ONSDAG 19 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Volkswagen ID.R slog nytt varvrekord för elbilar på Nürburgring

Volkswagen har nått en ny milstolpe inom elektrisk mobilitet.
ID.R körde ett varv på Nürburgring-Nordschleife på 6 minuter, 5 sekunder och 336 tusendelar, vilket är snabbare än vad någon elbil klarat av tidigare.

⦁Volkswagen ID.R har gjort det snabbaste utsläppsfria varvet på en av de mest utmanande racingbanorna i världen.
⦁Volkswagen-föraren Romain Dumas slog föregående rekord med 40,564 sekunder.
⦁Efter det övergripande rekordet på Pikes Peak och elbilsrekordet i Goodwood är detta det tredje rekordet för ID.R.

ID.R är det sportiga flaggskeppet i Volkswagens nya helt eldrivna ID.-familj. Den utsläppsfria racerbilen är spjutspetsen i märkets satsning på elektrisk mobilitet. ID.R drivs av två elmotorer med en systemeffekt på 680 hk. Bilen väger mindre än 1 100 kg, inklusive föraren.

Med en genomsnittlig hastighet på 206,96 km/h och tiden 6 minuter, 5 sekunder och 336 tusendelar understryker ID.R ännu en gång den enorma potential som elbilar kan leverera på allmänna vägar i framtiden. Volkswagen-föraren Romain Dumas, Frankrike, slog varvrekordet på Nürburgring-Nordschleife (”Nordslingan”) med 40,564 sekunder. Det tidigare rekordet sattes år 2017 av Storbritanniens Peter Dumbreck i en NIO EP9.

− Nürburgring-Nordschleife är inte bara en av världens mest krävande banor, det är också det ultimata testet för bilar, säger Herbert Diess, VD för Volkswagen-koncernen.
− ID.R har behärskat denna utmaning med bravur och har nu gjort det snabbaste utsläppsfria varvet någonsin. Vår e-mobilitet kan nu stolt kalla sig "Nürburgring-godkänd". Jag gratulerar teamet från Volkswagen Motorsport och föraren Romain Dumas till det tredje rekordet för ID.R! fortsätter Herbert Diess.

Tre rekord på mindre än ett år
Inom bara tolv månader har Volkswagen Motorsport slagit tre banrekord med ID.R. Den 24 juni 2018 slog Romain Dumas det övergripande banrekordet med tiden 7:57.148 minuter vid den berömda backtävlingen Pikes Peak International Hill Climb i USA. Bara tre veckor senare uppnådde han en ny bästa tid för elbilar med 43,86 sekunder vid Goodwood Festival of Speed i södra England. Det nya varvrekordet på den legendariska Nürburgring-Nordschleife har nu lagts till i den framgångsrika satsningen.

För Romain Dumas, som är en fyrfaldig vinnare av 24-timmarsloppet på Nürburgring, är rekordvarvet med ID.R ännu en höjdpunkt på hans favoritbana.
− Att vara rekordhållare på Nordschleife gör mig otroligt stolt. För mig är detta den bästa och svåraste racingbanan i världen. Jag vill tacka teamet från Volkswagen Motorsport som än en gång gjort ett fantastiskt jobb. ID.R var perfekt förberedd för Nordschleife och det var så roligt att uppleva svindlande acceleration och snabba kurvhastigheter, säger Romain Dumas.

− Den här succén är resultatet av noggranna förberedelser av våra ingenjörer, ett felfritt jobb av hela teamet under testerna och förstås en perfekt prestation av föraren Romain Dumas, säger Sven Smeets, chef Volkswagen Motorsport.

Anpassad för Nordschleife
Inför rekordförsöket hade ID.R anpassats speciellt efter Nordslingans världsunika bansträckning och karaktär.
− För den här utvecklade versionen av ID.R var den aerodynamiska konfigurationen starkare anpassad till högsta möjliga hastighet, i stället för maximal downforce, förklarar François-Xavier Demaison, teknisk chef på Volkswagen Motorsport.
− Med omfattande tester i simulatorn och på banan anpassade vi ID.R till de unika förhållandena på Nordschleife, med inriktning främst på chassisinställning, energihantering och optimalt val av däck.

Den tyska racingbanan Nürburgring-Nordschleife (”Nordslingan”), som öppnades 1927, är en av de mest utmanande racingbanorna i världen och fortsätter att fungera som en enastående testmiljö för bilindustrin. Den relativt smala banan har en längd på 20,832 kilometer med regelbunden klättring eller nedstigning genom Eifelskogen. Den innehåller inte mindre än 75 kurvor.

youtu.be/9nNfNjH_rAE

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
2019-06-11
Komatsu bandschaktare schaktar krossmaterial i StockholmSnowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer Vagnar för kontor & konferensrumCEJNs guide till kopplingar för olika testmiljöer
Annonser