ONSDAG 26 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vimek stärker eftermarknadssidan

2018 lanserade Vimek en digital reservdels­katalog, EPC (Electronic Parts Catalog), på webben.
Ett system där kunder, återförsäljare och servicelämnare som har ett användarkonto kan logga in, söka och beroende av behörighet beställa reservdelar 24-7.

–Tanken är att katalogen ska underlätta arbetet för våra användare. Idag har alla en dator, telefon eller surfplatta. Med den digitala lösningen går det enkelt utifrån varje maskinmodell att hitta rätt reservdelar och beställa dem dygnet runt, oavsett var i världen man befinner sig, berättar Jonny Granström, Vimeks eftermarknadschef.

– När reservdelar behövs är det ofta bråttom och då underlättar det att man snabbt kan hitta rätt delar och beställa på en gång. Det går till och med att lägga en order om man befinner sig i fält och har tillgång till internet eller mobildata.

Reservdelskatalogen utvecklas löpande med mer innehåll. Att hitta rätt delar görs antingen genom att navigera sig fram till sin maskinmodell eller att söka på maskinens serienummer.

Som kund kan man lägga ordern direkt i EPC och ordern går till kundens återförsäljare. Finns inte delarna på lager hos återförsäljaren skickar de ordern vidare till Vimek.

– Man kan även ringa eller mejla in beställningen till sin återförsäljare, servicelämnare eller direkt till oss, tillägger Jonny.

I början av 2019 infördes dessutom riktade kontaktvägar via e-post. Med särskilda funktionsbrev­lådor för reservdelar, support och reklamationer slussas alla ärenden direkt till rätt mottagare.

Det skall vara lätt och smidigt att äga en Vimek skogsmaskin. Professionell service och support, samt snabba leveranser av produkter och reservdelar, är en självklarhet för oss och det bygger en stabil grund för dig som maskinägare.

Ps. vi håller för närvarande på att slutföra en Eftermarknads-film i samarbete med Swedish Mountain Film - stay tuned!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-20
Husqvarna skalar upp den digitala verktygsboden Tools for You
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatör
Annonser