SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Volvo CE tillför elkraft till kundernas arbetsplatser

Partnerskap är det nya ledarskapet
Med det bredaste utbudet av elektriska anläggningsmaskiner som finns på marknaden idag, visar Volvo Construction Equipment (Volvo CE) att resan mot utsläppsfria arbetsplatser är på god väg. Här tar vi en titt på det breda utbudet av verkliga tillämpningar där dessa eldrivna maskiner redan är i drift.

Volvo CE anser att elektromobilitet har kraften att förändra kundernas sätt att göra affärer – genom att öppna upp för arbete på nya platser, i känsliga miljöer och till och med inomhus, tack vare den nästan helt tysta och emissionsfria driften. Elektromobilitet är inte längre ett nischalternativ – förändringen är här, och företagets teknologi har redan idag visat sig vara en pålitlig och utsläppsfri lösning för kunderna.

Företagets elektriska sortiment omfattar minigrävarna ECR18 Electric och EC18 Electric samt kompakthjullastarna L20 Electric och L25 Electric som är tillgängliga på utvalda marknader i Europa och Nordamerika, och ECR25 Electric, tillgänglig på utvalda marknader i Europa, Nordamerika och Asien, tillsammans med den elektriska grävmaskinen EC55, för närvarande endast tillgänglig i Kina. I segmentet medelstora maskiner har Volvo CE introducerat den elektriska grävmaskinen EC230 på 23 ton på utvalda marknader. Dessa lösningar bevisar potentialen för en effektivare och mer hållbar verksamhet med lika mycket kraft och prestanda som deras dieselmotsvarigheter.

Elodie Guyot, chef för Electromobility Sales i Europa, säger: "Miljöbestämmelserna ökar runt om i världen. Förmågan att leverera samma höga prestanda men på ett mer hållbart sätt är inte längre ett nischkrav, det är en förutsättning för att göra affärer. Vi förstår kraven på våra kunder och de utmaningar de står inför samtidigt som de, liksom vi, arbetar mot sina egna hållbarhetsmål. Vi är stolta över att kunna erbjuda lösningar, där elektriska maskiner spelar en nyckelroll, som hjälper dem på deras resa.”

Banbrytande ny teknik i Asien och Europa

För närvarande är den största av Volvo CE:s utbud av batterielektriska lösningar den elektriska grävmaskinen EC230 med en maskinvikt på 23 ton, tillgänglig som en del av ett omfattande erbjudande tillsammans med lämplig kraftenhet. Den levererar samma grävkraft och lyftkapacitet som sin konventionella motsvarighet men med mindre buller och noll utsläpp.

Maskinen har redan visat sig kapabel att kunna hjälpa till vid byggandet en del av Sejong Smart City i Sydkorea som en del av en banbrytande testbädd för innovativa bygglösningar för utformningen av en smart, uppkopplad stad byggd för framtida stadsliv. Sedan dess och på grund av ett starkt marknadskrav, har Norge lanserat EC230 Electric och bekräftat effektiviteten hos dessa maskiner i olika applikationer när de har arbetat tillsammans med andra maskiner på verkliga byggarbetsplatser.

Från en vinkällare i Italien...

Bertani Winery, strax utanför Verona, Italien, är välkänt för att producera överlägsna årgångar i över 150 år. Beslutet att uppgradera en av sina vinkällare krävde ett mer modernt byggnadssätt.

Den eldrivna grävmaskinen ECR25 med nollutsläpp var en idealisk lösning för just den applikationen – enligt Consortium Artigiano Scaligero, byggföretaget som ansvarar för ombyggnaden – med tanke på det faktum att renoveringarna ägde rum inomhus och eventuella dieselångor skulle ha varit en hälsorisk för de som arbetar där.

Dessutom gör elimineringen av avgaser och de låga vibrationerna de elektriska maskinerna perfekta för alla andra typer av landskapsarkitektur och jordbruksarbete. För kunden Leick Baumschulen i Konz, Tyskland, till exempel, har den elektriska hjullastaren L25 visat sig vara ett verktyg för att transportera växter och träd och annat underhållsarbete som pallhantering, lastning av material, planering och sopning.

"Vi använder också maskinen för att transportera växter i vårt utställningsområde dit kunderna passerar in och ut. Med denna maskin är det bekvämare för våra kunder och våra anställda då ljudnivån är mycket lägre. Det betyder att vi kan samtala och diskutera med våra kunder även när maskinen är i drift i närheten, säger Christoph Leick, delägare i Leick Baumschulen

… till avfallshantering i Tyskland

Dessa elektriska hjullastare har visat sig vara så tillförlitliga att en annan kund, Berliner Stadtreinigung, beställde en flotta på nio Volvo L25 Electric-hjullastare för att hjälpa dem att nå sina klimatskyddsmål på flera arbetsplatser i Berlins storstad. De hjälper staden att hålla sina gator och trottoarer rena, samt skjuter avfall från stadens 26 000 soptunnor ner i lådor och flyttar avfallet till packningscontainrar. På vintern hjälper maskinerna också till med den viktiga rollen att hålla Berlins vägar fria från snö och is genom att ladda salt och grus till stadens sandspridare.

Från ett naturreservat i Virginia, USA...

Volvo CE:s elektriska maskinlösningar visar också sin potential i ännu fler applikationer över hela världen. Occoquan Bay National Wildlife Refuge i Virginia, USA, ligger drygt tre mil utanför landets huvudstad, där den erbjuder en fristad för vilda djur och en plats för människor att utforska naturen. En batteridriven, emissionsfri ECR25 Electric minigrävare och en L25 Electric kompakthjullastare har använts för att bygga en ny vandringsled i reservatet.

Byggandet av den nya leden stödjer bevarandeuppdraget för U.S. Fish and Wildlife Service, som förvaltar National Wildlife Refuge System - ett nätverk av 567 reservat över hela USA, som erbjuder tillgång till en mängd populära aktiviteter samtidigt som de ger livsmiljöer för tusentals vilda djurarter. Det är därför förståeligt att de strävar efter att vara så hållbara som möjligt redan från början.

… och i Kaliforniens öknar

En annan amerikansk kund Baltic Sands specialiserar sig på miljökänslig, lyxig ”off-grid” fastighetsutveckling, som utvecklar bostäder med fokus på hållbarhet och unik design förstärkt av den omgivande miljön. Företaget arbetar i första hand på avlägsna platser i öknen där det är ont om el, vatten och verktyg.

Även om avsaknaden av ett elnät initialt utgjorde en utmaning med daglig laddning av eldrivna maskiner, stoppade det dem inte. L25 Electric och ECR25 Electric visade sig mer än kapabla att slutföra projektet till tid när laddades med hjälp av solceller.

Laddning är förståeligt nog en hög prioritet för kunder som använder eldrivna anläggningsmaskiner, men tack vare en rad olika laddningslösningar från Volvo CE kan de vara säkra på att verksamheten kommer att vara igång oavsett applikation. Alla maskiner går att få med både inbyggda och externa laddare avsedda för regionen, men vi råder alla kunder att prata med sin lokala återförsäljare för att ta reda på vilken lösning som passar bäst för dem.

Partnerskap är det nya ledarskapet

Att gå från diesel till el kräver också partnerskap på en nivå som inte tidigare skådats. Det är därför till exempel Volvo CE har valt att investera i det holländska företaget Limach – ett av många partnerskap som Volvo CE har ingått för att ta ledningen i branschens hållbarhetsomvandling.

Alla dessa batterielektriska maskiner utgör en del av företagets färdplan mot noll nettoutsläpp av växthusgaser i värdekedjan till 2040, med betydande utsläppsminskningar som ska göras så tidigt som 2030. Detta är ett mål som inte kan uppnås ensamt. Det är genom att arbeta tillsammans med kunderna som Volvo CE kan skapa verklig förändring på global nivå.

Fredrik Rigö
Chef Marknadskommunikation
Swecon Anläggningsmaskiner AB
fredrik.rigo@swecon.com
+46105563462
Kontaktinformation

Swecon Anläggningsmaskiner AB

Postadress
Box 55
63102 Eskilstuna
Besöksadress
Bolinder­vägen 100
63510 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556575-1137
Grundat: 2000
Anställda: 400
Välkommen till Swecon Anläggningsmaskiner AB

Vi är återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner i Sverige.
Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland.

Utöver Volvos produkter är Swecon även generalagent för Soosan hydraulhammare, kombinationssaxar och sorteringsgripar på den svenska marknaden.

Med ca 400 anställda och 41 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering och försäkring vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak.

Läs mer om våra tjänster, produkter, nyheter, film & kontakter längre ner i profilen.

Välkommen att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Finansiering & kreditinformation: Avbetalning, Entreprenadfinansiering, Fordonsfinansiering, Hyra, Kontokredit företag, Leasing, Maskinfinansiering
Maskiner: Försäljning: Entreprenadmaskiner, Specialmaskiner
Maskinreparationer: Akutservice, Analys/underhåll av hydraulolja, Elservice/reparation, Hydraulisk service/reparation, Mekanisk service/reparation, Renoveringar
Service, reparation & underhåll: Mekaniskt underhåll, Service, Reparation & Underhåll, Service, Reparation av Entreprenadmaskiner
Skog, Entreprenad & Lantbruksmaskiner: Försäljning: Asfalt kallfräsmaskiner, Asfaltfräsmaskiner, Asfaltläggningsmaskiner, Asfaltsmaskinstillbehör, Asfaltsskärare, Asfaltverk, Banddumprar, Bandgrävmaskiner, Dumprar, Gaffelställ, Gafflar, Gripare, Gruvtruckar, Hjulgrävmaskiner, Hjullastare, Kompakttraktorer, Krossar, Midigrävmaskiner, Minidumprar, Minigrävmaskiner, Schaktare, Silogrepar
Skopor (Planeringsskopor, Övriga skopor), Stenbrytare, Stengrep, Tiltrotatorer, Vagnar, Vägbyggnadsmaskiner, Väghyvlar, Vägvältar, Återvinningsmaskiner för asfalt
Skog, Entreprenad & Lantbruksmaskiner: Uthyrning: Asfalt kallfräsmaskiner, Asfaltfräsmaskiner, Asfaltläggningsmaskiner, Asfaltsmaskinstillbehör, Asfaltsskärare, Asfaltverk, Bandgrävmaskiner, Bandlastare, Dumprar, Gruvtruckar, Grävmaskiner, Hjulgrävmaskiner, Hjullastare, Kompaktlastare, Lastare, Midigrävmaskiner, Mindre asfaltmaskiner, Minidumprar, Minigrävmaskiner, Redskapshållare, Rivningsgrävmaskiner, Vagnar, Vibratorer, Vägbyggnadsmaskiner, Väghyvlar, Vägvältar, Återvinningsmaskiner för asfalt
Truckservice, redskap & reservdelar: Aggregat, Brandskyddskontroll, Däck & fälgar, Förarutbildning, Förebyggande underhåll, Gaffelaggregat, Gaffeltest, Gafflar, Hyttmontering, Kranarm, Reparation av AC, Reparationer, Reservdelar, Rotator, Service, Snöblad, Snöskopa, Totalunderhåll/serviceavtal
Utbildning: Grävmaskinsutbildning, Hjullastarutbildning, Kvalitetsutbildning, Truckförarutbildning, Truckutbildning

Kontakter

Fredrik Rigö
Chef Marknadskommunikation
016-42 95 00
+46702268730
Anne Bast
Presskontakt
016 54 15 906
Söderberg, Lennart Christer
VD
016-42 95 00
Britt-Marie klingborg
010 556 02 53

Filmer

Volvo L350H hjullastare - bäst har blivit bättre

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN