningar som GRAVEL, MUD/SNOW, SAND och ROCK. När 4WD är inkopplat så styrs motor, växellåda och bromsar automatiskt för att kontrollera hjulspinn och därmed maximera förmågan att ta sig fram i t.ex. djup snö och lera.

Den elektroniska hastighetsregleringen i utförsbackar – Hill Descent Control (HDC) – gör att föraren enklare klarar att ta sig nedför branta eller hala backar på ett säkert sätt.

Aktiv säkerhet och Förarassistans

L200 behåller den robusta ramen och krocksäkra kupén som finns i den nuvarande modellen, samtidigt som man har byggt in avancerade aktiva säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem.

- Automatiskt kollisionsvarningssystem (FCM) upptäcker fordon och fotgängare framför bilen.
- Döda-Vinkeln-Varning (BSW) upptäcker fordon i döda vinkeln och varnar med ljudsignal och blinkande symbol i ytterbackspegeln.
- Varningssystem vid backning (RCTA) fungerar på samma sätt som BSW, men varnar för korsande trafik när man backar.
- Varningssystem vid oavsiktlig acceleration (UMS) minskar risken för olyckor på grund av oavsiktliga gaspådrag på parkeringsplatser och i andra trånga utrymmen.

Med hjälp av flera kameror och sensorer skapas en bild i fågelperspektiv av området runt bilen.

Prestanda och funktion

Nya L200 har bättre prestanda och flera funktioner har utvecklats enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”. Bromsförmågan har blivit bättre med större bromsskivor och kolvar till bromsoken fram. Köregenskaperna har blivit bättre med kraftigare stötdämpare bak. Den nuvarande femstegade automatlådan har bytts ut mot en sexstegad som ger mjukare men samtidigt mer kraftfull acceleration.

Lansering

Efter säljstarten i Thailand den 17 november så planeras den nya L200 att stegvis introduceras på övriga asiatiska marknader samt i Oceanien, Mellanöstern, Europa, Afrika och Latinamerika. Bilen kommer till slut att säljas i ungefär 150 länder över hela världen. Under innevarande år räknar Mitsubishi Motors med att sälja omkring 180 000 bilar av både den nuvarande modellen och den nya. L200 är en av Mitsubishis strategiskt viktigaste globala modeller och var den andra mest sålda, efter Outlander, under förra året.
Nya L200 lanseras i Sverige under hösten 2019. Specifikationer och mer information om bilen kommer att släppas närmre lanseringen.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-04-18
Kostnaden för vindkraft sjunkerNya Toyota PROACE CITY för smarta transporter Schneider Electric gör tio åtaganden för att tackla framtidens klimatutmaningar till 2030 Låt matresterna återuppstå i påskSvenska Hus rekryterar ny regionchefJaguar I-PACE vinner World Car of the YearRamirent anlitar Husqvarna Fleet ServicesJula lanserar verktyg och trädgårdsredskap från MakitaBesikta Bilprovning etablerar sig i HudiksvallPlastkampen Borås gjorde skillnad!Snabba leveranser, hållbarhet och Airmees värdeskapande roll
2019-04-17
NCC och Blåkläder förnyar sitt samarbetsavtal för 3:e gångenHewSaw Sverige investerar i onlinesystem till såglinje med fokus på Industri 4.0SKF inviger fabrik i Changshan, KinaGipsskruv med anpassade längderEn (icke)bländande nyhet från Nordic LightsRagn-Sells Danmark först med plaståtervinning ur organiskt avfallDelvator utökar i HärnösandABB utnämner Peter Voser som tillförordnad VD Redo för robotinvasion – Tekniska tömmer tusen kvadratmeterElektromagnetisk immunitet allt viktigare i industrinIndustrikommunernas möte i Örnsköldsvik 11-12 aprilSynkronisera med robotarInterroll levererar högeffektiva crossbeltsorter till schweizisk referenskund Laddboxar och laddning av elbilar - Kort och gott – följ regelverk och rekommendationer!Miljömedvetna svenskar tvättar bilen hemma – och bryter i vissa fall mot lagenLantmännen väljer Icertis för kontrakthantering i molnet
2019-04-16
Volvobilar i Europa varnar varandra om hala vägar och andra trafikfarorVi välkomnar TT-08 till Ergobjörn-familjen! Kameror för Machine VisionNCC bygger ny räddningsstation i LuleåAnders Ygeman inviger Power Circle Summit på ElfackMinskade utsläpp med fordonsprojektOKQ8 har överlägset bäst täckning på fossilfria bränslet HVO100Kamerasystemet Camos 360° vidgar vyerna på MaskinExpoNy Bevegofilial öppnar snart i Bäckebol i Göteborg Ny undersökning från LeasePlan: Tjänstebilsförarna vill köra elbil – räckvidden fortsatt hinder​Låt elektroniken leva längre!Verktygsboden firar påsk på Skandinaviens största bil- och MC-mässaHyundai fabriksförbereder sina grävmaskiner för Engcons tiltrotatorerHydroscand öppnar butik på VärmdöAxfood väljer Circle K som drivmedelsleverantör Elitfönster lanserar självreglerande solskyddsglas Svensk kvalitetssäkring av metall på väg att få internationell status Bäst att bränna plasten och utvinna energiSMP lanserar egenutvecklad gripskopa
2019-04-15
Polestar 2 sätter fokus på Kina med tillverkning och platsen för den första Polestar SpaceFathantering – Så minimerar du riskernaVedmaskinen Palax C750 – mässans kap på MaskinExpoNya Opel Corsa väger mindre än 1 000 kgJessica Mitrosbaras blir ny enhetschef på Sigma TechnologyDAF utökar sitt sortiment inom byggsegmentetSesam öppnar upp nytt samarbete mellan Garageportexperten och ÅkerströmsLK lanserar blyfritt sortiment för hållbara VVS-installationerVärldspremiär för eldrivna Volkswagen ID. ROOMZZ Airmee är först ut med fossilfria hemleveranser samma dagEgen innovation sänkte energiförbrukningen till en fjärdedelEtt förredskap som är effektivt mot ogräs Världens största batteridrivna spårfordon ska byggas i SkelleftehamnLågt marktryck med nya Bell B20E LGPI höst startar distansutbildningar i robotik och automationHenkels sortiment av hälsa- och säkerhetsprodukter.
Annonser