TISDAG 17 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Volkswagen ID.R slog nytt varvrekord för elbilar på Nürburgring

Volkswagen har nått en ny milstolpe inom elektrisk mobilitet.
ID.R körde ett varv på Nürburgring-Nordschleife på 6 minuter, 5 sekunder och 336 tusendelar, vilket är snabbare än vad någon elbil klarat av tidigare.

⦁Volkswagen ID.R har gjort det snabbaste utsläppsfria varvet på en av de mest utmanande racingbanorna i världen.
⦁Volkswagen-föraren Romain Dumas slog föregående rekord med 40,564 sekunder.
⦁Efter det övergripande rekordet på Pikes Peak och elbilsrekordet i Goodwood är detta det tredje rekordet för ID.R.

ID.R är det sportiga flaggskeppet i Volkswagens nya helt eldrivna ID.-familj. Den utsläppsfria racerbilen är spjutspetsen i märkets satsning på elektrisk mobilitet. ID.R drivs av två elmotorer med en systemeffekt på 680 hk. Bilen väger mindre än 1 100 kg, inklusive föraren.

Med en genomsnittlig hastighet på 206,96 km/h och tiden 6 minuter, 5 sekunder och 336 tusendelar understryker ID.R ännu en gång den enorma potential som elbilar kan leverera på allmänna vägar i framtiden. Volkswagen-föraren Romain Dumas, Frankrike, slog varvrekordet på Nürburgring-Nordschleife (”Nordslingan”) med 40,564 sekunder. Det tidigare rekordet sattes år 2017 av Storbritanniens Peter Dumbreck i en NIO EP9.

− Nürburgring-Nordschleife är inte bara en av världens mest krävande banor, det är också det ultimata testet för bilar, säger Herbert Diess, VD för Volkswagen-koncernen.
− ID.R har behärskat denna utmaning med bravur och har nu gjort det snabbaste utsläppsfria varvet någonsin. Vår e-mobilitet kan nu stolt kalla sig "Nürburgring-godkänd". Jag gratulerar teamet från Volkswagen Motorsport och föraren Romain Dumas till det tredje rekordet för ID.R! fortsätter Herbert Diess.

Tre rekord på mindre än ett år
Inom bara tolv månader har Volkswagen Motorsport slagit tre banrekord med ID.R. Den 24 juni 2018 slog Romain Dumas det övergripande banrekordet med tiden 7:57.148 minuter vid den berömda backtävlingen Pikes Peak International Hill Climb i USA. Bara tre veckor senare uppnådde han en ny bästa tid för elbilar med 43,86 sekunder vid Goodwood Festival of Speed i södra England. Det nya varvrekordet på den legendariska Nürburgring-Nordschleife har nu lagts till i den framgångsrika satsningen.

För Romain Dumas, som är en fyrfaldig vinnare av 24-timmarsloppet på Nürburgring, är rekordvarvet med ID.R ännu en höjdpunkt på hans favoritbana.
− Att vara rekordhållare på Nordschleife gör mig otroligt stolt. För mig är detta den bästa och svåraste racingbanan i världen. Jag vill tacka teamet från Volkswagen Motorsport som än en gång gjort ett fantastiskt jobb. ID.R var perfekt förberedd för Nordschleife och det var så roligt att uppleva svindlande acceleration och snabba kurvhastigheter, säger Romain Dumas.

− Den här succén är resultatet av noggranna förberedelser av våra ingenjörer, ett felfritt jobb av hela teamet under testerna och förstås en perfekt prestation av föraren Romain Dumas, säger Sven Smeets, chef Volkswagen Motorsport.

Anpassad för Nordschleife
Inför rekordförsöket hade ID.R anpassats speciellt efter Nordslingans världsunika bansträckning och karaktär.
− För den här utvecklade versionen av ID.R var den aerodynamiska konfigurationen starkare anpassad till högsta möjliga hastighet, i stället för maximal downforce, förklarar François-Xavier Demaison, teknisk chef på Volkswagen Motorsport.
− Med omfattande tester i simulatorn och på banan anpassade vi ID.R till de unika förhållandena på Nordschleife, med inriktning främst på chassisinställning, energihantering och optimalt val av däck.

Den tyska racingbanan Nürburgring-Nordschleife (”Nordslingan”), som öppnades 1927, är en av de mest utmanande racingbanorna i världen och fortsätter att fungera som en enastående testmiljö för bilindustrin. Den relativt smala banan har en längd på 20,832 kilometer med regelbunden klättring eller nedstigning genom Eifelskogen. Den innehåller inte mindre än 75 kurvor.

youtu.be/9nNfNjH_rAE

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-10
Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
2019-09-09
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationerIVL släpper bok om elavfall för gymnasietKramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill VästerrådaPeafowl Solar Power och Liqway vann SKAPA-priser för Uppsala länMed arbetsmiljö, miljö och kvalitet i fokus Kommunala initiativ positiva för elbilsutvecklingenVolkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion
2019-09-06
ABB-teknik ger seniorer möjligheten till självständigt och rikt livFem missuppfattningar om markbaserad reningNyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnaderHubSpot lanserar omdesignad appmarknadsplats Robotar och röststyrning – om kunden själv får väljaFreemelt tar in 15 MSEK i en investeringsrunda ledd av IndustrifondenMarknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankarHeidelbergCement och Equinor ingår avsiktsförklaringSchneider Electric Sverige rekryterar nya cheferJessica Petrini blir HR-chef för TyrénskoncernenTekniska Verken i Linköping AB digitaliserar elnätet ytterligare.Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvm till Postnord TPLSå påverkas Norden av orkanen Dorian Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddareKemibranschen samlas i Lund 16-17 oktoberInnovativ drivteknik från ebm-papst Småländsk arkitektur bakom global batterifabrikSommarens hetaste byggprojekt - rykande färsk lista för hela Sverige!Karl Kloste ny inköpschef i SveviaRyobi lanserar flexibel lödning på ONE+batteri!Sydkoreanskt intresse för svensk fjärrvärmeteknik
2019-09-05
Kompetensförsörjning på agendan när Berendsen fick besökDu kommer väl?Leax ser affärsmöjligheter med Subcontractor ConnectPåminnelse pressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtidRedo för oljespill? Läs spillguidens ABCKom ihåg att förpackningen är en del av produkten!Schneider Electric utökar Easy UPS 3-serien Derome och Riksbyggen tecknar rikstäckande ramavtal​Hydroscand fyller 50 årHelhetslösningar från Weber
Annonser