SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Välj rätt skyddsskor för dig och dina medarbetare

Tuffa och hållbara skyddsskor från VRMD
När det handlar om att skydda dina fötter under en arbetsdag är det viktigt att välja rätt skyddsskor. VRMD säljer rejäla skyddsskor från Sievi, Arbesko, Uvex och Reebok för alla som behöver ett bra skydd för fötterna under sin arbetsdag. Det är också värt att nämna att arbetsmiljöverket har riktlinjer angående förebyggande av skador på olika typer av skyddsskor.

Att välja rätt skyddsskor


När det handlar om att välja rätt skyddsskor för dina fötter finns det flera faktorer att tänka igenom innan du tar ditt beslut. Detta eftersom det är viktigt att få den bästa prestandan för de utmaningar du möter i ditt yrke. Det viktigaste du bör ha i åtanke när du ska välja skor är följande.

Väder och vind


Det första som du borde tänka på innan du väljer skor är vilket typ av väder de ska klara av. Ska de klara av värme eller kyla? Ta en funderare om du mestadels kommer att arbeta utomhus eller inomhus. Detta påverkar vilken typ av tjocklek på skorna du kommer att behöva.

Skydda foten


När man tänker på skyddsskor tänker man nog på stålhätta. Detta innebär att i skons framdel är en skyddsplatta monterad ovanför tårna. Detta för att skydda dina fötter om du skulle råka tappa något på dem eller om du riskerar att klämma dina tår.

Det andra man borde tänka på när det kommer till skyddsskor är spik- och trampskydd. Jobbar du inom industrin är det en bra idé att tänka igenom vilka typ av material och bråte som kan uppkomma på golvet där du jobbar.

Eftersom meningen med skyddsskor är att skydda dina fötter borde detta vara en av de viktigaste sakerna du bör fundera över angående val av skyddsskor.

Personlig preferens


Såklart har du en personlig preferens när det kommer till skor generellt och inte minst skyddsskor och arbetskläder. Till exempel vilken typ av snörning vill du ha på skon? Vill du att skon ska vara enkel och snabb att snöra, borde du kanske välja ett par med snabbsnörning. Sedan handlar det om vilken typ av modell på skyddsskon du vill ha? Ska det vara en lågt skuren sko eller höga kängor?

En sista sak att tänka på innan du bestämmer dig för vilken typ av skyddsskor du ska välja är vad som finns mellan din fot och skon. Det finns såklart olika innersulor att välja mellan. Jobbar du på ett industrigolv kan det vara ett alternativ att välja en bra innersula till din skyddssko så du inte får ont i foten.

Det är många val att fundera på när det kommer till att välja arbetsskor. Känner du att du behöver hjälp finns VRMD Solutions där för dig.

VRMD Solutions


VRMD har en personlig service och hjälper dig gärna om du har några frågor när det kommer till att välja skyddsskor eller några av de andra 30 000 artiklar som VRMD erbjuder. VRMDs webbshop innehåller endast kvalitetsprodukter och VRMD erbjuder till och med gratis digitalt korrektur och såklart snabba leveranser.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN