TISDAG 21 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Veidekke tar klivet in i framtiden – en hållbar framtid måste innovera mer och involvera fler

Hur kan vi gemensamt skapa en mer produktiv, involverande och resurseffektiv byggbransch som bidrar till att utvecklingen tar hållbara kliv framåt?
Detta var frågan som diskuterades vid ett fullsatt WEME-seminarium arrangerat av Veidekke den 5 mars i Göteborg. Under fria former mötes samhällsbyggare för att utbyta kunskap och erfarenheter och gemensamt staka ut vägen framåt mot framtidens byggbransch.

Byggbranschen har släpat efter när det gäller produktivitet. Eftersom genomförandet av ett projekt kräver inblandning av många parter, både på den privata och offentliga sidan går implementeringen av nya metoder och arbetssätt långsamt. Men nu sker stora förändringar. Nya sätt att effektivisera planering, projektering, byggmetoder och logistik utvecklas i allt snabbare takt och ju mer vi samarbetar över gränserna ju snabbare går det.

Inspirationsföreläsare var Creative Director Lars Albinsson, en av Sveriges främsta experter inom området, som talade om hur digitaliseringen kan bidra till att vi bygger unika hus för halva priset. Men för att nå dit måste vi sluta använda nya digitala verktyg på ”det gamla sättet”. Vi inspireras av rederibranschen som med hjälp av digitalisering kan renovera 749 rum på en lyxkryssare på 13 dygn. Detta är nutid och inte bara framtid.

Det är fantastiskt roligt att det är ett så stort intresse för vårt seminarium. Veidekke vill vara ett föredöme inom digitalisering och det är genom samverkan med våra kunder och leverantörer vi kommer nå dit. Inom vår digitaliseringsstrategi har vi identifierat fem trender som kommer förändra branschen i grunden, dessa är avancerad geodesi - obrutet informationsflöde med digitala tvillingar - VR, AR och mobilitet – IoT och Big data – robotteknik och automation säger Emile Hamon, chef för verksamhetsutveckling Veidekke Sverige.

Samarbetspartners som Dalux, bimobject och build-r var på plats för att visa upp deras senaste innovationer för att bidra till en effektivare byggbransch i form av en minimässa. Från Veidekke visade Cathrine Hartmann och Sam Ngo visade bland annat hur de arbetat med avancerad geodesi på projektet Hills. Seminariet hölls passande i en Veidekkes fältfabrik på projektet Hills strax söder om Göteborg. Här byggs hela området med en industriell process och med hjälp av digitala verktyg.

För att ta ett hållbart kliv in i framtiden måste vi innovera mer och involvera fler, både kunder och leverantörer. Genom samverkan i branschen drar vi nytta av den kollektiva intelligensen.

För mer information om Veidekkes digitaliseringsarbete, vänligen kontakta

Emile Hamon, chef för verksamhetsutveckling Veidekke Sverige, tel. +46 768 05 86 45

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-16
Artificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VMRekordminskning av biodrivmedel 2018Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
2019-05-13
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i Malmö
Annonser