SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Väderstads Marathonspets 15/25 prisad i Danmark

Väderstad, ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd, har tilldelats en stjärna för sin harvspets Marathon 15/25.
Juryn på danska Agromek Stars Awards hyllar spetsen för sin mångsidighet och justerbarhet.

Fredagen den 22 januari utannonserade Agromek Stars alla vinnare. Sammanlagt prisades 32 nya produkter med en till tre stjärnor, där Marathonspetsen 15/25 fick en stjärna. Här är motiveringen från juryn, som bestod av danska lantbrukare, en ingenjörskonsult och Agromeks vd:

“Väderstad Marathon 15/25 för tyngre jordar tilldelas en stjärna för sina goda justeringsmöjligheter. Spetsen kan ställas in i fem olika steg i höjdled för att kunna arbeta djupare i exempelvis traktorspår.”

Agromek är en dansk lantbruksmässa som i normala fall anordnas varje år. I år, på grund av Covid-19, har mässan skjutits fram och i stället har organisatörerna valt att lansera ”Agromek Stars” där alla nya produkter från de företag som skulle ha ställt ut på mässan, blir bedömda av en jury.

– Vi är stolta över att ta emot en stjärna för vår Marathon 15/25-spets. Det bekräftar Väderstads fortsatta ansträngningar för att förbättra och förenkla arbetet i fält. Det finns många Väderstadharvar här i Danmark, vissa mer än 40 år gamla. Tillsammans med vår återförsäljare Semler Agro och Herborg Maskinforretning, ser vi fram emot att fortsätta att utveckla och förbättra både nya och gamla modeller, säger Asger Jörgensen, säljansvarig för Väderstad i Danmark.

Väderstad introducerade Marathon 15/25 under 2020, vilket gjorde Marathons familj av harvspetsar komplett tillsammans med 25/35 som fanns sedan tidigare. Den smalare Marathon 15/25 ger ett garanterat arbetsdjup i tunga jordar och är justerbar i höjdled. Den finns tillgänglig för NZ Mounted, NZ Aggressive och utöver det finns den även tillgänglig för Concorde.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Vilhelm Ektander
Product Marketing Manager
Väderstad AB
+46 142 820 45
vilhelm.ektander@vaderstad.com
Kontaktinformation

Väderstad Components AB

Postadress
Kvarn­gatan 1
59096 Överum
Region
Västervik
Kalmar län
Sverige
Organisationsnummer:
556592-7604
Grundat: 2000
Anställda: 43
Välkommen till branschens främsta tillverkare av härdade slitdelar till
jordbruksmaskiner. På Väderstad Components är tillverkningsprocessen
automatiserad med högteknologiska maskiner och mycket avancerad robotteknik.

Vi går ständigt framåt, driver hela branschens utveckling och våra specialiserade
medarbetare ligger i absolut framkant inom tekniskt kunnande.

Våra produkter anpassas exakt efter dina behov både vad gäller utformning och hårdhet. Allt för bästa resultat och hållbarhet.

Robot- och maskinparken utvecklas och uppdateras kontinuerligt, därmed har våra tillverkningslinjer inga svaga länkar.

Vi rekryterar högkvalificerad personal som specialutbildas för att hantera den senaste maskin- och robottekniken.

Ett stort lager och smarta lösningar för att undvika driftstopp gör att pålitligheten är en av våra största konkurrensfördelar.

Kontakter

Emil Blomberg
+46 (0)493 534 19
+46 (0)725148323
Susanne Dalskog
Vice President Communication
+46 142 818 33
+46 727 18 00 14

Filmer

Väderstad - Where Farming Starts

Väderstad - Where Farming Starts
Oskar, Sverige - Väderstad eng undertext
Per, Sverige - Väderstad eng undertext
Philip, Sverige - Väderstad eng undertext
Hannes, Sverige - Väderstad eng undertext

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN