SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Viktigare än någonsin att nätverka på mässgolvet

De är verksamma i sex länder och har Sverige som främsta marknad.
Stålleverantören BE Group ser Elmia Subcontractor som en viktig plats för kundmöten.

– Vi har varit med i många år som utställare. Elmia Subcontractor är en mötesplats som passar oss väldigt bra eftersom vi har ett brett sortiment och mässan når många kunder inom underleverantörsleden, konstaterar Jens Karlsson, marknadschef BE Group Sweden.

Relationsbyggande är viktigt

När allt fler börjar tala om en avmattning i konjunkturen är det än viktigare att träffas och nätverka, menar Jens.

– I vår monter visar vi vårt breda sortiment av stål, rostfritt och aluminium och vi ger besökarna möjlighet att träffa representanter från våra säljkontor ute i landet. I mångt och mycket är det just relationsbyggande den här mässan handlar om för oss, att få prata produkter och produktion ur ett brett perspektiv, säger Jens.

Egen barista – och Heavy Metal

En egen barista i mässmontern är förstås en guldkant. Kaffe är viktigt när man pratar affärer.

– Ja det är många som tar chansen att sätta sig ner och stanna hos oss en stund. Det blir ett vattenhål för våra kunder, konstaterar Jens.

Att värna om historiken är ett annat sätt att sticka ut från mängden och locka besökare till montern.

– Vi har jobbat med stål och metall i mer än 130 år och vi kommer att köra lite event och tävlingar på det temat: Heavy Metal since 1885.

Ny produktionsanläggning i Norrköping

En nyhet som BE Group presenterar närmare för kunderna under årets Elmia Subcontractor är den nya produktionsanläggning som håller på att växa fram i anslutning till BE Groups huvudanläggning i Norrköping.

– Beslutet togs i somras och vi kommer nu att kunna berätta mer om vad vi kommer att kunna erbjuda framöver i form av kapning, borrning, fräsning, blästring och målning av långa stålprodukter såsom balk, stång, profiler och rör, säger Jens.

Vidareförädling breddar utbudet

Som stålleverantör är just vidareförädlingen ett viktigt sätt att bredda kunderbjudandet.

– Vi ser stora möjligheter och ökad kundnytta genom att erbjuda exempelvis stångstål kapade i rätt längder för kunden.

Börsnoterade BE Group har ca 700 anställda i sex europeiska länder och omsatte förra året 4,8 miljarder SEK. I Sverige som hör till koncernens främsta marknad har man säljkontor i Malmö, Göteborg, Jönköping, Norrköping, Stockholm, Sundsvall, Karlstad och Borlänge.
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Nyinvigning av XL-BYGG A-trä Momentum förvärvar ZRS Testing Systems Utökar Red Hat Trusted Software Supply Chain Stationära backchuckar från norelemEnviros pyrolysolja fram­gångsrikt återvunnen
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd