ONSDAG 12 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verizon: Fem anledningar till varför företag behöver ha mjukvarudefinierade nätverk

Många av våra större kunder står inför ett skrämmande dilemma.
De har aldrig tidigare tvingats vara så kvicktänkta och kreativa som nu, då de ständigt möter snabba förändringar inom sina viktigaste affärsområden. Expansionen av företagens IT-ekosystem, med större molnanvändande och en enorm ökning av applikationer och enheter som följd, komplicerar deras förmåga till flexibilitet. Inte minst på grund av att deras IT-infrastrukturer ofta inte är anpassade till snabba förändringar.

Det är denna paradox som driver på det snabba anammandet av mjukvarudefinierade nätverk (SDN). I vår senaste studie, baserad på intervjuer med 165 ledande IT-chefer, fann vi att 15 % av organisationerna redan utnyttjar denna nya teknik eller just har börjat använda den. Men den viktigaste aspekten är att förnyelsetakten ökar snabbt och inom två år väntas SDN användas av 57 % av organisationerna.

Denna statistik är en tydlig återspegling av vad vi hittills har sett på marknaden, med företag som berättar för oss att större smidighet i sina affärsmodeller kommer att vara nyckeln till deras överlevnad.

Vi ser framför allt fem gemensamma drivkrafter för förändring:

1. Innovationen sinkas på grund av bristande skalbarhet i nätverk

Vår senaste studie visar att nästan en av två organisationer (49 %) framhäver behovet av skalbar nätverksfunktionalitet som den allra viktigaste utlösande faktorn för ta in SDN. Denna statistik är föga överraskande - våra kunder behöver ett flexibelt nätverk för att stödja sina verksamheter, i takt med varje instans försöker att reagera ännu snabbare på förändrade branschförhållanden.

Detta innebär en stor utmaning. I nästan alla tänkbara branscher försöker organisationer stödja ett ständigt ökande antal applikationer och enheter, då de kontinuerligt adderar nya funktioner till sina produkter och tjänster. Ofta står nätverkskapacitet och komplexitet i vägen för detta imperativ.

SDN erbjuder en potentiell lösning på detta problem. Det erbjuder ett sätt att centralt hantera nätverksfunktionalitet och implementera ändringar av applikationer över flera enheter från en enda knutpunkt, vilket kraftigt minskar den tid som krävs för en smidig förändringsprocess.

2. Nya marknadsmöjligheter kräver höga hastigheter

I slutändan måste alla IT-strategier baseras på de önskade affärsmässiga resultaten för att vinna konkurrensfördelar. På en marknad där möjligheterna blir allt mer flyktiga, kommer de att gå förlorade om innovationer och förändringar inte anammas snabbt.

Detta är en viktig drivkraft för SDN-adoption. Det faktum att SDN är ett centralt, policybaserat sätt att hantera IT-tillgångar innebär att organisationer lättare kan moderniseras. Varje ny applikation eller iteration kan rullas ut från mitten, med enheter som automatiskt konfigurerar sig själva via en länk tillbaka till kontrollenheten och baserat på de nyinställda riktlinjerna.

3. Företag förväntas kunna förnya sig snabbt
Våra kunder poängterar vikten av smidighet och flexibilitet för att kunna förbättra sina tjänster över hela verksamheten. Snabb implementering av SDN ses som en annan viktig drivkraft för förnyelse.

Att möjliggöra snabba förnyelser för varje enskild affärsenhet är helt avgörande. I många av de företag vi arbetar med är det inte ovanligt att olika avdelningar, oberoende av varandra, försöker förnya t ex sina egna IT-funktioner, bara för att upptäcka att detta inte är möjligt i företagets befintliga IT-infrastruktur. För användare som utanför sina arbetsplatser inte kan komma åt on-demand-tjänster kan detta vara både frustrerande och begränsande.

I det här sammanhanget stödjer SDN ytterligare organisationens kapacitet för innovationer, då det erbjuder en praktisk lösning på nätverkskomplexiteten som annars kan hämma både nytänkande och förändring.

4. Säkerhetsproblem hämmar kreativiteten
I en värld där organisationer aldrig har varit mer medvetna om cybersäkerhet och ökade hotnivåer, hämmas deras förnyelsetankar av rädslan att drabbas av större cyberbrott. Företag oroar sig för att alltför snabba förändringar ökar deras sårbarhet för eventuella attacker.

SDN kan förbättra företagens säkerhet, såväl tekniskt som praktiskt. För det första är helt slutna nätverk som bär krypterad trafik i sig säkrare än företagens traditionella nätverkslösningar. Dessutom erbjuder SDN organisationen möjlighet att implementera applikationssäkerhet i användarnas virtuella miljöer.

På så sätt kan företag bättre hantera sin IT-säkerhet, samtidigt som de kan fokusera på och arbeta med de förnyelseprocesser som de så desperat behöver.

5. Effektivitet är viktigt för långsiktigt upprätthållande av innovation

Även om möjligheten till snabba innovationsprocesser är en avgörande princip för många organisationer i vår nya föränderliga värld, så är det inte billigt. Att experimentera med nya applikationer och testa nya produkter och tjänster är extra kostsamt för företag med trögrodda och omoderna IT-infrastrukturer.

I och med att SDN kan hanteras från ett och samma ställe elimineras behovet av individuell enhetskonfiguration för varje ny applikationsiteration. Men en ännu större långsiktig möjlighet kan vara att se SDN-adoption som ett första steg mot nätverksförändring, för ett smidigare inträde in i framtiden.

Text: Mark Hollman, Chef för SDN/NFV Product Marketing vid Verizon Enterprise Solutions

Northern Link PR

2018-12-10
Med Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare200 000 riskerar körförbud 1 januariNorditek flyttar monteringen för att möta stor efterfrågan på VS1220Rekordökning för laddbara bilar i novemberErfaren transportköpare tror på marknadsplats för logistiktjänsterFödelsedagsfirande och elektrifiering: Opel blickar framåt till 2019Här möter livsmedelsförpackningen framtiden Consids leveranskvalitet i topp enligt kundernaHelt nya Toyota RAV4 beställningsbar i SverigeMöt Bill Gates Factfullness-hjältinna: Anna Rosling Rönnlund på Stora Infradagen den 25 januari50 biogasdrivna Mercedes-Benz till Stockholms sophämtningFlest elbränder i äldre bostäderStockholm först ut i Sverige med fossilfria hemleveranserFord presenterar lösning som förutser var trafikolyckor kan inträffaSolel i bussbatterier kapar topparna och gör elnätet smartareEva Persson Fondak får forskningsbidragStefan Gesing utsedd till ny CFO på GROHEMått på cirkularitet testat på produkterMakita lanserar en ny borrskruvdragare och en ny slagborrmaskin på 18V
2018-12-05
Fingerfärdiga räknare från KüblerSkanska säljer utvecklingsprojektet Bergskvadraten i NorrköpingKabelindustrin stärks i nytt samarbeteSvensk försäljningsstart för nya Toyota Corolla Energieffektiva fläktar för kylkabinett på stormarknaderHögskolan ska kompetensutveckla specialister i basindustrinIKEA belönar medarbetare med en miljard kr10% av veckans vara till Rädda Barnen fram till julAutoexperten Sverige AB och KG Knutsson Verkstad AB blir medlemmar i MRFMatpriserna måste höjas med minst 5 procent för att hantera konsekvenserna av sommarens torkaSå påverkar sjöfarten ÖstersjönMigrationsverket hindrar ABB-ingenjören Ali Omumi från att komma tillbaka till SverigeKONE tecknar nytt avtal med Sveriges största fastighetsbolagMälarenergi certifierade på nytt inom Schysst elhandelMeningsfullt arbete och innovation ger Väderstad toppbetygExperten tipsar, så får du ett hållbart företag 2019Så fungerar digital förmedling av maskin- och transporttjänsterPressinbjudan: KTH-studenter har skapat robot som tar lyrorJaguar I-PACE - Årets Elbil 2018 Sh bygg passerar en miljard kronor i omsättning
2018-12-04
ABB fortsätter expansionen inom Gör-det-själv-marknadenCNC Software lanserar ny hemsida för Mastercam-användare Midroc förvärvar företag inom instrumentmontagePanasonic lanserar nya robusta 4K-displayer i storformatultraFLOW – Snabbkopplingen för vätskekylning till kraftelektronik
Annonser