LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vena smedjan förbättrar arbetsmiljön med Intenz industribelysning

Vena smedjan har bytt ut lysrörsbelysningen till Intenz i verkstaden med kraftigt förbättrade ljusnivåer och en stor energibesparing som följd. Ägaren Micke Sandgren är helnöjd.
Vena smedjan, i Tystberga utanför Nyköping, arbetar framförallt med svetsning och reparationer av jordbruksmaskiner, traktorer och maskiner för fastighetsskötsel.

En förutsättning för svetsarbete är bra belysning. Eftersom den befintliga lysrörsbelysningen inte var tillräcklig kontaktades Energisystem som, efter projektering, föreslog att de 21 st lysrörsarmaturerna skulle bytas mot 6 st Intenz. Vena smedjan beslutade sig för att gå vidare med föreslagen lösning.

Under Energisystems uppföljning meddelar Micke Sandgren, som är initiativtagare till projektet, att de är mycket nöjda med Intenz. Uppgraderingen innebär kraftigt ökade ljusnivåer trots färre armaturer (man har gått från 21 st till 6) och en minskning av energiförbrukningen med hela 83 %. Främst är Micke imponerad över kvaliteten och jämnheten hos den nya belysningen.

-Det var hit vi ville komma med belysningen. Det är mer dagsljuslikt och färgerna syns bättre. Ljuset sveper runt maskiner och man slipper en massa skuggor trots att det är färre armaturer, säger Micke.

Micke fortsätter med att berätta att arbetet blir mer effektivt i det nya ljuset:

-Det är extra bra när man jobbar med höga maskiner. Vi jobbade med en gödningsspridare häromdagen och behövde aldrig ta fram ficklampan. Tidigare sprang man efter ficklampan hela tiden men inte längre, det här är som att jobba utomhus.

Micke fortsätter med att berätta att den nya belysningen gör efterkontroller och slipning lättare:

-Det går mycket smidigare nu. Man ser sprickbildningar mycket tydligare och den nya belysningen underlättar även vid slipning. Vad man än gör så är det lättare i bra belysning, det är lättare för oss att göra ett bra jobb så kunderna blir nöjda.

Fakta i korthet:
Belysningslösning: 6st Intenz XS 113°
Tidigare installerad effekt: 4,2kW
Ny installerad effekt: 0,7kW
Minskad installerad effekt: 3,2kW, 83 %

www.venasmedjan.se/

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser