Bälgar

Pris: Ej angivet

Finansiering
Ny/Begagnad: Ny
Kategori: Övrigt
Maskindelar, reservdelar & programvaror
Industrimaskiner

Referensnr: 6
Upplagd: 2021-09-04
Mats Lindgren
Företagsledning
08-520 140 00

Beskrivning

Det är viktigt att skydda de rörliga beståndsdelarna i dina maskiner mot exempelvis väder, vind eller smuts. Bälgar verkar tillslutande och modeller med ett flerveckat dragspelsliknande mittparti skyddar till exempel axialt rörliga delar. I varje ände finns en anslutningsdel som skyddar infästningarna.

Envecksbälgar
Denna typ av bälgar används primärt för att skydda enheter med vinkelrörelser, så som kullänkar där den axiella rörligheten är begränsad, mot smuts samt förebygger att smörjmedel läcker ut. Enväcksbälgar har en bas i Nitril- och kloroprengummi och en hårdhet på ca 50 Shore A. Lämpliga medier är mineraloljor och smörfetter. Säkerställ att bälgen inte kommer i kontakt med eventuella skarpa delar hos kullänken eller andra närliggande komponenter då detta kan innebära att bälgen kan skadas.

Flerväcksbälgar
Dessa bälgar har ett flerveckat mittenparti, även kallat bälgdel, samt en anslutningsdel i varje ände. Det flerveckade partiet i mitten på bälgarna kan ha olika former och vara till exempel dragspelsformade, cylíndriska eller koniska. Även anslutningsdelarna finns i olika utföranden och kan vara koniska, cylinderformade och exempelvis ha ringformade vulster. Både bälgdelen och delarna för anslutning kan ha de mest varierande former och storlekar, allt för att anpassas så de fyller sitt ändamål på bästa möjliga sätt. Denna typ av bälgar är tillverkade av kloroprengummi, nitrilgummi, styrengummi och naturgummi och skyddar maskindelarna mot smuts och annat som kan vara skadligt. För att bälgen ska prestera maximalt så bör monteringen ske omsorgsfullt. I vissa fall kan det krävas slangklämmor för att säkra infästningarna. Det är viktigt att de rörliga delarna absolut inte kommer i kontakt med skarpa kanter eller att det blir bildas friktion mot andra rörliga delar av maskinen.

Om MecMove
Vi är ett familjeföretag som har funnits sedan 1986. Många år i branschen har gjort att vi har stor erfarenhet av komponenter till maskin- och industribranschen och vi har byggt upp ett mycket uppskattat samarbetar med ca 80 utländska tillverkare för att alltid kunna erbjuda dig som kund bästa möjliga utbud, pris och leveranstider på bland annat bälgar.

Pris: Ej angivet

Finansiering

Allmänt

FabrikatOkänt

Skicka intresseanmälan

Mottagare
Mecmove AB, Mats Lindgren
Ämne
Meddelande

Avsändare

Företagsnamn
Namn
Epost
Telefon
Genom att du klickar "Skicka meddelande" godkänner du att vi sparar dina personuppgifter enligt aktuella villkor
Vill du ta emot e-postutskick ifrån industritorget?
Skicka en kopia av meddelandet till mig.

Senaste annonser från Mecmove AB

Se alla företagets 12 annonser »
Kontaktinformation
Postadress
Speditions­vägen 39
14250 Skogås
Besöksadress
Speditions­vägen 39
SE- Skogås
Region
Nynäshamn
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556258-4861
Grundat: 1986
Anställda: 4
Välkommen till Mecmove AB!

MecMove AB grundades 1986 som familjeföretag. Inriktningen var tung glidlagring, så som t ex vattenkraft, dammluckor samt glidlagring för hetvattenpannor och rökgaskanaler.

Sedan äldste sonens friköp av företaget 1990 har inriktningen betydligt breddats. I dag kan över 18.000 artiklar i egna lokaler presenteras. Ett mycket bra samspel med ett 80-tal utländska tillverkande leverantörer betyder bra priser, snabba leveranser och ett tekniskt kunnande.

Våra ca 6000 kunder är fördelade över hela Världen, och består av återförsäljare, maskintillverkare och s.k slutanvändare.

Vår ambition är att kunna erbjuda våra kunder ett mycket brett sortiment under ett och samma tak till låga priser, tekniskt kunnande och leverans samma dag!

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

AURORA, USA
DOMSEL, Tyskland
RESATEC, Schweiz
RODOBAL, Italien
RODOFLEX, Italien
RODOGRIP, Italien

Kontakter

Mats Lindgren
Företagsledning
08-520 140 00