LÖRDAG 17 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Världspremiär för nya Mitsubishi L200

Säljstart i Thailand den 17 november. Därefter kommer bilen att lanseras i 150 länder.
Bangkok 9 november 2018 – Mitsubishi Motors Corporation (MMC) tillkännager idag världspremiären av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok. Bilen kommer att börja säljas i Thailand den 17 november. I Sverige lanseras bilen hösten 2019.

Nya L200 är den senaste versionen av en modell som firar fyrtioårsjubileum i år och som tillverkas på Mitsubishi Motors fabrik i Laem Chabang i Thailand.

Bilen är en strategiskt viktig global modell som, efter lanseringen i Thailand, kommer att spridas såväl till övriga asiatiska marknader som till Oceanien, Mellanöstern, Europa, Afrika och Latinamerika. Den kommer slutligen att säljas i ungefär 150 länder över hela världen.

I samband med världspremiären slog Mitsubishi Motors VD, Osamu Masuko, fast att:
”Den nya L200 är en av våra strategiskt viktigaste globala modeller och dess framgång är avgörande för företagets hållbara tillväxt. Den nya versionen innebär, 40 år efter att modellen första gången lanserades, avsevärda förbättringar vad gäller livslängd, pålitlighet och komfort. Jag är helt övertygad om att den nya L200 kommer att tillfredsställa alla olika behov som våra kunder över hela världen kan tänkas ha”.

Översikt

Nya L200 har utvecklats enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”, och detaljer som gör den riktigt konkurrenskraftig inkluderar bland annat en mer kraftfull styling i linje med den senaste versionen av Mitsubishis formspråk ”Dynamic Shield”, ett vidareutvecklat 4WD-system som ger bättre terrängegenskaper samt de senaste tekniska lösningarna vad gäller aktiv säkerhet och förarassistans. Sammantaget innebär det betydande förbättringar när det gäller den stryktålighet som behövs när man pratar om ett pålitligt arbetsfordon samt den komfort och de köregenskaper som privatkunderna efterfrågar.

Kraftfull design enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”

Nya L200 har en design, både interiört och exteriört, som verkligen förkroppsligar uttrycket ”Engineered Beyond Tough”. En design som också vittnar om ingenjörskonst när den är som bäst.

Fronten har formgivits i enlighet med senaste generationen av den visuella identiteten ”Dynamic Shield. Den höga motorhuven och de högt placerade och biffiga strålkastarna ger bilen ett mer kraftfullt och imponerande utseende.

Den skulpterade karossens formgivning med kontrasterande skarpa sidolinjer, breda fram- och bakskärmar samt ljusa accenter framhäver pickupens styrka och moderna design. Lampinsatserna och stötfångarna ramar in fram- och bakpartiet, vilket förstärker upplevelsen av karossens bredd.

Interiören är helt omarbetad och ger ett modernt och robust intryck med bland annat inramade ventilationsmunstycken och manöverpanel. Inredningen består av mjuka, stoppade material med kontrastsömmar i golvkonsol, armstöd och parkeringsbroms.

4WD-systemet ger bättre köregenskaper på alla underlag

Modellen är utrustad med antingen Super-Select 4WD, som ger bilen optimala egenskaper för varje tänkbart underlag, eller Easy-Select 4WD, som gör det enkelt att skifta mellan olika drivlägen beroende på underlag.

Bägge systemen ger bättre terrängegenskaper tack vare ett terrängläge med flera olika inställningar som GRAVEL, MUD/SNOW, SAND och ROCK. När 4WD är inkopplat så styrs motor, växellåda och bromsar automatiskt för att kontrollera hjulspinn och därmed maximera förmågan att ta sig fram i t.ex. djup snö och lera.

Den elektroniska hastighetsregleringen i utförsbackar – Hill Descent Control (HDC) – gör att föraren enklare klarar att ta sig nedför branta eller hala backar på ett säkert sätt.

Aktiv säkerhet och Förarassistans

L200 behåller den robusta ramen och krocksäkra kupén som finns i den nuvarande modellen, samtidigt som man har byggt in avancerade aktiva säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem.

- Automatiskt kollisionsvarningssystem (FCM) upptäcker fordon och fotgängare framför bilen.
- Döda-Vinkeln-Varning (BSW) upptäcker fordon i döda vinkeln och varnar med ljudsignal och blinkande symbol i ytterbackspegeln.
- Varningssystem vid backning (RCTA) fungerar på samma sätt som BSW, men varnar för korsande trafik när man backar.
- Varningssystem vid oavsiktlig acceleration (UMS) minskar risken för olyckor på grund av oavsiktliga gaspådrag på parkeringsplatser och i andra trånga utrymmen.

Med hjälp av flera kameror och sensorer skapas en bild i fågelperspektiv av området runt bilen.

Prestanda och funktion

Nya L200 har bättre prestanda och flera funktioner har utvecklats enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”. Bromsförmågan har blivit bättre med större bromsskivor och kolvar till bromsoken fram. Köregenskaperna har blivit bättre med kraftigare stötdämpare bak. Den nuvarande femstegade automatlådan har bytts ut mot en sexstegad som ger mjukare men samtidigt mer kraftfull acceleration.

Lansering

Efter säljstarten i Thailand den 17 november så planeras den nya L200 att stegvis introduceras på övriga asiatiska marknader samt i Oceanien, Mellanöstern, Europa, Afrika och Latinamerika. Bilen kommer till slut att säljas i ungefär 150 länder över hela världen. Under innevarande år räknar Mitsubishi Motors med att sälja omkring 180 000 bilar av både den nuvarande modellen och den nya. L200 är en av Mitsubishis strategiskt viktigaste globala modeller och var den andra mest sålda, efter Outlander, under förra året.
Nya L200 lanseras i Sverige under hösten 2019. Specifikationer och mer information om bilen kommer att släppas närmre lanseringen.
2018-11-13
Mekanisk verkstad för Er som ställer hårda krav har fått sin 3:e Biglia installeradPålitligt korrosionsskydd från Henkel.CEJNs teamledares kommentar till The Next Generation: "Vårt ansvar är att hålla dig säker"20-åriga Stella bryter manlig norm i byggbranschenGrunden Bois är årets Number 10 stipendiatLesjöforsfjädrar i framtidens mänskliga robotarBilia förvärvar en auktoriserad serviceverksamhet för BMW i NorgeNytt industrimagasin vinter 2018 ute nu!Hyundai och Vodafone inleder samarbete om uppkopplade bilarEldrivna truckar testas i produktion i Bolidens AitikgruvaLåt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudioHet marknad för begagnade bilar trots färre försäljningar Arbeta i HD med nya High Demand pro18-v batterierFörsäljningsrekord på Gekås Ullared ger bidrag till Missing PeopleSvenska chefer underkänner sitt eget cv BMW + vinterhjul =gratis vinterhjulYrkesgymnasiet ökar med 25 procent Så ser företagandet ut i din kommunMakita lanserar sladdlös kaffemaskin på 12/18VEntreprenörskap hos Sigtuna Kommun20-åring med hjärta för kunskap och kvalitetWidrikssons lanserar ytterligare tjänster inom IT-logistik och transportÖkad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschÖppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för fler
Annonser