LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Volkswagen erbjuder nu förbokning av nya elbilen ID.3

Volkswagen öppnar idag förbokningen i Europa för den första modellen av sin nya helt eldrivna ID.-familj: ID.3.
⦁Första medlemmen i ID.-familjen får namnet ID.3.
⦁ID.3 kommer med räckvidder på 330 km upp till 550 km, enligt körcykeln WLTP.
⦁Rekommenderat frånpris på den tyska marknaden blir under 30 000 Euro. De svenska priserna och utrustningsnivåerna är ännu inte fastställda.
⦁Exklusiv förbokning av specialversionen ID.3 1ST med omfattande utrustning och med en begränsad upplaga på 30 000 bilar.
⦁ID.3 1ST får en räckvidd på upp till 420 km (WLTP) och ett frånpris i Tyskland som är lägre än 40 000 euro.
⦁Inklusive gratis publik laddning av el under ett år för kunder som förbokar.
⦁En handpenning på 10 000 kr krävs för att reservera sin plats i produktionskön.
⦁Tredje stora kapitlet i historien om Volkswagens framgång.

Från och med idag kan svenska kunder reservera sig för en tidig produktionsplats för ID.3 genom att betala en handpenning på 10 000 kr. Det sker online på hemsidan www.volkswagen.se/elbilar/sv/id-familjen/id.html

Specialversionen ID.3 1ST är begränsad till 30 000 bilar. Den har det medelstora batteriet som senare blir tillgängligt för ID.3. Detta batteripaket förväntas bli det mest populära. Tre olika batteripaket med räckvidder på mellan 330 km och upp till 550 km, enligt körcykeln WLTP, kommer att erbjudas till ID.3. Den specialversion som går att förboka har en räckvidd på upp till 420 km (WLTP).

Det rekommenderade priset för ID.3 med det minsta batteripaketet kommer att starta på under 30 000 Euro i Tyskland, medan specialutrustade ID.3 1ST kommer att finnas tillgänglig för lägre än 40 000 Euro, exklusive eventuella statliga stöd. De svenska priserna är ännu inte fastställda.

Volkswagen erbjuder alla som vill förboka möjligheten att ladda sin ID.3 1ST med gratis el under det första året – via alla publika laddningsstationer kopplade till Volkswagens laddningsapp We Charge eller via det europeiska laddningsnätverket IONITY, som Volkswagen är partner till. IONITY erbjuder grön el där det är tekniskt möjligt.

ID.3 kommer att levereras till kund som en koldioxidneutral bil. Både battericellsproduktionen och ID.-produktionen är inriktade på detta mål, till exempel genom konsekvent användning av energi från förnybara källor. Oundvikliga utsläpp i produktionsprocessen kommer att kompenseras genom certifierade klimatprojekt.

”Vi gör elbilen tillgänglig för massmarknaden”
Produktionsstarten av ID.3 1ST planeras till slutet av 2019 och de första bilarna kommer att levereras till kunder i mitten av 2020.

− Genom den europeiska förbokningsstarten av ID.3 blir elektrisk mobilitet från Volkswagen konkret för våra kunder. Från och med idag kan alla vara delaktiga, sade Jürgen Stackmann, styrelsemedlem för märket Volkswagen med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad, på lanseringseventet vid DRIVE Volkswagen Group Forum i Berlin.

− Med ID.3 inleder vi det tredje stora kapitlet av strategisk betydelse i vårt varumärkes historia, efter Beetle och Golf. Med ID.3 gör vi elbilen tillgänglig för massmarknaden. Inledningsvis kommer vi att elektrifiera Europa med ID.3 och därefter andra regioner. Ytterligare ID.-modeller följer inom en snar framtid, fortsatte Stackmann.

Tre versioner av ID.3 1ST
Volkswagen erbjuder specialversionen ID.3 1ST i fyra färger och tre versioner. Alla tre versionerna utrustas med stora fälgar och omfattande utrustning:

⦁ID.3 1ST med bekvämlighetsfunktioner som röststyrning och navigation.
⦁ID.3 1ST Plus med IQ. Light och tvåfärgad design för exteriör och interiör.
⦁ID.3 1ST Max med stort panoramasoltak och innovationer som AR Head-up Display (Augmented Reality, förstärkt verklighet).

Den produktionsklara versionen av ID. visas för första gången upp på bilsalongen i Frankfurt (IAA) i september. I samband med det kan de kunder som har reserverat sin plats i kön lägga en bindande beställning för någon av de tre exklusiva ID.3 1ST-modellerna genom sin Volkswagen-återförsäljare.

Förbokning erbjuds på 29 europeiska marknader. Volkswagen planerar att leverera i genomsnitt över 100 000 bilar per år till kunder. Sverige räknas som en av de viktigaste marknaderna för ID.3.
− Vi ser en stor potential för ID.3 här i Sverige och tillsammans med fabriken planerar vi för en stark tillväxt. Det blir riktigt spännande att följa förbokningen, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Om namnet ID.3

Månader före sin officiella världspremiär meddelar alltså Volkswagen idag officiellt namnet på den första modellen i den nya ID.-familjen. Den kommer att heta ID.3. Numret 3 är signifikant på två sätt. Dels indikerar det att bilen tillhör kompaktklassen, dels blir ID.3 det tredje stora kapitlet av strategisk betydelse i Volkswagens historia − efter Beetle och Golf.

− Med ID.3 börjar vi i mitten, märket Volkswagens kärna, där majoriteten av modellerna och försäljningsvolymen finns. Numret 3 signalerar också att vi kan expandera i segmenten ovanför och under den. Vi har mycket på gång, säger Jürgen Stackmann.

Märket Volkswagen siktar på att bli ledande i världen år 2025, med mer än 20 helt eldrivna och uppkopplade modeller och mer än en miljon sålda elbilar årligen.

Varje medlem i den nya modellfamiljen kommer att ha namnet ID., vilket representerar en ny, oberoende serie bilar från Volkswagen. Medan Beetle en gång i tiden gjorde mobiliteten möjlig för många människor, och därefter klassledaren Golf som har introducerat viktiga innovationer till varje generation, kommer ID. att göra elektrisk mobilitet tillgänglig för ett brett spektrum av kunder.

Namnet ID. står för intelligent design, identitet och visionär teknologi. Efter lanseringen av ID.3 kommer ytterligare modeller att rulla ut, som de som har visats i prototypform: ID. CROZZ, ID. VIZZION och ID. ROOMZZ. Även dessa kommer i framtiden att få nummer i modellnamnet.

youtu.be/af1qkiGAKjQ

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser