TISDAG 18 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vår utveckling för att nå visionen om järnvägslogistik i världsklass

För oss på Green Cargo omfattar hållbarhet en helhetssyn på ansvarsfullt företagande.
Vi är en hållbar logistikpartner och ett samarbete med oss ska ge våra kunder en trygg vetskap om att deras transporter utförs på ett säkert sätt och med minimal miljöpåverkan. Det är viktigt för oss att utveckla våra tjänster tillsammans med våra kunder. Ett steg i detta var att samla ett 20-tal av våra kunder i det forum som vi genomförde för drygt sex månader sedan – Customer Advisory Board.

Lyckat event med nya insikter

För oss gav dagen många nya insikter genom de dialoger vi hade. De som medverkade deltog med stort engagemang och gav kloka inspel till vår utveckling för att nå visionen om järnvägslogistik i världsklass. Tillsammans hade vi ett antal diskussionspunkter om nya möjliga koncept och tekniska lösningar, vi fick återkoppling och synpunkter på den järnvägslogistik vi bedriver och vi förstod än mer hur kundbehovet ser ut idag och varför. Allt som sades under dagen dokumenterades och utifrån detta har vi dragit viktiga slutsatser. De nyckelinsikter vi tog med oss, utan inbördes prioriterad ordning, var:

⦁Ange alltid ETA* vid bokning och NETA** vid störningar eller avvikelser. Förbättra och utveckla informationen om var transporten befinner sig.
⦁Redovisa ledig kapacitet i planerade tågavgångar.
⦁Digitalisera väsentliga informationsflöden. Från order till faktura, öka spårbarhet och uppföljning, samla data för förbättrad underhållsplanering.
⦁Vagnutveckling i samverkan med berörda parter för tillförlitligare och mer tillgänglig fordonsflotta.
⦁Förbättra och utveckla befintliga logistiklösningar, hantera volymvariationer effektivare samt skapa möjlighet att snabbt starta nya transportbehov för ökad flexibilitet.
⦁Säkerställ kvaliteten genom korrekta ledtider för att kund ska kunna optimera och planera sin logistikkedja.

För oss var eventet mycket lyckat och det gav oss många kloka inspel. Insikterna tjänar som inspirationskälla och målbild och de ger oss viktig information kring var och hur investeringar behöver genomföras. Men vad har vi då gjort?

Tillförlitliga transporter

TÖA är en applikation som mäter och övervakar passagen över en specifik kontrollpunkt och stämmer av den mot förutbestämda tider. Med vetskap om förseningsavvikelse kan vi skicka ett sms, till den eller de kunder som berörs, om att transporten är sen. Denna applikation har funnits ett tag och behöver förbättras, automatiseras samt anpassas till fler transportupplägg. Detta är en del i att kunna utveckla en väl fungerade applikation för att fastställa ETA framöver.

Tillförlitliga transporter kräver ett robust järnvägssystem. Inom ramen för det branschgemensamma arbetet TTT, Tillsammans för tåg i tid, är vi inom Green Cargo aktiva inom flera av de åtta så kallade effektområdena. Vi vet att vi både behöver arbeta systematiskt med att minska den delen av opunktligheten som vi själva åsamkar, men också kroka arm med Trafikverket och övriga tågoperatörer för att komma till rätta med helheten.

Innovativa lösningar för lok, vagn och fordonsunderhåll

I samråd med kunder har vi olika vagnutvecklingsprojekt på gång.

⦁Under december kommer vi att ha tio nya rundvirkesvagnar på plats. Vagnarna är så kallade containervagnar med ny lastutrustning anpassat för timmer.
⦁Under första halvan av 2019 kommer ett 30-tal nya rundvirkesvagnar som är anpassade för att ta mer volym per tågmeter. Jämfört med dagens vagn kan vi öka volymkapaciteten för kunden med upp till 40 procent per vagnmeter.
⦁Från och med 2020 kommer vi även ha ett 40-tal nya vagnar som är utrustade med skivbromsar. Till skillnad mot den bromsfunktion som normalt finns på våra vagnar idag orsakar inte skivbromsen samma slitage på hjulskivan vilket i sin tur leder till att vi förlänger livslängden på hjulen. Skivbromsen gör också att vi minskar förbifartsbuller och kan dessutom köra snabbare.

Vi är även engagerade i ett projekt som ser över möjligheten att införa automatkoppel som även har automatisk anslutning av tryckluft på godsvagnar. Idag är det en manuell hantering som med denna teknik skulle kunna effektiviseras.

Flera olika typer av detektorer har installerats av Trafikverket. Omkring 200 av dessa finns i dag utplacerade längs det svenska järnvägssystemet. Detektorernas primära syfte är att skydda spåranläggningen från att skadas på grund av defekta fordon. Trafikverket har också utrustat banan med RFID-avläsare som kan identifiera fordonsindividen genom att läsa av fordonens RFID‑brickor. Green Cargo får automatiskt information från dessa detektorer och använder registrerade värden tillsammans med vår programvara för proaktivt underhåll. Genom att sätta egna larmvärden samt analysera de värden som systemet ger, kan vi i ett tidigt läge identifiera hjulskador som utvecklats över tid, till exempel utmattningsskador på hjulens löpytor samt ojämnt slitna löpytor (orunda hjul). Detta ger oss ökat utrymme för välplanerade underhållsåtgärder och minimerar risken för produktionsstörningar.

Framtida lösning för ökad transparens

I vår portfölj med projekt som vi kommer att initiera framöver finns en applikation för tydligare bokningsöversikt.Applikationen ska effektivt kunna synliggöra ledig kapacitet i våra tåg, löpande för de kommande två veckorna. Applikationen ökar transparensen och ska kunna användas av våra kunder för att snabbt kunna boka in transporter. En första pilot är framtagen men vi behöver sätta en tydligare process, bättre förvaltning och ytterligare utveckla lösningen innan den kan sjösättas.

Slutligen vill jag passa på att tacka alla kunder och andra samarbetspartners för det gångna året och önska er alla en skön och fridfull jul och ett gott nytt år!

Richard Kirchner, Marknadsdirektör på Green Cargo
Kontaktinformation
Postadress
Box 39
17111 Solna
Besöksadress
Svetsar­vägen 10
17111 Solna
Region
Solna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556119-6436
Grundat: 2001
Anställda: ca 3000
Välkommen till Green Cargo AB!

Vi erbjuder miljömärkta transport- och logistiktjänster på järnväg och med bil samt tillhandahåller tjänster inom tredjepartslogistik. Du kan anlita oss för en enkel transport mellan A och B såväl som för avancerade logistikupplägg där vi ansvarar för helheten.

Green Cargo har lång erfarenhet och besitter unik kompetens inom logistik. Vi är en effektiv och flexibel logistikpartner med världens tuffaste miljömärkning.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Kundservice
010-455 40 00

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Green Cargo företagspresentation 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-13
Klart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
2019-06-11
Komatsu bandschaktare schaktar krossmaterial i StockholmSnowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer Vagnar för kontor & konferensrumCEJNs guide till kopplingar för olika testmiljöerFråga experten: Hur lyckas jag med min mätning?Hållbart resande ledord för årets vinnare av Swecos HugoprisCisco presenterar nya AI- och maskin-inlärningslösningar för ett smartare, säkrare nätverkKurserna som ska hjälpa byggföretagen att täcka behovet av platscheferFord står nu redo för uppgörelsen i Le Mans med fem specialdesignade Ford GT-bilarRadiorouter optimerad för SCADAFördjupat samarbete med Tufcot EngineeringHitta en Flexovit-återförsäljare nära dig! Allt större logistikanläggningar ställer nya krav på luftkonditionerings-systemenNy branschnorm ska hjälpa förare lastsäkra rättBesikta Bilprovning fortsätter att expandera norrut och öppnar i ÖrnsköldsvikKnightecs nya Stockholmskontor tar formVolvo presenterar ny eldriven ledbuss
2019-06-10
Kranlyft Group expanderar genom förvärv och nytt avtalIndustrigiganter i nytt initiativ för cirkulära flödenABB tar hem stor kraftöverföringsorder i KinaNorje Smidesfabrik tar ny markNystartat företag investerarSchneider Electrics smarta brandlarmcentral Esmi FDP Sense vinner prestigefyllt globalt designprisTryckreglerad vakuumteknik sparar energiSnowflake och Google Cloud inleder strategiskt partnerskap Svenska Fönster investerar över 60 miljoner kronorSFS prefabsystem möter kraven på flera moderna fasadsystemAI och digital etnografi kan ge djupare insikt om bygg- och fastighetsmarknaden SkogsElmia 2019 - mer och bättre än förväntatPrestanda och förbrukningsuppgifter för Mazdas nya motor: Skyactiv-XTyréns är en av Europas bästa arbetsplatserGARO Irland finalist på Northern Ireland Electrical AwardsPlastbranschen vill ha miljöavgift på plastkassarSvenska industriföretag är redo för 5G
Annonser