SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vi välkomnar Mikael Dunegård, vår nya Country Manager på Metal Work Sverige AB.

Mikael Dunegård kommer närmast från Camozzi Automation AB där han varit anställd sedan 2012 och innan dess var han två år på OEM Automation.
Mikael har under sin tid i branschen byggt upp en bredd kunskap och förståelse kring automation, speciellt mot fordonssegmentet där han jobbat riktat mot påbyggare och lastbilstillverkare under en lång tid.

Mikael var under åren 2016-2018 bosatt i Norge (Oslo) där han startade upp Camozzi A/S.

Efter hemkomst från Norge var Mikael ansvarig för samtliga återförsäljare i Sverige och Area Sales Manager för Transportation segmentet i Norden. Vi är övertygade att Mikael med sin bredda erfarenhet och energi kommer att lyckas i sin roll som Country Manager på Metal Work Sverige.

Hur kom det sig att du började på Metal Work Sverige?
Efter ett par kontakter med rekryteringsföretag tog jag beslutet att möta Metal Works VD Thorstein Dam. Vi hade ett väldigt givande möte och jag förstod ganska snabbt att denna tjänst och arbetsgivare var något som skulle passa mig väldigt bra. Metal Work har tydliga uppsatta mål åt vilket hål man vill gå och jobbar i ett snabbt tempo där vägen till beslut inte låter sig dröjas kvar. Att man har egen tillverkning av produkter var också viktigt för mig, då man kan vara med och påverka och hitta unika lösningar för att tillse dom behov som ställs på oss från våra kunder. Vi lever i en tid där utvecklingen går snabbt fram och nya krav ställs på oss som leverantör. Med det sagt, har jag hittat helt rätt arbetsgivare.

Vad innebär din tjänst och dina utmaningar med jobbet?
Min anställning som Country Manager för Metal Work i Sverige innebär en massa roliga och tillfredställande arbetsuppgifter. Stort fokus kommer jag att lägga på försäljning, där jag har tolv års erfarenhet från branschen sedan tidigare. Målet är att Metal Work Sverige skall hitta fler företag som vi kan samarbeta med och hjälpa i deras mål att utveckla och plocka fram nya produkter. Jag kommer också vara delaktig i det dagliga som sker på företaget. Det är viktigt att alla känner sig delaktiga i våra uppsatta mål och att vi har kul på arbetet.

Vad är speciellt med Metal Work ?
Här känner man sig välkommen från dag ett. Ett stort företag som är representerat i 72 länder världen över, men som får en att känna sig som en i familjen direkt. Det är unikt och lovar väldigt gott för framtiden.
Kontaktinformation
Postadress
Modem­gatan 7
23539 Vellinge
Region
Vellinge
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556333-5644
Grundat: 1988
Anställda: 16
Välkommen till Metal Work Sverige AB!

Metal Work Sverige AB startades 1988. Vi blev ISO 9001 certifierade 1996 genom Dekra, Tyskland. Vi är en liten flexibel organisation och vi har gjort oss kända genom vår höga servicegrad och leveranssäkerhet. Vårt huvudkontor ligger i Vellinge strax söder om Malmö. Vi har försäljningskontor i Göteborg och Stockholm.

Metal Work Globalt

Metal Work är ett italienskt företag specialiserat på produktion av pneumatik-komponenter för automation. Företaget etablerades 1967 och var från början en mindre mekanisk verkstad som tillverkade snabbkopplingar för tryckluft.
Fabriken i Brescia, Italien, har nu 350 anställda, den inhemska och globala försäljningsorganisationen ytterligare 450 anställda. Metal Work blev 1992 som första pneumatiktillverkare i Italien certifierat enligt ISO 9001. Under 2000 certifierades företaget även enligt ISO 14001.
Båda certifikaten är utfärdade av tyska Dekra, ackrediterade av TGA. Produkterna distribueras genom 36 försäljningsbolag i Italien och globalt, vilket garanterar expertis och effektivitet tillsammans med en konkurrenskraftig service.
Produktkvalitet och en effektiv organisation är idag basen i företagets verksamhet. Dessa kvaliteter har placerat företaget i positionen att kunna förutse marknadens krav och uppfylla de mest komplicerade kraven inom pneumatikområdet.

Kvalitet i design, produktion och distribution

Metal Work är ett fulländat tillverkningsföretag.
Detta garanterar våra kunder en väl utvecklad produktionsprocess och en konsekvent inriktning på kvalitet hos våra produkter. Tillverkningsprocessen och produktutvecklingen är sammanlinkade för att uppnå konstant perfektion.
I stort sett alla produkterna är tillverkade i våra egna anläggningar, vilket tillåter oss att bevaka hela processen från val av råvaror till slutmontering och test. På så vis har vi stora möjligheter att minimera fel och minska ledtiderna.
Data från produktion och testresultat genomgår kritisk bevakning för att hela tiden ge oss möjlighet till förbättringar av produkterna och produktionsprocesserna. Kvalitetskontroll är ett kännetecken som genomsyrar hela företaget.

Total kvalitet

Metal Work blev ISO 9001 certifierade år 1992, och ISO 14001 certifierade år 2000.
Detta som ett bevis på vårt sätt att arbeta och tänka i våra dagliga uppgifter. Varje nivå är satt under ständig analys, från utveckling till energisparande åtgärder och vi kan exempelvis konstatera att elförbrukningen för att styra våra ventiler har minskat med 75% de senaste fem åren.
Certifieringen gäller inte bara moderbolaget, utan också övriga bolag i gruppen, vilket ger både våra produkter och vår filosofi möjlighet att bli igenkända över hela världen.
Alla produkterna hos Metal Work motsvarar de krav som ställts upp av EC och andra standarder inkluderande elektromagnetisk kompatibilitet (EMC certifikat).
Metal Work deltar aktivt i standardkommittéer som ISO, UNI och ASSOFLUID (Italienska föreningen för Pneumatik & Hydraulik). Detta för att produktstandardisering i de flesta fall är en garanti för produktkvalitet.

En kundorienterad inriktning

Produkten är inte Metal Work's enda starka sida. Stort arbete läggs ner på kundservice, med inriktning på bästa möjliga lösning på varje specifikt projekt, inkluderande tid och säkerhet.
Personalen hos Metal Work arbetar intimt tillsammans med kunden för att gemensamt hitta den bästa tekniska lösningen och den bästa ekonomin i varje specifikt projekt. Vårt mål är att bygga upp en långsiktig relation med våra kunder. Vårt program inkluderar alla typer av specialprodukter passande en lång rad av applikationer.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2016 – ISO 9001:2008

Kontakter

Anna Vidas
0708-221937
Thorstein Dam
VD
+45 2023 8311

Filmer

Metal Work Pneumatic - virtual tour - EN

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-10
Proton Technology blir nu Cotec LabsFem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsaDoxas styrelseordförande avböjer omval
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo