SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstad partner i det guldvinnande Nexat-systemet

Nexat är en ”allt-i-ett-system-traktor” som utför alla arbetssteg
Väderstad, ett av de världsledande företagen inom jordbearbetning, sådd och precisionssådd, är stolta över att kunna presentera sitt nya samarbete med det tyska växtodlingssystemet Nexat. Nexat, som i dag tilldelades guld i innovationsklassen av tyska DLG, är baserat på en eldriven redskapsbärare med en arbetsbredd på upp till 24 meter som kan hantera alla steg i arbetsprocessen för lantbrukaren – och är förberett för fullständig autonomi.

Nexat är en ”allt-i-ett-system-traktor” som utför alla arbetssteg: från jordbearbetning till sådd, växtskydd och skörd. Maskinen är utrustad med ett modulärt snabbväxlingssystem där tekniken som krävs för varje arbetssteg enkelt kan installeras och demonteras.

Maskinen har en variabel arbetsbredd på 6-24 meter, växtodlingssystemet garanterar obegränsad användning av Controlled Traffic Farming (CTF) och är förberett för fullständig autonomi.

Som ett resultat av detta körs 95 % av den totala åkerarealen aldrig över två gånger med Nexat-systemet. Därför kan maximal avkastningspotential uppnås med maximalt jord- och miljöskydd. Särskilt anmärkningsvärt är möjligheten till hållbar markförbättring genom kontinuerlig humusuppbyggnad, stora CO2-besparingar (koldioxidlagring) och ett hållbart skydd av den värdefulla åkermarken från erosion från vind och vatten.

– Vi är mycket glada över detta samarbete och ser fram emot att se utvecklingen de kommande åren, säger Jörgen Dahl, VP Business Development på Väderstad.

Väderstad har varit en partner under utvecklingen av Nexat-systemet. Som en internationell marknadsledande tillverkare av utrustning för jordbearbetning och sådd har Väderstad spelat en viktig roll i utvecklingen och anpassningen av respektive modullösningar och kommer att erbjuda våra maskiner som moduler i det nya växtodlingssystemet.

Företaget Nexat grundades 2013 av Kalverkamp Maschinenbau GmbH och ägnar sig uteslutande åt utveckling, tillverkning och försäljning av det nya växtodlingssystemet Nexat. Därmed utnyttjar det unga företaget Kalverkamps mer än 30 år av utvecklings- och konsultexpertis med en mängd produktutvecklingar för ledande internationella tillverkare av lantbruksmaskiner. Nexat-systemet kommer att presenteras för första gången för den internationella expertpubliken på Agritechnica, världens ledande mässa för jordbruksteknik, mellan den 27 februari och den 5 mars 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Gustafsson
Director Product Management
Väderstad Group
Telefon: +46 142 810 08
fredrik.gustafsson@vaderstad.com
Kontaktinformation

Väderstad Components AB

Postadress
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar län
Sverige
Organisationsnummer:
556592-7604
Grundat: 2000
Anställda: 43
Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Kontakter

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Filmer

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN