SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Welandkoncernen storsatsar på friskvård

– Vi provar oss fortfarande fram, men för att nå ut till alla i koncernen så har vi nära kontakt med varje bolags friskvårdsansvariga.
Vad gör Welandkoncernen för att hålla sin personal frisk och hälsosam?
– Vi provar oss fortfarande fram, men för att nå ut till alla i koncernen så har vi nära kontakt med varje bolags friskvårdsansvariga. Vissa aktiveter har redan ägt rum i koncernen men förhoppningen är att vi skall kunna arrangera fler aktiveter som lockar flertalet av de anställda. Några exempel som ägt rum nu under våren och hösten inom koncernen är trimorientering, löpning, tipspromenader, stavgång, stegtävling och crossfit.

På vilket sätt stärker friskvård gemenskapen mellan bolagen i koncernen?
– Främst så har vi skapat friskvårdsgrupper som består av bolag som ligger geografiskt nära varandra och kan hjälpa varandra med aktiviteter och därmed bygga upp gemenskap mellan bolagen.

Vi ser många positiva effekter av att jobba aktivt med friskvården. Då vi verkar i en koncern med drygt 30-talet bolag så är detta arbete något som blir gränsöverskridande och sammanflätar personer, grupper och bolag. Det blir även en snackis utöver det vanliga pratet och friskvård verkar just nu vara ett hett och intressant ämne!

Kan ni berätta lite om friskvårdsplanerna kopplat till större evenemang för Welandkoncernen?
– Vi hade 27 lag (135 personer) anmälda till Stafettvasan 2020 och den genomfördes med bravur! Därför är vi väldigt stola att kunna säga att vi till nästa år har 30 lag anmälda. Målet är att alla ska kunna ha roligt och att 30 godkända lag går i mål.

Ett annat större evenemang som vi snart kommer att börja att jobba med är Welandstafetten 2021. Det är fem deltagare i varje lag och man går, joggar eller springer sin sträcka. Vår förhoppning är att många anmäler sig så att vi kan få en riktigt härlig dag tillsammans i sann Welandanda! Utöver de större evenemangen så finns det även flertalet mindre projekt på gång.

Vad gör ni själva för att hålla en aktiv livsstil, under arbetsdagen och på fritiden?
– Vi är nog båda de som helst tar cykeln till jobbet och de som ofta parkerar långt från ingången till affären. Att göra den typen av vägval för att få in lite vardagsmotion anser vi båda är viktigt. Våra arbetsuppgifter inkluderar inte så mycket rörelse så därför tycker vi det är lite extra viktigt att ha en aktiv fritid. Även om vi inte tränar ihop så gillar vi både löpning, rullskidor och skidor på vintern.

Vad har Welandkoncernen för övergripande mål med friskvårdssatsningen?
– Det viktigaste målet är att få pigga och friska medarbetare. En aktiv livsstil gör att man mår fysiskt och mentalt bättre, har lättare att prestera bra på jobbet och får mer energi till familj och vänner på fritiden. För att medarbetarna skall ha något att träna för är nästa stora mål att genomföra Welandstafetten som äger rum hösten 2021. Det ser vi verkligen fram emot!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN