TISDAG 19 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Verizon: Fem anledningar till varför företag behöver ha mjukvarudefinierade nätverk

Många av våra större kunder står inför ett skrämmande dilemma.
De har aldrig tidigare tvingats vara så kvicktänkta och kreativa som nu, då de ständigt möter snabba förändringar inom sina viktigaste affärsområden. Expansionen av företagens IT-ekosystem, med större molnanvändande och en enorm ökning av applikationer och enheter som följd, komplicerar deras förmåga till flexibilitet. Inte minst på grund av att deras IT-infrastrukturer ofta inte är anpassade till snabba förändringar.

Det är denna paradox som driver på det snabba anammandet av mjukvarudefinierade nätverk (SDN). I vår senaste studie, baserad på intervjuer med 165 ledande IT-chefer, fann vi att 15 % av organisationerna redan utnyttjar denna nya teknik eller just har börjat använda den. Men den viktigaste aspekten är att förnyelsetakten ökar snabbt och inom två år väntas SDN användas av 57 % av organisationerna.

Denna statistik är en tydlig återspegling av vad vi hittills har sett på marknaden, med företag som berättar för oss att större smidighet i sina affärsmodeller kommer att vara nyckeln till deras överlevnad.

Vi ser framför allt fem gemensamma drivkrafter för förändring:

1. Innovationen sinkas på grund av bristande skalbarhet i nätverk

Vår senaste studie visar att nästan en av två organisationer (49 %) framhäver behovet av skalbar nätverksfunktionalitet som den allra viktigaste utlösande faktorn för ta in SDN. Denna statistik är föga överraskande - våra kunder behöver ett flexibelt nätverk för att stödja sina verksamheter, i takt med varje instans försöker att reagera ännu snabbare på förändrade branschförhållanden.

Detta innebär en stor utmaning. I nästan alla tänkbara branscher försöker organisationer stödja ett ständigt ökande antal applikationer och enheter, då de kontinuerligt adderar nya funktioner till sina produkter och tjänster. Ofta står nätverkskapacitet och komplexitet i vägen för detta imperativ.

SDN erbjuder en potentiell lösning på detta problem. Det erbjuder ett sätt att centralt hantera nätverksfunktionalitet och implementera ändringar av applikationer över flera enheter från en enda knutpunkt, vilket kraftigt minskar den tid som krävs för en smidig förändringsprocess.

2. Nya marknadsmöjligheter kräver höga hastigheter

I slutändan måste alla IT-strategier baseras på de önskade affärsmässiga resultaten för att vinna konkurrensfördelar. På en marknad där möjligheterna blir allt mer flyktiga, kommer de att gå förlorade om innovationer och förändringar inte anammas snabbt.

Detta är en viktig drivkraft för SDN-adoption. Det faktum att SDN är ett centralt, policybaserat sätt att hantera IT-tillgångar innebär att organisationer lättare kan moderniseras. Varje ny applikation eller iteration kan rullas ut från mitten, med enheter som automatiskt konfigurerar sig själva via en länk tillbaka till kontrollenheten och baserat på de nyinställda riktlinjerna.

3. Företag förväntas kunna förnya sig snabbt
Våra kunder poängterar vikten av smidighet och flexibilitet för att kunna förbättra sina tjänster över hela verksamheten. Snabb implementering av SDN ses som en annan viktig drivkraft för förnyelse.

Att möjliggöra snabba förnyelser för varje enskild affärsenhet är helt avgörande. I många av de företag vi arbetar med är det inte ovanligt att olika avdelningar, oberoende av varandra, försöker förnya t ex sina egna IT-funktioner, bara för att upptäcka att detta inte är möjligt i företagets befintliga IT-infrastruktur. För användare som utanför sina arbetsplatser inte kan komma åt on-demand-tjänster kan detta vara både frustrerande och begränsande.

I det här sammanhanget stödjer SDN ytterligare organisationens kapacitet för innovationer, då det erbjuder en praktisk lösning på nätverkskomplexiteten som annars kan hämma både nytänkande och förändring.

4. Säkerhetsproblem hämmar kreativiteten
I en värld där organisationer aldrig har varit mer medvetna om cybersäkerhet och ökade hotnivåer, hämmas deras förnyelsetankar av rädslan att drabbas av större cyberbrott. Företag oroar sig för att alltför snabba förändringar ökar deras sårbarhet för eventuella attacker.

SDN kan förbättra företagens säkerhet, såväl tekniskt som praktiskt. För det första är helt slutna nätverk som bär krypterad trafik i sig säkrare än företagens traditionella nätverkslösningar. Dessutom erbjuder SDN organisationen möjlighet att implementera applikationssäkerhet i användarnas virtuella miljöer.

På så sätt kan företag bättre hantera sin IT-säkerhet, samtidigt som de kan fokusera på och arbeta med de förnyelseprocesser som de så desperat behöver.

5. Effektivitet är viktigt för långsiktigt upprätthållande av innovation

Även om möjligheten till snabba innovationsprocesser är en avgörande princip för många organisationer i vår nya föränderliga värld, så är det inte billigt. Att experimentera med nya applikationer och testa nya produkter och tjänster är extra kostsamt för företag med trögrodda och omoderna IT-infrastrukturer.

I och med att SDN kan hanteras från ett och samma ställe elimineras behovet av individuell enhetskonfiguration för varje ny applikationsiteration. Men en ännu större långsiktig möjlighet kan vara att se SDN-adoption som ett första steg mot nätverksförändring, för ett smidigare inträde in i framtiden.

Text: Mark Hollman, Chef för SDN/NFV Product Marketing vid Verizon Enterprise Solutions

Northern Link PR

2019-02-14
Norwegians svenska bolag har fått tillstånd att flyga till USAProjekt ska visa vägen till fler nollutsläppsfordon i nordiska städerSJ avslutade året starkt och slog nytt reserekord Scandic satsar på utbildning för housekeeping – hoppas på 100 nya medarbetare till sommarenRiksbyggen förstärker satsningen på digital affärsutveckling76 procent av småföretagen kan tänka sig att ta emot lärlingarNya limiterade MINI John Cooper Works GP: Snabbare och kraftfullare än någonsin Fords smarta säng rullar tillbaka själviska sovare till sin sida – med hjälp av bilteknologiGlobal konkurrens i digitaliseringBASF lanserar ny digital plattform för byggindustrinNy vibrationsövervakning på pappersmaskin i HallstavikIKEA investerar i en av världens största vindkraftsparkerMarkant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknikFokus på inkluderande och jämställd arbetsplats på Personal & Chef
2019-02-13
Ny Forrester-rapport: 69% av företagen är missnöjda med sitt molnbaserade kundvårdssystem Indikera maskinens statusStationschef till Luleå (Krossvägen)Peab bygger bostäder och galleria i FalkenbergHur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?
Annonser