LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vanliga frågor - Thermal Control

Våra vanligaste frågor

- Varför ska man använda snabbkopplingar i vätskekylda system?
- Varför är ett högt flöde i kombination med lågt tryckfall viktigt?
- Hur är det med spill eller läckage?
- Vilka lösningar kan CEJN erbjuda?
- Hur ser framtiden ut för snabbkopplingar inom vätskekylning?
Varför ska man använda snabbkopplingar i vätskekylda system?

- Snabbkopplingar gör det mycket enklare för våra kunder att utföra provkörningar på kompletta kylsystem före leverans.

- Installation på plats kommer att bli mycket snabbare och smidigare om systemet redan är fyllt med kylvätska.

- Service och underhåll på systemet blir snabbare när du använder snabbkopplingar.

- Prestandauppgraderingar av den elektroniska utrustningen kan utföras snabbare, eftersom "hot swap" betyder att du kan koppla bort delar av utrustningen utan avbrott på hela systemet.

Varför är ett högt flöde i kombination med lågt tryckfall viktigt?

Ur kundperspektiv är lågt tryckfall avgörande, eftersom alla komponenter i ett flytande kylsystem skapar tryckfall som ökar pumptrycket. Eftersom våra snabbkopplingar har det lägsta möjliga tryckfallet hjälper vi kunden att minimera storleken på pump- och vätskeledningarna. Detta minskar den initiala investeringskostnaden och driftskostnaden för systemet under dess livslängd.

Till exempel. I ett datacenter är det viktigt att kontrollera temperaturen på mikrochip. Högflödes- och kopplingar med lågt tryckfall hjälper därmed till att sprida ut värmen mer effektivt och därigenom förbättra processorns hastighet och stabilitet. Resultatet är mindre energiåtgång, vilket minskar den totala kostnaden. Högt flöde och lågt tryckfall är två viktiga faktorer när det gäller systemoptimering med målet att få värmen ut ur systemet så snabbt som möjligt.

Hur är det med spill och läckage?

När du arbetar med elektronik av något slag är 100% täta produkter enda alternativet. Dropfri prestanda testas i vårt laboratorium under svåra miljöer, t.ex. lågt tryck och låga temperaturer. Vi testar produktsäkerhet och livslängd i våra uthållighetstester. Slutligen kontrolleras alla våra produkter till 100% med läckprov och funktionstester före leverans.

Vilka lösningar kan CEJN erbjuda?

För det första är alla våra produkter utvecklade för att maximera flödet och minimera tryckfallet! I vårt segment, thermal control, hittar du traditionella kopplingar, snabbkopplingar och multikopplingar. Vi strömformar vår kopplingsdesign för att minimera vikten och den totala storleken på det installerade kylsystemet. Vi erbjuder ett stort urval av olika material som anodiserad aluminium, rostfritt stål, mässing eller något annat behov våra kunder vill ha, i kombination med en mängd olika tätningar för att säkerställa kompatibilitet med kylvätskan i kundens system. Vi har möjlighet att snabbt skräddarsy lösningar för att anpassa oss till våra kunders behov med vår erfarna tekniska avdelning.
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser