SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vindelnföretagare är norra Sveriges främsta entreprenör

Under onsdagskvällen utsågs Anders Jonsson, vd för Rototilt Invest AB, till norra Sveriges främsta entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.
Under kvällen utnämndes dessutom Maud Spencer från Svalson AB till ”Årets kvinnliga stjärnskott” och Niclas Lundell från Personalkollen Sverige AB blev ”Årets manliga stjärnskott”. Harry van der Veen från Skellefteåbolaget NUITEQ mottog SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Anders Jonsson, grundare och vd för Rototilt Invest AB tog emot utmärkelsen som norra Sveriges främsta entreprenör då regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln i Luleå på onsdagskvällen. Rototilt, med huvudkontor i Vindeln, tillverkar tiltrotatorer, grävsystem och redskap till entreprenadbranschen. Rototilt har 205 anställda och omsatte 578 miljoner kronor under 2018. Företaget är världsledande i sin bransch med en unik forsknings- och provningsanläggning där företaget, i samarbete med ledande universitet i Sverige, kontinuerligt arbetar med nya, innovativa lösningar för att optimera material och konstruktioner. Med en teknik som är helt ny på många marknader runt om i världen är tillväxtpotentialen gränslös.

– Genom ett knivskarpt fokus på långsiktig produktutveckling har Anders Jonsson och Rototilt byggt upp en mycket stark ställning på marknaden. Med visionen att Rototilt ska finnas på varje grävmaskin fortsätter man att växa och potentialen är enorm. Med ett ledarskap som bygger på engagemang och delaktighet har Anders Jonsson byggt upp ett fantastiskt företag som har hela världen som arbetsfält. Anders Jonsson är en mycket värdig vinnare och en entreprenör som visar vägen för regionens företagare, säger juryordförande Angéla Ekman-Nätt.

Den oberoende jury som korade vinnarna i region Norr bestod av juryordförande Angéla Ekman-Nätt, Esam AB, Ragnhild Backman, J & R Backmans Fastighets- och Företagsutveckling AB, Tobias Andersson, Turborilla AB, Jonas Olert, Northbike och Petter Mikaelsson, Kung Fu Invest AB.

Juryns motivering löd:

Med ett starkt engagemang i det lokala och förmåga att ta tillvara på det unika erövrar familjeföretaget Sverige, Europa och världen. Entreprenören uppskattar att se från ovan – det lutar lite hit, det lutar lite dit. Och varumärket har han lyckats utveckla till en standard och har dessutom blivit ett begrepp!

Fler framgångsrika entreprenörer prisades under kvällen

Under galakvällen i Luleå delades även tre kategoripriser ut. Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Maud Spencer från Svalson AB, tillverkare av skjutluckor och vindskydd som har levererats till bland annat Manchester Uniteds hemmaarena Old Trafford och den schweiziska säkerhetspolisen. Niclas Lundell från Personalkollen Sverige AB blev ”Årets manliga stjärnskott” och hans bolag har utvecklat ett digitalt system som förenklar personaladministrationen. SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Harry van der Veen från Skellefteåbolaget NUITEQ.

Regionfinalen i Norr var den sista av totalt sex finaler som genomförts i Sverige under november. Samtliga vinnare från region Norr kommer den 30 januari att ställas mot vinnarna i de övriga fem regionfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus. Den nationella huvudprisvinnaren representerar sedan Sverige i världsfinalen i Monaco i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Temat för årets tävling är ostoppbar, och kvällens vinnare har verkligen visat att det inte finns några gränser för hur långt ens entreprenörsresa kan ta en. Samtliga vinnare har en stark lokal förankring, men samtidigt hela Sverige, och i vissa fall hela världen som marknad. Det var ett mycket starkt startfält i år och jag vet att juryn haft långa överläggningar för att utse årets vinnare, men det är fyra fantastiska entreprenörsbolag som gått vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus. Vi önskar dem alla ett varmt lycka till, säger Patric Birgersson, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Norr.

För mer information, vänligen kontakta:
Patric Birgersson, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Norr, 070-695 20 81, patric.birgersson@se.ey.com


För mer information: www.eoy.se

Bilder från finalen: https://www.flickr.com/photos/eoy_sweden/

Jurymotiveringar

Huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year – Anders Jonsson, Rototilt Invest AB
Med ett starkt engagemang i det lokala och förmåga att ta tillvara på det unika erövrar familjeföretaget Sverige, Europa och världen. Entreprenören uppskattar att se från ovan – det lutar lite hit, det lutar lite dit. Och varumärket har han lyckats utveckla till en standard och har dessutom blivit ett begrepp!

Årets kvinnliga stjärnskott – Maud Spencer, Svalson AB
Entreprenören såg till en början affärsmöjligheter i världens alla hörn och med tiden kunde entreprenörskapet även öppnas upp från insidan: import blev till export. Innovativa och drivna lösningar, som skyddar människan i kombination med expansion i en traditionell bransch fortsätter att öppna upp nya spelplaner i världen. Till och med de säkraste lösningar går att se igenom!

Årets manliga stjärnskott – Niclas Lundell, Personalkollen Sverige AB
Med mamma som förebild för det genuina, schyssta och det etiskt rätta dök affärsidén upp på krogen! Allt har inte gått på räls men utvecklingen går nu som tåget och entreprenören har till och med styrt akuten. Med stort fokus på visita finns nu möjligheter att lägga rabarber på nya branscher.

Bästa internationella tillväxt – Harry van der Veen, NUITEQ (Natural User Interface Technologies AB)
Entreprenören lämnade pick och pack för den innovation han trodde på! Med fingerfärdig teknik i framkant bidrar denna stolta ambassadör för norra Sverige till pedagogisk utveckling runt om i världen. Fruktat företag och militären har touchat tekniken som processats fram i inkluderande och givande miljö kryddat med online communities och TED talks.

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En extern oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt.

Om EY
EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i.

Taggar:
entreprenörskap , Entreprenour Of The Year , årets entreprenör , entreprenörstävling , EY Entrepreneur Of The Year

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN