SÖNDAG 19 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verizon: Fem anledningar till varför företag behöver ha mjukvarudefinierade nätverk

Många av våra större kunder står inför ett skrämmande dilemma.
De har aldrig tidigare tvingats vara så kvicktänkta och kreativa som nu, då de ständigt möter snabba förändringar inom sina viktigaste affärsområden. Expansionen av företagens IT-ekosystem, med större molnanvändande och en enorm ökning av applikationer och enheter som följd, komplicerar deras förmåga till flexibilitet. Inte minst på grund av att deras IT-infrastrukturer ofta inte är anpassade till snabba förändringar.

Det är denna paradox som driver på det snabba anammandet av mjukvarudefinierade nätverk (SDN). I vår senaste studie, baserad på intervjuer med 165 ledande IT-chefer, fann vi att 15 % av organisationerna redan utnyttjar denna nya teknik eller just har börjat använda den. Men den viktigaste aspekten är att förnyelsetakten ökar snabbt och inom två år väntas SDN användas av 57 % av organisationerna.

Denna statistik är en tydlig återspegling av vad vi hittills har sett på marknaden, med företag som berättar för oss att större smidighet i sina affärsmodeller kommer att vara nyckeln till deras överlevnad.

Vi ser framför allt fem gemensamma drivkrafter för förändring:

1. Innovationen sinkas på grund av bristande skalbarhet i nätverk

Vår senaste studie visar att nästan en av två organisationer (49 %) framhäver behovet av skalbar nätverksfunktionalitet som den allra viktigaste utlösande faktorn för ta in SDN. Denna statistik är föga överraskande - våra kunder behöver ett flexibelt nätverk för att stödja sina verksamheter, i takt med varje instans försöker att reagera ännu snabbare på förändrade branschförhållanden.

Detta innebär en stor utmaning. I nästan alla tänkbara branscher försöker organisationer stödja ett ständigt ökande antal applikationer och enheter, då de kontinuerligt adderar nya funktioner till sina produkter och tjänster. Ofta står nätverkskapacitet och komplexitet i vägen för detta imperativ.

SDN erbjuder en potentiell lösning på detta problem. Det erbjuder ett sätt att centralt hantera nätverksfunktionalitet och implementera ändringar av applikationer över flera enheter från en enda knutpunkt, vilket kraftigt minskar den tid som krävs för en smidig förändringsprocess.

2. Nya marknadsmöjligheter kräver höga hastigheter

I slutändan måste alla IT-strategier baseras på de önskade affärsmässiga resultaten för att vinna konkurrensfördelar. På en marknad där möjligheterna blir allt mer flyktiga, kommer de att gå förlorade om innovationer och förändringar inte anammas snabbt.

Detta är en viktig drivkraft för SDN-adoption. Det faktum att SDN är ett centralt, policybaserat sätt att hantera IT-tillgångar innebär att organisationer lättare kan moderniseras. Varje ny applikation eller iteration kan rullas ut från mitten, med enheter som automatiskt konfigurerar sig själva via en länk tillbaka till kontrollenheten och baserat på de nyinställda riktlinjerna.

3. Företag förväntas kunna förnya sig snabbt
Våra kunder poängterar vikten av smidighet och flexibilitet för att kunna förbättra sina tjänster över hela verksamheten. Snabb implementering av SDN ses som en annan viktig drivkraft för förnyelse.

Att möjliggöra snabba förnyelser för varje enskild affärsenhet är helt avgörande. I många av de företag vi arbetar med är det inte ovanligt att olika avdelningar, oberoende av varandra, försöker förnya t ex sina egna IT-funktioner, bara för att upptäcka att detta inte är möjligt i företagets befintliga IT-infrastruktur. För användare som utanför sina arbetsplatser inte kan komma åt on-demand-tjänster kan detta vara både frustrerande och begränsande.

I det här sammanhanget stödjer SDN ytterligare organisationens kapacitet för innovationer, då det erbjuder en praktisk lösning på nätverkskomplexiteten som annars kan hämma både nytänkande och förändring.

4. Säkerhetsproblem hämmar kreativiteten
I en värld där organisationer aldrig har varit mer medvetna om cybersäkerhet och ökade hotnivåer, hämmas deras förnyelsetankar av rädslan att drabbas av större cyberbrott. Företag oroar sig för att alltför snabba förändringar ökar deras sårbarhet för eventuella attacker.

SDN kan förbättra företagens säkerhet, såväl tekniskt som praktiskt. För det första är helt slutna nätverk som bär krypterad trafik i sig säkrare än företagens traditionella nätverkslösningar. Dessutom erbjuder SDN organisationen möjlighet att implementera applikationssäkerhet i användarnas virtuella miljöer.

På så sätt kan företag bättre hantera sin IT-säkerhet, samtidigt som de kan fokusera på och arbeta med de förnyelseprocesser som de så desperat behöver.

5. Effektivitet är viktigt för långsiktigt upprätthållande av innovation

Även om möjligheten till snabba innovationsprocesser är en avgörande princip för många organisationer i vår nya föränderliga värld, så är det inte billigt. Att experimentera med nya applikationer och testa nya produkter och tjänster är extra kostsamt för företag med trögrodda och omoderna IT-infrastrukturer.

I och med att SDN kan hanteras från ett och samma ställe elimineras behovet av individuell enhetskonfiguration för varje ny applikationsiteration. Men en ännu större långsiktig möjlighet kan vara att se SDN-adoption som ett första steg mot nätverksförändring, för ett smidigare inträde in i framtiden.

Text: Mark Hollman, Chef för SDN/NFV Product Marketing vid Verizon Enterprise Solutions
Kontaktinformation
Postadress
Västmanna­gatan 9
11124 Stockholm
Besöksadress
Västmanna­gatan 9
11124 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-14
Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
2019-05-13
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i MalmöSvevia sanerar mark med sjöutsiktNytt avtal för yrkesutbildningen ska ge fler lärlingarVäghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo
2019-05-10
Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästaLyckad första dag på SPINNERs IN-House Mässa i MünchenJacob Birkeland ny presschef på Skanska ABMaskinFransson har ny hemsidaOracle prisar Panasonic för förmågan att kunna leverera enastående kundupplevelserSå reparerar man komponenter i metall på ett hållbart sättNy Logistikchef på Wibax Redan fler än 10 000 förbokningar för Volkswagens nya elbil ID.3Svevia slår rekord i vunna beläggningsjobb för TrafikverketÅrets omgång av Venture Cup Startup imponerar! Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdareDavid Frykerås och Elin Ledskog är årets mottagare av Jan Häckners bioenergiprisNy teknik minskar behov av växthusgas Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslagerHidromek bryter ny mark sin nya generation maskinerSvevia vinner SBUFs innovationspris​PM Flex och LEDsystem vinnare i Elfack Design AwardFartfylld tävling på fullt Grävallvar avgörs på MaskinExpoSäkerhet på jobbet - hur kan verktygsmaskiner och system fungera säkert och effektivt?​ Lyckeby Starch investerar i Christian Berners valstorkar till sin stärkelseproduktionHSB Bostad – årets mest jämställda byggbolagSjälvkörande robot förenklar vardagen för Ford-anställdaMångsidiga och skonsamma Toro Outcross 960 gör entré på MaskinExpo
2019-05-09
Rotorklipparen Toro Groundsmaster 1200 förenar produktivitet och precisionChefer nya måltavlor för cyberbrott visar Verizon Data Breach Investigations Report 2019Hilco Industrial har ny online-auktion Hannes är bäst i Sverige!SAS vd Rickard Gustafson: ”Samhället kollapsar utan flyget”Deloitte och ServiceNow blir strategiska partners och lanserar Finance-lösningGlobalt tech-företag vill boosta svensk produktutvecklingCombimix i samarbete med KEIM på fasadmarknaden VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling Studenter bidrar till produktutveckling i TörebodaVolkswagen erbjuder nu förbokning av nya elbilen ID.3LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live
Annonser