LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vattentornet i Skattkärr rustas upp

Dricksvattenkvaliteten ska säkras för framtiden.
Därför bygger Karlstads kommun nu bort möjliga risker och förbättrar takavrinning på vattentornet i Skattkärr.

Det var i augusti 2017 som kommunen upptäckte bakterier i vattnet i Skattkärr och Väse. För att hitta orsaken och få bort bakterierna i ledningsnätet krävdes många veckors provtagningar, tester och spolningar. En av orsakerna var att regnvatten trängde in i en otäthet på taket i samband med ett skyfall.

För att säkra vattenkvaliteten framöver ska kommunen utföra ombyggnads- och underhållsarbete på vattentornet i Skattkärr under våren. Taket ska byggas om och möjliga risker för föroreningar i reservoaren ska byggas bort. Takavrinningen ska förbättras och det ska göras vissa arbetsmiljöförbättrande insatser. Tornets siluett kommer att förändras genom att det blir en påbyggnad på taket.

Vattentornet i Skattkärr har varit bortkopplat sen händelsen i augusti. Under hösten har kommunen projekterat för upprustning och sökt tillstånd för att kunna rusta upp tornet. Renoveringen beräknas vara klar i slutet på april och arbetet utförs av Peab som entreprenör.

För mer information kontakta:

Eva-Lena Beiron, enhetschef VA-avdelningen, 054-540 68 10
Lars Nordström, projektledare VA-avdelningen, 054-540 67 63
Stefanie Myrin, kommunikatör teknik- och fastighetsförvaltningen, 054-540 46 88
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser