SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

WithSecure™ har valts ut som strategisk IT-säkerhetspartner till CMI

Martti Ahtisaari Peace Foundation
WithSecure™, tidigare känt som F-Secure Business, och CMI - Martti Ahtisaari Peace Foundation, ska arbeta tillsammans för att främja och avancera användandet av teknik inom konfliktlösning.

Digital teknik blir allt viktigare för att skapa och bibehålla fred. Den kan t.ex. hjälpa medlare att bättre analysera underliggande orsaker till en konflikt inför förhandlingar eller för att sammanföra motståndare i ett inkluderande, säkert medium, så att de kan interagera med varandra på lika villkor. På det här sättet kan digitala verktyg stötta fredsprocessen på ett sätt som leder till en hållbar fred. Dock kan motståndare även använda många av dessa tekniker för att attackera varandra, sprida hat och desinformation, samt engagera sig i andra skadliga aktiviteter som underminerar människors välmående och säkerhet.

Genom att arbeta tillsammans siktar WithSecure™ och CMI på att skapa en medvetenhet om den viktiga roll tekniken har för fredsmäklande.

”Som en europeisk pionjär i kampen för att säkra digitala miljöer vet vi bättre än någon annan hur motståndare kan använda digital teknik för att orsaka skada. Men vi vet också hur teknik erbjuder oss värdefulla möjligheter att knyta an, samarbeta och kommunicera på sätt som kan lösa meningsskiljaktigheter och främja förståelse mellan motståndare. CMIs arbete på detta område har aldrig varit viktigare än vad det är nu och jag är glad att WithSecure kan stötta detta arbete,” säger Juhani Hintikka, CEO, WithSecure™.

I över 20 år har finlandsbaserade CMI arbetat globalt för att förhindra och lösa konflikter genom medlande och dialog. Även fast CMI har använt teknik i sitt arbete ända sedan 2004 var det inte förrän 2020 som CMI gjorde det till en institutionell prioritet och inledde sitt digitala fredsmäklarprojekt.

De två organisationerna har satt upp tre prioriteter som ryggraden i deras samarbete:
• Att stötta medlare med rätt resurser och utbildning för att bättre skydda fältoperationer och dess deltagare mot cyberattacker
• Att utöka medlarnas skyldigheter kring att skydda personal från att skadas fysiskt till att även inkludera skydd av personlig information som anförtrotts dem av sårbara individer eller grupper.
• Att stötta medlare med expertis kring den roll cyberhot spelar i konflikter och hur de ska möta dessa hot under medlingsaktiviteter.

Enligt Janne Taalas, CEO, CMI, är samarbetet med organisationer som WithSecure™ avgörande för organisationens framtida arbete.

”CMI har flera decenniers erfarenhet av att förhindra och lösa konflikter över hela världen. Cyberrymdens ökade betydelse går inte att förneka och vi behöver partners som WithSecure™ för att säkerställa att vi, i egenskap av fredsmäklare, har förmågan att möta utmaningarna som dessa digitala tekniker medför och att vi samtidigt kan dra nytta av möjligheterna de kan erbjuda för fred. Att kunna hantera digital teknik formar framtidens fredsskapande,”säger han.
Mer information finns tillgänglig på CMIs hemsida, här: https://cmi.fi/2022/04/08/cmi-teams-up-with-withsecure-to-boost-cyber-security-in-peacemaking/.

Om WithSecure™
WithSecure™, tidigare F-Secure Business, är en pålitlig partner som är expert på cybersäkerhet. IT-tjänsteleverantörer, MSSP:er och företag, tillsammans med de största finansiella instituten, och världens mest avancerade kommunikations- och teknikleverantörer vänder sig till oss för resultatbaserad cybersäkerhet. Vårt AI-baserade skydd säkrar såväl klienter som molnbaserade tjänster och lösningar. Våra lösningar för upptäckt av hot och realtidshantering av attacker baseras på proaktiv Threat Hunting. Våra konsulter arbetar tätt tillsammans med storföretag och utmanare inom teknikbranschen för att bygga motståndskraftiga cybersäkerhetslösningar. Med mer än 30 års erfarenhet av teknikutveckling som stödjer affärsverksamhet har vi skapat en lösningsportfölj som är utformad för att smidigt kunna växa tillsammans med partners genom kommersiella modeller.

WithSecure™ är en del av F-Secure Corporation, grundat 1988 och noterat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

Medierelationer WithSecure™
Sanna Syrjäläinen
PR Manager, Nordics
+358 40 834 9277

Northern Link PR för WithSecure™
Björn Dahlgren
+46 76 160 37 60
bjorn@nlpr.se

Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884