FREDAG 23 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vena smedjan förbättrar arbetsmiljön med Intenz industribelysning

Vena smedjan har bytt ut lysrörsbelysningen till Intenz i verkstaden med kraftigt förbättrade ljusnivåer och en stor energibesparing som följd. Ägaren Micke Sandgren är helnöjd.
Vena smedjan, i Tystberga utanför Nyköping, arbetar framförallt med svetsning och reparationer av jordbruksmaskiner, traktorer och maskiner för fastighetsskötsel.

En förutsättning för svetsarbete är bra belysning. Eftersom den befintliga lysrörsbelysningen inte var tillräcklig kontaktades Energisystem som, efter projektering, föreslog att de 21 st lysrörsarmaturerna skulle bytas mot 6 st Intenz. Vena smedjan beslutade sig för att gå vidare med föreslagen lösning.

Under Energisystems uppföljning meddelar Micke Sandgren, som är initiativtagare till projektet, att de är mycket nöjda med Intenz. Uppgraderingen innebär kraftigt ökade ljusnivåer trots färre armaturer (man har gått från 21 st till 6) och en minskning av energiförbrukningen med hela 83 %. Främst är Micke imponerad över kvaliteten och jämnheten hos den nya belysningen.

-Det var hit vi ville komma med belysningen. Det är mer dagsljuslikt och färgerna syns bättre. Ljuset sveper runt maskiner och man slipper en massa skuggor trots att det är färre armaturer, säger Micke.

Micke fortsätter med att berätta att arbetet blir mer effektivt i det nya ljuset:

-Det är extra bra när man jobbar med höga maskiner. Vi jobbade med en gödningsspridare häromdagen och behövde aldrig ta fram ficklampan. Tidigare sprang man efter ficklampan hela tiden men inte längre, det här är som att jobba utomhus.

Micke fortsätter med att berätta att den nya belysningen gör efterkontroller och slipning lättare:

-Det går mycket smidigare nu. Man ser sprickbildningar mycket tydligare och den nya belysningen underlättar även vid slipning. Vad man än gör så är det lättare i bra belysning, det är lättare för oss att göra ett bra jobb så kunderna blir nöjda.

Fakta i korthet:
Belysningslösning: 6st Intenz XS 113°
Tidigare installerad effekt: 4,2kW
Ny installerad effekt: 0,7kW
Minskad installerad effekt: 3,2kW, 83 %

www.venasmedjan.se/

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-16
APM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports Storsatsning med fokus på transportbilar på Load Up North i UmeåMaskiner för en miljon stals från byggarbetsplats i Jönköping – återfanns i HelsingborgGPA levererade till den nya avloppsledningen mellan Bua och Varberg
2019-08-13
Bra mix av mässbesökare ger affärerSchneider Electric når över hållbarhetsmålen för andra kvartalet 2019NCC bygger 65 bostadsrätter i ÄngelholmLaserrök – ett mycket hälsofarligt ämneNordens ledande Fastighetsmässor sedan 2009 är tillbaka till GöteborgHyundai kopplar upp nya modeller med Bluelink® Connected Car ServicesRobotar lockar rekordpublik till Tekniska – dubblade besökarsiffror för juliSöderberg & Haak visar upp BomagNolias vd: ”Norrlands tillväxtcentrum samlar de starkast växande branscherna under Load Up North” nVent visar digitala nyheter på Elmässan NorrBörja resan mot fossilfrihet - möt oss på FastighetsmässanMellansvenska Fasad går med i FasadgruppenTillförordnad vd Daniel Andoff blir ordinarie VD för Scandbio Hur säkrar din organisation informationssäkerheten i ICS- och SCADA system?Historiskt stark orderstock
Annonser