SÖNDAG 18 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Västsvenskt hälsoföretag vinner stort Export Boost pris!

Aktörerna som står bakom priset är ALMI, EKN, Business Sweden, Enterprise Europe Network, Västsvenska handelskammaren.
I förbindelse med Internationella handelsdagen den 4 december så vann Nordic Superfood by Myrberg det stora Export Boost priset som innebär stöd inför en internationalisering och global export.

uryn´s motivering:

Nordic Superfood AB är ett nystartat företag med världen i blickfånget redan från start. För oss i Exportboost-panelen är det viktigt att företaget grundar sig på naturliga produkter i ett kundsegment som är trendigt och bara har sett början på den fulla potentialen. Det finns en aggressiv internationell tillväxtplan för de närmaste åren och vi kommer att sätta in stöd och kompetens från aktörerna i det Regionala Exportcentret för att planen ska lyckas. Den glöd och entreprenörsanda som lyser kring ägaren Linda Myrberg kommer att vara en nyckel till framgång. Ett stort grattis till Exportboost 2018

Niclas Emanuelsson, Regionchef Väst, Business Sweden

....

Varför behöver världen Nordic Superfood?

"Tidsbrist är den största hälsoboven idag – folk stressar och har inte tid att vara hälsosamma och den dåliga maten är otroligt lätttillgänglig och billig. Dessutom innehåller maten vi äter idag ca. 50% mindre näring än förr i tiden. Utmaningen är att få i sig tillräckligt med anti oxidanter, mineraler och vitaminer. Bär & växter som växter vilt i Norden har extremt mycket högre halter av av anti oxidanter och vitaminer än några andra bär i världen. Jag tror på att för att få en hållbar hälsa måste vi ha produkter som är tillgängliga, enkla att använda och naturliga!

Nordic Superfood skall bli tillgängligt för många runt om i världen, så att man dagligen skall få möjlighet att smaka på den rena, nordiska naturen - på ett enkelt sätt! Med våra produkter kan man lätt sätt få i sig dessa vitaminer, proteiner och mineraler – 1 tsk pulver eller råsaft motsvarar ca. 100 bär. Enkelt att använda i ett glas vatten, i smoothien, på yogurt eller gröt. " Linda Myrberg, grundare till Nordic Superfood by Myrberg.

* Internationella Handelsdagen arrangeras av Västasvenska handelskammaren och är mötesplatsen där västsvenska företag ges unika möjligheter till inspiration, kunskap och nätverkande för bättre affärer på en global marknad.
2018-03-13
Order på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrinMiljöhänsyn sätter fart på byggandet i träNy prognos Q2: Rejält minskad sysselsättning i byggbranschenNy prognos Q2: Ökad sysselsättning inom tillverkningsindustrinUppstickare firar fem år med ElgigantenHenrik Granström ny VD för snabbväxande 24StorageNy VD och koncernchef till C.A.G MOHV Kungsholmen välkomnar ny delägareInvigning av ny industriutbildning i AlingsåsKarin van der Salm ny vd på GryaabFörsta spadtaget för nya bostäder i Täby parkNy generalsekreterare för Friskis&SvettisLesjöfors Automotive AB blev Årets leverantör 2017Daloc tidiga med CE-certifiering av branddörrarInlandsbanans vd nominerad till Årets samhällsbyggareTekniska verken välkomnar nytt lagförslag om vattenkraftPrecision med grön laserteknik från FLEXGarvat designföretag valde modern stil med RingUpNya Ford Fiesta ST levererar körglädje med hjälp av avancerad teknikGrävarbeten i Tannefors för en framtidssäker infrastrukturMarkus sköter sitt företag med hjälp av smarta lösningar från RingUpTarasso utser Dženana Poljo till ny VDNy väg förbättrar trafikflödet i VälsvikenPatrik Philipsson ny försäljningsdirektör på ITS NordicResultat enligt plan för MittSverige Vatten & Avfalls bolagFramtiden AB fortsätter klättraSkanska investerar cirka 580 miljoner kronor, i nytt kontorsprojekt i Oslo, NorgeNorrlänningar flitigast i landet med att använda svenskt byggmaterialGjut unika och kreativa skapelser med weber vitbetongWihlborgs + Fintechbolag = Säkrare samhälleDENIOS lanserar nytt utdragbart kemikalieskåp för maximerad förvaringIRC AB levererar säkerhetslösning till läkemedelsföretagIRC AB i Björbo ingår i ett partnerskap med tyska Hartmann & König AG.
2018-03-12
Skolbesök ska locka unga till industrin Mekom utökar och omorganiserar för att bättre möta efterfråganLVD offentliggör stor beställning av unik synchro-form kantpressAudi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i GeneveEU-anpassning av skördemaskiner kan ge svensk humleproduktionNu blir det möjligt för alla att flyga med 100 procent biobränsleHela Sverige kan flyga grönt på svensk skogSju av tio småföretagare vill se större satsningar på digitaliseringNy HR-chef stärker HSBs nya nationella organisationTailor Store får ny vdWebsteps omsättning ökar med 21% i SverigeNorrköping är en av landets mest digitala kommunerWinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VDWibax expanderar i MalmöHelt kompromisslös – nya Hyundai Kona ElectricOBOS bygger 21 radhus och kedjehus i KlagshamnDanish Agros uppköp av sex maskinhandlare i Danmark godkänt av konkurrensverketBondtech AB utnämnda till årets inkubatorsbolagHon blir ny distriktsidrottschef i HallandDEFA och Relacom i stark allians kring elbilsladdningVarulagerkapaciteten ökas i Gävle hamnMilitary Work rekryterar Christopher JohanssonMercedes testar nya elsuven i Arjeplog
2018-03-09
Rekord för UFABNu är träindustrin hetare än på länge!Världspremiär på Underhållsmässan!Carlstad Machinetools introducerar SGS – Smart Glasses Service!Nytt 5G-samarbete med EricssonKivra slår rekord, över 37 000 nya användare på en dag
Annonser