ONSDAG 17 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Växjö Energi samarbetar med ledande laddoperatör

Allt fler elbilar betyder större behov av el, men också fler och smartare lösningar för att kunna ladda.
I syfte att stärka laddinfrastrukturen och bidra till en smidigare omställning inleder Växjö Energi ett samarbete med laddoperatören Bee Charging Solutions. Från och med 1 juli kommer Växjö Energis egna publika laddstationer i Växjö ingå i deras nationella laddnätverk.

– Samarbetet ger flera fördelar för elbilsägare. Förutom tillgång till laddhjälp dygnet runt skapar det större möjligheter att planera sin resa. Det blir även enklare för besökare eftersom de redan i förväg kan se var de publika laddstationerna finns och om de är lediga, säger Erik Tellgren, vd Växjö Energi.

Laddarna som berörs är Växjö Energis egna placerade på Kvarnvägen 35 respektive Grand Samarkand som nu kommer att ingå i nätverket. För att kunna ladda behöver du ett laddkort från Bee, vilket bland annat kan beställas på Växjö Energis webb.

Bidrar till omställningen
Antalet elbilar i Sverige och världen fortsätter att öka i snabb takt. I april 2019 fanns hela 81 025 laddbara bilar i landet, enligt Elbilsstatistik.se.

– Det är nästan dubbelt så många som för bara ett år sedan. Övergången till elbilar kommer att vara avgörande när vi ställer om våra städer till att bli mer klimatneutrala. En viktig del i detta är att det finns publika laddlösningar som är tillgängliga för alla, säger Erik Tellgren, vd Växjö Energi.

Att ladda bilen på Kvarnvägen eller Grand Samarkand har tidigare varit kostnadsfritt. Från och med 1 juli kommer laddningen inte längre vara fri och för att ladda behövs då ett laddkort från Bee.

Om Bee Charging Solutions
Bee Charging Solutions, Bee, är en av de ledande laddoperatörerna för elbilar i Sverige. Företaget har landets största publika laddnätverk och erbjuder laddlösningar för privatpersoner, företag, fastigheter och offentlig sektor. Laddstationer kopplade till Bee finns över hela Sverige, bland annat längs med motorvägar, på bensinstationer, vid köpcentra, tågstationer och flygplatser.

Bee ägs av de kommunala energibolagen Öresundskraft AB, Jämtkraft AB och Tekniska verken i Linköping.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser