SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstads färger pryder Emanuelssons lastbilar

Samarbetspartners sedan 2006
Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning, sådd och precisionssådd, har ett samarbete med Emanuelssons Transport som har målat och profilerat sina lastbilar i Väderstads färger. Emanuelssons står för cirka 65 procent av Väderstads transporter inom Sverige.

Väderstad och Emanuelssons Transport har varit samarbetspartners sedan 2006. De har varit en viktig transportör för Väderstad sedan dess.

– År 2021 investerade vi i två nya bilar och släpvagnar som vi målade och profilerade i Väderstads färger. En hyllning och uppskattning av det goda samarbete vi har, säger Jerry Emanuelsson, ekonomichef på Emanuelssons Transport.

Från Väderstad kör Emanuelssons varje dag och samarbetet uppskattas av både Väderstad och materialleverantörerna. Varumottagningen på Väderstad känner till alla chaufförer och chaufförerna har full kännedom om det gods som ska lossas. Emanuelssons Transport kör mestadels i Sverige med undantag för expresstransporter som även sker till Norge samt EU.

– Att arbeta med ett mindre åkeri förenklar samarbetet med snabba beslut och en mycket bra service, säger Johnny Thörnqvist, Production Leader Logistics på Väderstad.

Under 2015 blev Emanuelssons Sveriges första fossilfria transportföretag och de har även fått flera priser och utmärkelser för sitt miljöarbete, de har även nominerats till Pegasuspriset, för Sveriges bästa företag, miljöpris för transportbranschen.

– Vi gjorde en total omstrukturering både när det gäller driften av lokalerna och alla fordon. Vi använder fossilfri el, HVO, RME och biogas, säger Jerry Emanuelsson.

Väderstad strävar alltid efter att skydda miljön och vill minska den negativa miljöpåverkan under maskinernas hela livscykel. Ett långsiktigt och strategiskt mål är att Väderstad vill ha nettonollutsläpp av växthusgaser, för att gå i samma riktning som Sveriges åtagande i Parisavtalet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Susanne Dalskog, VP Communication
Väderstad Group
Mobil: 0727-180014
susanne.dalskog@vaderstad.com
Kontaktinformation

Väderstad Components AB

Postadress
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar län
Sverige
Organisationsnummer:
556592-7604
Grundat: 2000
Anställda: 43
Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Kontakter

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Filmer

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN