SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vad gör en rörmokare?

Industrirörmokare
I denna artikeln ska vi på Rörmokare Malmö besvara frågan “Vad arbetar en rörmokare med?”

En rörmokare är en hantverkare som är specialiserad på att installera och underhålla system som används för dricksvatten och avloppsvatten. En rörmokares arbete är ofta fysiskt krävande och det krävs ofta att de arbetar i obekväma ställningar.

Man bruka dela upp rörmokare i två olika grenar. De som arbetar mot den privata sektorn och de som arbetar mot industri.

Här är några typiska uppdrag en rörmokare som arbetar mot privata sektorn arbetar med:

Akuta ärenden:
Nej, det händer inte bara på film. Varje dag så uppstår det flera översvämningar i lägenheter, radhus och villor i Sverige. Då är det viktigt att man ringer en rörmokare illa kvickt som kan få ordning på situationen. De flesta rörmokarna erbjuder en rörjour som håller öppet 24/7. Så oavsett tidpunkt på dygnet så har dem möjlighet att hjälpa dig.

Det kan även handla om företag som har fått stopp i sina avlopp och inte kan vänta tills dagtid för att få löst problemet.

VVS-installationer:
VVS betyder värme, ventilation och sanitet. Att utföra installationer inom vvs är en av vanligaste uppdraget en rörmokare kommer utföra. Det kan vara att installera värmepumpar, diskmaskiner, tvättmaskiner, torktumlare.

Stopp i avlopp
Stopp i avlopp är också väldigt vanligt förekommande. Ett stopp i avloppet kan bero på flera olika saker och därför finns det flera olika sätt att lösa problemet med. De flesta rörmokarna disponerar en spolbil. En spolbil kan spola rent hela avloppssystemet och fixar i princip alla stopp.

Innan man använder spolbilen kan man dock prova lite enklare metoder som en propplösare eller vasksug.

Badrumsrenoveringar
När ett badrum ska renoveras så behöver man kalla in flera olika hantverkare. Elektriker, plattsättare och slutligen rörmokare.

Här gäller att installera rör, toalett och avlopp.

Om rörmokaren jobbar mot industri och företag kan detta vara det vanligaste jobbet. Vissa firmor renoverar 100+ badrum i månaden. Här behövs det MÅNGA rörmokare.

Övriga ärenden
Du kommer aldrig sluta att bli överraskad av hur många olika ärenden en rörmokare får åka ut på. Ena veckan kan det handla om ett enkelt stopp i en golvbrunn. Nästa vecka kan det handla om större uppdrag som relining eller stambyten.

Hur mycket tjänar en rörmokare?
En rörmokares lön varierar beroende på erfarenhet, arbetsuppgifter och var i Sverige du arbetar. Lönen varierar från ca 30 000 - 50 000 i månaden. Så det kan verkligen skilja sig mycket. Men generellt sätt så är rörmokaryrket ett otroligt välbetalt yrke.

Hur blir man en rörmokare?
Den vanligaste vägen in i rörmokaryrket är genom en gymnasieutbildning följt av något år som lärling. Du kan även studera på komvux eller yrkeshögskola. Men utbildnings krävs, det är inte bara bara att hålla på med vvs och avlopp.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884