SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vi har väntat på en maskin i den här storleken

Michael Gilbertsson, MG Bygg AB, är en av de första i Sverige som har köpt och fått den nya Merlo P50.18 Plus levererad. – Framförallt valde vi den för kapaciteten.
Det här är en storlek på maskin som vi har väntat på, säger Michael Gilbertsson.

Michael Gilbertsson i Vedum köpte sin första Merlo för mer än 20 år sedan. Maskinparken har under åren vuxit till att idag omfatta nio teleskoplastare från Merlo i olika storlekar och utformningar. Alla är utrustade med gafflar, kranarm och personkorg.

– Vi skulle inte klara oss utan teleskoplastarna i verksamheten. De går inte så många timmar om året, men för det vi använder dem till är de ovärderliga, säger Michael Gilbertsson.

Företaget bygger mestadels lantbruksfastigheter och industrilokaler i stora delar av västra och södra Sverige samt även i Norge. Mestadels används de till att lyfta byggmaterial, som takstolar och takplåtar med.

– Vår äldsta maskin är från 2003 och den har gått 5 500 timmar, i snitt kör vi kanske 300 timmar med våra maskiner. Den här nya storleken, 50.18, har vi längtat efter, säger han.

Michael Gilbertsson har drivit sitt företag i 30 år i år och har en nästan lika lång relation med AB Hüllert Maskin.

– Förutom att det är bra maskiner de säljer är närheten till service och reservdelar viktigt för oss, vi har bara någon mil till anläggningen i Vara, säger Michael Gilbertsson.

Alla anställda i företaget har förarbehörighet för teleskoplastarna och vem som använder maskinen beror på arbetsmoment. Michael har haft möjlighet att köra maskinen vid några tillfällen.

– Jag provade den lite i somras när vi hade den på demo. Då lyfte jag 3,3 tons betongelement med kranarmen och det gick riktigt fint. Vi är väldigt nöjda med maskinen och successivt ska vi byta ut hela maskinparken mot 50.18. Det skiljer så lite i pris mellan 40.17 och 50.18, så jag tycker det är värt att satsa på en maskin där vi får ut lite mer kapacitet, säger han.

Merlo P50.18 Plus kan lyfta fem ton med en maximal räckvidd på 18 meter. Maskinen lanserades under andra halvåret 2020 och hittills har det sålts en handfull av modellen i Sverige.

– Jag tror att det här kommer bli en volymmaskin, precis som Merlo 40.17 har varit, säger säljaren Thomas Larsson på AB Hüllert Maskin.

Sara Jenkins
Marknadskommunikatör
sara.jenkins@hullert.se
0701937308

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN