TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vanliga frågor - Thermal Control

Våra vanligaste frågor

- Varför ska man använda snabbkopplingar i vätskekylda system?
- Varför är ett högt flöde i kombination med lågt tryckfall viktigt?
- Hur är det med spill eller läckage?
- Vilka lösningar kan CEJN erbjuda?
- Hur ser framtiden ut för snabbkopplingar inom vätskekylning?
Varför ska man använda snabbkopplingar i vätskekylda system?

- Snabbkopplingar gör det mycket enklare för våra kunder att utföra provkörningar på kompletta kylsystem före leverans.

- Installation på plats kommer att bli mycket snabbare och smidigare om systemet redan är fyllt med kylvätska.

- Service och underhåll på systemet blir snabbare när du använder snabbkopplingar.

- Prestandauppgraderingar av den elektroniska utrustningen kan utföras snabbare, eftersom "hot swap" betyder att du kan koppla bort delar av utrustningen utan avbrott på hela systemet.

Varför är ett högt flöde i kombination med lågt tryckfall viktigt?

Ur kundperspektiv är lågt tryckfall avgörande, eftersom alla komponenter i ett flytande kylsystem skapar tryckfall som ökar pumptrycket. Eftersom våra snabbkopplingar har det lägsta möjliga tryckfallet hjälper vi kunden att minimera storleken på pump- och vätskeledningarna. Detta minskar den initiala investeringskostnaden och driftskostnaden för systemet under dess livslängd.

Till exempel. I ett datacenter är det viktigt att kontrollera temperaturen på mikrochip. Högflödes- och kopplingar med lågt tryckfall hjälper därmed till att sprida ut värmen mer effektivt och därigenom förbättra processorns hastighet och stabilitet. Resultatet är mindre energiåtgång, vilket minskar den totala kostnaden. Högt flöde och lågt tryckfall är två viktiga faktorer när det gäller systemoptimering med målet att få värmen ut ur systemet så snabbt som möjligt.

Hur är det med spill och läckage?

När du arbetar med elektronik av något slag är 100% täta produkter enda alternativet. Dropfri prestanda testas i vårt laboratorium under svåra miljöer, t.ex. lågt tryck och låga temperaturer. Vi testar produktsäkerhet och livslängd i våra uthållighetstester. Slutligen kontrolleras alla våra produkter till 100% med läckprov och funktionstester före leverans.

Vilka lösningar kan CEJN erbjuda?

För det första är alla våra produkter utvecklade för att maximera flödet och minimera tryckfallet! I vårt segment, thermal control, hittar du traditionella kopplingar, snabbkopplingar och multikopplingar. Vi strömformar vår kopplingsdesign för att minimera vikten och den totala storleken på det installerade kylsystemet. Vi erbjuder ett stort urval av olika material som anodiserad aluminium, rostfritt stål, mässing eller något annat behov våra kunder vill ha, i kombination med en mängd olika tätningar för att säkerställa kompatibilitet med kylvätskan i kundens system. Vi har möjlighet att snabbt skräddarsy lösningar för att anpassa oss till våra kunders behov med vår erfarna tekniska avdelning.
2018-10-15
norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvarVTI utvecklar effektivare halkbekämpningCTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepumpHär är storsäljaren framför alla – baklampan du aldrig behöver byta utSvevia bygger om trafikplats HedentorpNärmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknikTMF i siffror & TMF:s marknadsrapport från Trä- och MöbelföretagenHager fortsätter bredda produktportföljenFlest miljardföretag i elinstallationsbranschenebm-papst bygger ny produktionsanläggning i KinaUpplands Motor stärker marknadsteametScanDraft erbjuder utbildning inom helfoliering i Göteborg Nu storsatsar Hitachis verktygsverksamhet under nytt varumärke Derome blir Superföretag för femte året i radCramo AB i nytt samarbete med Veidekke Entreprenad AB​Fem nya specialmaskiner lanserade av Hitachi
2018-10-12
3000 ton salt, krångelfritt och snabbt lossatFramtidens passerkort är ett mikrochip i handenOnepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrum
Annonser